ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2222
    Dolar
  • Euro
    34,7025
    Euro
  • Altın
    2.441,630
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Kadıköy'de protesto!
Kadıköy'de protesto!
26 Ekim 2023 Perşembe - 09:24

Aslanoğlu: Özgür Özel'e oy veren arkadaşlarımız fire değil!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bir TV'de katıldığı canlı yayında büyük kurultay hakkında flaş mesajlar verdi. Genel Başkanlık için yarışan Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, ''Özgür Özel'e oy veren arkadaşlarımız fire değil. Ben İzmir duruşunun sergilenmesi gerektiğini düşünüyorum, ben Kemal Bey'e de söyledim; benim İzmir örgütümün çoğunluğu Özel'i destekliyorsa benim de il başkanı olarak Özel'i desteklemem gerekir'' dedi. 

Aslanoğlu: Özgür Özel e oy veren arkadaşlarımız fire değil!

Bir TV'de yayınlanan Politika Durağı'nın bu haftaki konuğu CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ydu. Gazeteciler Onur Çakır, Sercan Avcı ve Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtlayan Aslanoğlu, büyük kurultay ile ilgili kritik mesajlar verdi. 

''İL KONGRESİNDEKİ ARBEDE''
İl kongresinde yaşanan arbedeyle ilgili soruyu yanıtlayan Aslanoğlu, "20 arkadaşın 1-2'si dışında parti üyesi olan yok. Basit adli vakadır, bakarlar. Başka şeyler varsa disiplin süreci yürüyor kendi ekseninde. Bu benim zaman ayıracağım şeylerden biri değil. Bir tarafında adli kısmına müracaat ettim, 'ey devlet bunu yapın' dedim, partime de bunu yapanlara bakın dedim. Genel Merkezin de bu konuya ilişkin tavrı vardı, konunun ne uzatılmaması gereken ne de uzatılması gereken bir tarafı var.Kendi sürecinde devam edecek. Buna ayıracak zamanım da yok" şeklinde konuştu.

''UTKU BEY DE GELİP TEBRİK ETTİ''
Aslanoğlu, il kongresi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile ilgili yöneltilen soruyu ise şu şekilde yanıtladı;

"Utku Gümrükçü ya da her partilimizin gönlünde biri yatar. Ben onun başat aktörünün Çiğli Belediye Başkanı olduğunu düşünmüyorum. Şakir Başak adaydı, destek verenler, vermeyenler vardı. Burada Utku Bey'in böyle bir tavrı olduğunu düşünmüyorum. Birçok arkadaşımız çarşaf olsa, blok olsa, şu il başkanı olsa tadından yenmez diyebilir. Ben il başkanı olduktan sonra bütün örgüt gelip tebrik etti, Utku Bey de gelip tebrik etti. Ben yapacağım çalışmalarda ekipsel yakınlığa bakmam. Bir ilçede bir şey yaptıysam 30'unda da aynıdır. Bir ilçede belediye başkanıyla çalıştıysam diğer ilçede de belediye başkanıyla çalışırım. Onlar partili belediye başkanlarıdır."

''HERKES ADAY OLABİLİR''

Kongredeki konuşmasını değerlendiren Aslanoğlu, "Bazı insanlar 1 milyon yıl aynı görevde kalsın istiyorlar, 5-6-7 dönem görev yapanlar şimdi değişimden bahsedemez demiştim. Hiçbir faninin boşluğu dolmayacak değil. Ülkenin kurucusu vefat etti, ülke devam etti. Herkes aday olabilir, herkesi birileri destekleyebilir. Benim dışımda 2 aday daha vardı, sadece dedikodu üreterek, birini desteklemekten bahsetmiyorum, biri il başkanı olmasın üzerinden yapılan şeylerin uygun olmadığını söyledim. Delegelerin karar vereceğini söyledim. Bunu bir darbe girişimi, genel merkezden gelecek bir şey beklemek doğru değil. Yani yanlış işler olduğunu söylüyorum" dedi. 

KURULTAY İÇİN İZMİR'DEN OTOBÜS KALDIRILACAK!

Büyük kurultayda salondan İzmir, Ankara ve İstanbul'un sorumlu olduğunu belirten Aslanoğlu "Yaklaşık 2 bin civarında kişi hedeflenir, katılmak isteyen arkadaşları götürürüz. Otobüs kaldıracağız. Delegasyonun ne yapacağı, nerede kalacağı, yiyip, içeceği gibi konularla ilgileneceğim" şeklinde konuştu. 

"ÖZEL'E OY VERENLER FİRE DEĞİL"

Kılıçdaroğlu'na imza veren delegelerle ilgili ''fire olur'' yorumlarını değerlendiren Aslanoğlu '' Biz mahallelerde 2 liste yarıştık, biri kazandı, ilçelerde 2 kişi yarıştı biri kazandı, ilde 2 kişi yarıştı biri kazandı, kurultayda da öyle olacak. 55 delege Kılıçdaroğlu'na imza verdi. Fire kelimesi hoş değil, Özel'e oy verecek arkadaşlarımız fire değil. Ben bugüne kadar 20'yi ilk kez sizin ağzınızdan duydum, 15'ti. Verebilirler tabi ki ama bir olasılığı konuşuyorsak, Şenol Aslanoğlu da verebilir. Bunları şık bulmuyorum. İnsanlar yaptıklarından utanmamalı, utandıklarını yapmamalı. O gün öyle düşünüyordum, bugün Özel'in daha iyi Genel Başkanlık yapacağını düşünüyorum diyebilir, bunu yapana neden böyle yapıyorsun denmez" dedi.

"ÖRGÜT ÖZEL'İ DESTEKLİYORSA BENİM DE DESTEKLEMEM GEREKİR"
Kişisel olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa devam etmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Aslanoğlu, ''Belki bu konuda en net cümleler kuran insan oldum. Böyle olmasını savunuyorum ama başka görüşte olan arkadaşlarımı kınamamı gerektirmiyor bu. Biz 6'sından sonra birlikte yerel seçim çalışması yapacağız. Ben İzmir duruşunun sergilenmesi gerektiğini düşünüyorum, ben Kemal Bey'e de söyledim, benim İzmir örgütümün çoğunluğu Özel'i destekliyorsa benim de il başkanı olarak Özel'i desteklemem gerekir. Ben delegelerimize de söylüyorum, gelin konuşalım, birbirimizi ikna etmeye çalışalım diyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANLIK YARIŞININ ZARAR VERME OLASILIĞI YÜKSEK"
Yerel seçimler ile iligli değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, genel başkanlık yarışının partiye zarar verebileceğine dikkat çekerek şunları söyledi;

''Yerel seçim öncesi genel başkanlık yarışının partiye zarar verme olasılığı yüksek. Bazen işin heyecanına kapılıyoruz, niyetiniz o olmasa da ağzınızdan bir kelime çıkmış oluyor. Yerel seçime birlik bütünlük içinde girmeliyiz. Kırgınlıklar üzerine yürütülen bir çalışma olduğunu görüyorum. Bunun üzerine yürüyebilecek bir şeyi ben arkadaşlarıma yakıştırmam.''

"SOYER DEVAM ETMELİ"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Aslanoğlu ''İBB Başkanı Tunç Soyer'i başarılı buluyorum, başarılı belediye başkanları yola devam etmeli'' ifadelerini kullandı. 

"KAZANIRSA TEBRİK EDECEĞİM"
Aslanoğlu, kurultay ve Özgür Özel ile ilgili soruya ise şu şekilde yanıt verdi;

''Özgür Özel kazanırsa tebrik edeceğim. Biz bütün il başkanları toplantı yaptık. Bütün il başkanlarının mihenk taşı örgütleridir. Bu Kemal Bey kazanırsa da Özgür Bey kazanırsa da böyledir. Görüşüyoruz. Ben kendisini eleştiriyorum. Meseleler olduğunda arıyorum, aktarıyorum. Son dönemde gördüğüm vatandaş pikniklerini siyasi arenaya çevirmeyi yanlış buluyorum.''

 
Kredi kartı kullanımı ve nakit çekiminde yeni dönem!
 
İZKİTAP için Fuar İzmir'e geçici hat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanlı saldırı: 22 kişiyi öldürdü!
ABD'nin Maine eyaletinde yaşanan silahlı saldırıda, en az 22 kişinin öldüğü ...
Yurtta asansör faciası: 1 ölü!
Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya ...
Milli Savunma Bakanlığı'ndan operasyon... "Bir gece ansızın"
Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından 'Bir gece ansızın' başlığıyla ...
 
İsrail’in saldırılarında ölenlerin yüzde 40’ı çocuk
Birleşmiş Milletler (BM), İsrail bombardımanı altındaki Gazze'de, 7 Ekim'den ...
TOKİ'nin İzmir'deki dev satışında yeni gelişme!
TOKİ, 42 ilde 462 arsayı satışa çıkarmıştı. Listede İzmir'den de 72 parsel ...
Kozak Yaylası kurtuldu... Bakanlıktan maden ocağına veto!
İzmir'in Bergama İlçesi'ndeki Kozak Yaylası'nda açılmak istenen granit ...
 
İzmir'de "100. Yılda 100 Zeybek Gösterisi"
İzmir'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla, 100 kişinin katılımıyla ...
Cevdet Yılmaz: "Türkiye'nin daha fazla göçmen işçiye ihtiyacı var"
Halk göçmenlerin ülkelerine gönderilmesini beklerken Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
İzmir'de bidonlu intihar!
İzmir Körfezi'nde sol ayak bileğine 2 su bidonu bağlı bulunan cesedin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri