ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
9 Ağustos 2022 Salı - 17:02

Atakent Anadolu Lisesi öğrenci velilerinden yıkım isyanı... "PİS KOKULAR VAR"

Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi öğrencileri velileri, okulla ilgili "Depreme dayanıksız olduğu" gerekçesiyle yıkım kararı alan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü protesto etti. Okul önünde toplanan veliler adına konuşan Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Sefa Davarcı, "İhale süreci ile ilgili pis kokular var. Bu okulun arsası üçüncü şahısları neden ilgilendiriyor? Bu okul arsası ranta açılmayacak. Elimizden geleni yapacağız. Bağımsız bir bilirkişi heyeti talep ediyoruz" dedi

Atakent Anadolu Lisesi öğrenci velilerinden yıkım isyanı...  PİS KOKULAR VAR

SONKALEİZMİR-İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yıkım kararı alınan Atakent Anadolu Lisesi'nin öğrenci velileri okul önünde toplanıp basın açıklaması yaptı. "Çocuklarımız sahipsiz değildir" yazılı dövizler taşıyan veliler, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrı yaparak okulun deprem testi ile verilerin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

"BİLİMSEL VERİLERİ AÇIKLAYIN"

Öğrencilerin ve ailelerin yaklaşan eğitim sezonu öncesi mağdur edildiğini savunan veliler adına basın açıklamasını aynı zamanda öğrenci velisi olan Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Sefa Davarcı yaptı. Davarcı şöyle konuştu:

"Atakent Anadolu Lisesi öğrenci velileri olarak diyoruz ki çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımız bizim aydınlık Türkiye'de yetiştireceğimiz en değerli varlıklarımızdır. Atakent Anadolu Lisesi'nin yıkım süreci devam etmektedir. Okulumuzun hangi okula taşınacağı henüz belli değildir. Biz bağımsız bir bilirkişi heyetinden okulumuzun deprem testinin yenilenmesini istiyoruz. Bununla ilgili soru işaretleri var. Karşıyaka Belediyesi, İzmir Milli Eğitim ve valilikte yaptığımız araştırmalarda buradan 2010 yılında Pamukkale Üniversitesi'ne buradan örnekler gittiğini öğrendik. 2010 yılında bu örnek gittiyse bu vahamettir. 12 yıldır burada nasıl eğitim yapılmaktadır? Eğer bu veriler bilimselse bir an evvel kamuoyuna açıklanmalıdır. İzmir Valiliği ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü kamuoyuna aydınlatıcı bilgiler vermemektedir. Pamukkale Üniversitesi ile yaptığımız görüşmelerde 'Biz buradan örnek almadık, bize verilenleri inceledik' dediler. Bu da ayrı bir soru işaretidir. O yüzden bağımsız bir bilirkişi talep ediyoruz. Üniversitelerimiz var. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ya da İnşaat Mühendisleri Odası'nın yapacağı bağımsız denetimin sonucuna saygılıyız."

"BAĞIMSIZ BİLİRKİŞİ HEYETİ İSTİYORUZ"

Davarcı açıklamasına şöyle devam etti:

"Biz çocuklarımızın çürük bir binada eğitim görmesini istemeyiz. Eğer okulumuz bina olarak kullanıma uygun değilse veliler olarak hep beraber kazma vuralım. Denetimden geçilip, raporun hemen hazırlanmasını istiyoruz. Süreç çok kısa. Bugün 9 Ağustos. Okulların açılması 12 Eylül. Önümüzde bir ay var. Çocuklarımız başka okula taşınacaksa saat kaçta okula gidecek? Eğitim saat öğlen 2'de başlayacak. İkili eğitim olacak. Akşam 8'de okul bitecek. Akşam 8'de çocuklarımızın can güvenliği sağlanacak mı? Bunların hepsi soru işaretidir. Okullarımız nereye taşınacak. Çocuklarımız üniversite sınavına nasıl hazırlanacak. artık sınavı dönemi başlıyor. Biz veliler olarak çocuklarla beraber sınava hazırlanıyormuş gibi aynı stresi yaşıyoruz. Çocuklarımıza bunu neden reva görüyorsunuz? Neden son dakika iş yapıyorsunuz? Neden hayatta bir işiniz düzgün değil? Atakent Anadolu Lisesi velileri olarak tekrar ediyoruz., Çocuklarımız geleceğimizdir. Biz çocuklarımızı kurda kuşa yem etmeyeceğiz. İhale süreci ile ilgili pis kokular var. Bunu merak ediyoruz. Bu okulun arsası üçüncü şahısları neden ilgilendiriyor? Burayı Atakent Anadolu Lisesi olarak kalması için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Ranta açılmayacak bu okul arsası. İş oraya varmadan biz bağımsız bir bilirkişi heyeti talep ediyoruz. Deprem testinin acilen yapılmasını istiyoruz. "

 

 
Köpek besleme kavgasında aynı aileden 3 kişi ölmüştü... Yeni iddialar ortaya çıktı!
 
Erdoğan sondaj gemisinin rotasını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşurelik ürünlere büyük zam!
Temel aşurelik malzeme fiyatları bu yıl yüzde 60 ila yüzde 207 aralığında ...
Milli Eğitim Bakanı Özer'den 'Zorunlu bağış' açıklaması...
Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Pek çok şehirden zorunlu bağış ...
Sağlıkta gelinen nokta: Hastadan sabun, tuvalet kağıdı isteniyor!
Sağlık Bakanlığı’nın muayene randevu sistemi MHRS’den günlerce randevu ...
 
Narlıdere'de yelken atılımı
Narlıdere Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve İTK Yelken Spor Kulübü ...
Bucalı çocuklar yüzme öğreniyor
Toplumun her kesiminin sağlık, eğitim, sanat ve spor olanaklarına ulaşması ...
TOKİ'nin kurasından Suriyeliler çıktı!
TC vatandaşlığına geçişteki artış kendini TOKİ kuralarında da gösteriyor. ...
 
Marmaris'teki tartışmalı projede inşaat durdu
Sinpaş GYO'nun bağlı ortaklığı Kızılbük GYO, KAP'a yaptığı açıklamada, ...
Acil servis çalışanına makaslı saldırı
İzmir'in Foça ilçesinde denize atlayan ve polis ekiplerince sudan çıkarılıp ...
Otoyolda servis minibüsü TIR’a arkadan çarptı: 2 ölü, 1 yaralı
İzmir’in Bergama ilçesinde, otoyolda seyir halinde olan servis minibüsü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri