ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0603
    Dolar
  • Euro
    48,5574
    Euro
  • Altın
    5.412,390
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/28°
    ADANA
  • ANKARA
    2/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    5/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İlköğretim müfredatına yeni ders geliyor!
İlköğretim müfredatına yeni ders geliyor!
CHP’li başkan kalp krizi geçirdi
CHP’li başkan kalp krizi geçirdi
Orhanlı Köyü 2. Zeytin Hasadı Festivali coşkuyla başladı
Orhanlı Köyü 2. Zeytin Hasadı Festivali coşkuyla başladı
Asgari ücrette pazarlık başlıyor
Asgari ücrette pazarlık başlıyor
16 Haziran 2023 Cuma - 09:19

Asgari ücrette 500 dolar vaadi hayal oldu!

Seçim öncesinde asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağını vadeden iktidar cephesinden yeni açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dolar yerinde durmuyor her gün farklılaşıyor. Biz TL konuşmak durumundayız" dedi.

Asgari ücrette 500 dolar vaadi hayal oldu!

CNN Türk’e konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, canlı yayında milyonların beklediği asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin hesaplanıp hesaplanmadığı sorulan Yılmaz, "Dolar yerinde durmuyor her gün farklılaşıyor. Biz TL konuşmak durumundayız. Ana ilkemiz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek” dedi.

Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde:

"Geçen yıl ücretlerde maaşlarda düzenlemeler yaptık. Asgari ücrette 2 defa ayarlama yaptık. Yüzde 54 gibi oldukça yüksek bir artış yaptık. Temmuz'da önemli gündemimiz var. Asgari ücret görüşmeleri başladı. Alım gücünü korumak için 6 ayda bir müzakere yürütüyoruz. Temmuz ayında 3'lü görüşmeler ortak anlayış ve uzlaşma ile sonuçlansın.

Temmuz ayının başlarında bitecek ve asgari ücrette satın alma gücünü artıracak bir yaklaşım sergileyeceğiz. Memur maaşları ve emeklilere ilişkin çalışmalarda Meclis'e gitmesi gereken düzenleme ve artışlar olacak. Onlar da çalışılıyor. Geniş toplumsal kesimlerin satın alma gücünü korumaya yönelik adımları atacağız, herhangi bir tereddüt söz konusu değil. Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz. Yeni bir hadise değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakan olduğu günden bugüne ilkesi bu olmuştur. Temel yaklaşımımız budur. 3 tarafın müzakere ettiği bir süreç bir şey söylemek doğru olmaz.

Biz her zaman çalışanlardan yana olmuşuzdur ama tabi iş verenlerin de kaygılarını dikkate almak zorundayız. Kayıt dışılığa yol açmamanız lazım. Ekonomideki gelişmeler mutlaka ortaya konacaktır.

MEMUR İÇİN EN DÜŞÜK MAAŞ 22 BİN

Biz bu düzenleme talebini Meclis'e arz edeceğiz. Gerisi Meclis'te. Meclisimiz Bayram'dan sonra da bir süre çalışacak ve yasal düzenlemelerin öncelikli olarak ele alınacağını düşüyorum.


EMEKLİ MAAŞLARI

Çalışma Bakanlığı çalışıyor. Kademeli bir yaklaşım içinde bakılacak meseleye. Zaten 7.500 TL maaşı olanlar bu güncellemeden yararlanamadı bununla ilgili çalışma yapılacak. Son söz Meclis'in.

Asgari ücret adı üstünde asgari. Biz diyoruz ki bunun altında verme. Bu ücret verilmeli anlamında bir ücret değil bu. İş verenlerin de bir dengeleri var buna saygı duyuyoruz. Kimsenin elini tutmuyoruz gönül ister ki daha fazla versinler. Önümüzdeki süreçlerde ekonomimizdeki sağlıklı gelişim içinde işletmelerimiz daha fazla büyür ve bu paydan çalışanları da fayda görür diyoruz."

BAKAN BİLGİN "500 DOLAR" OLACAK DEMİŞTİ

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Vedat Bilgin, asgari ücrette 500 dolarlık bir seviyeye işaret etmiş, “Asgari ücreti temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak” demişti.

 
Tarikatta istismar davasında 5 yeni gözaltı!
 
İZBAN bayram boyunca ücretsiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye konut fiyat artışında dünya birincisi!
Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) verilerine göre 2022 son çeyrek itibariyle ...
Mehmet Şimşek’ten Merkez Bankası çıkışı!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Biz yaptıklarımızla konuşulmak istiyoruz, ...
İş insanlarına hackerlarla mücadele semineri...
Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel ...
 
O iki ilde ekmeğe zam!
Tahıl ambarı olarak bilinen Konya ve komşusu Niğde’de ekmeğe zam geldi. ...
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed) beklendiği gibi 5 aylık faiz artırım döngüsünü ...
Ege'nin ilk 100 büyük firması belli oldu...
Ege Bölgesi Sanayi Odasının (EBSO) 2022 yılı üretimden satış performanslarına ...
 
Asgari ücret toplantısının tarihi belli oldu!
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ...
Türk Doğaltaş ihracatçıları Çin’de hedef büyüttü
Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden olan 2022 yılında 2,2 milyar ...
Dolar kurunda yeni rekor!
Döviz, Türk Lirası karşısındaki zirve seyrini tüm hızıyla sürdürüyor.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 10 9 1 0 25 5 20 28
2 Trabzonspor 10 7 2 1 17 7 10 23
3 Fenerbahçe 10 6 4 0 18 6 12 22
4 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
5 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
6 Samsunspor 10 4 5 1 14 10 4 17
7 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri