ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5548
    Dolar
  • Euro
    34,9228
    Euro
  • Altın
    2.443,030
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
21 Ağustos 2022 Pazar - 20:10

Atatürk'ün ismi silinmeye çalışılmıştı, harekete geçtiler!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Atatürk Orman Çiftliği alanında Atatürk’ün adı silinerek “Beştepe Millet Ormanı” ihalesi yapılmasını yargıya taşıdı. Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü önünde bir araya gelen HKP üyeleri, “Atatürk Orman Çiftliği’nin adının Beştepe Millet Ormanı olarak değiştirilmesi kabul edilemez” dedi.

Atatürk ün ismi silinmeye çalışılmıştı, harekete geçtiler!

Ankara Orman İşletme Müdürlüğü, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde Atatürk’ün adını silerek “Beştepe Millet Ormanı” ihalesine çıkmıştı. 

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım, Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak hakkında “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet” ve “Görevi Kötüye Kullanma” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde; Vahit Kirişci, Yener Yıldırım ve Veysel Kodalak hakkında soruşturma ve akabinde kamu davası açılmasını talep etti.

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE EYLEM

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü önünde bir araya gelen HKP üyeleri, “Atatürk Orman Çiftliği’nin adının Beştepe Millet Ormanı olarak değiştirilmesi kabul edilemez” yazılı pankart ve “Atatürk Orman Çiftliği sahipsiz değildir”, “Ne peşkeş çekebilirsiniz, ne de adını silebilirsiniz” yazılı dövizler taşıdı.

“ATATÜRK’ÜN ANISINA HAKARETTİR”

HKP üyeleri adına basın açıklamasını HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran gerçekleştirdi. Kıran yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AKP iktidarının Mustafa Kemal Atatürk ve onun yarattığı Cumhuriyetin değerlerine yönelik saldırıları gün geçtikçe tırmanıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti ile halka bıraktığı Atatürk Orman Çiftliği’nin arazisine, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararıyla da tespit edildiği gibi kaçak saray kuranlar, ABD Emperyalizmi’ne büyük elçilik için büyük miktarda arsa tahsis edenler şimdi de Atatürk Orman Çiftliği’nin adını değiştirmek istiyorlar. 15 Haziran 2022 tarihli 5632 sayılı Kamu İhale Bülteni’ndeki ilana göre Atatürk Orman Çiftliği’nin adını AKP iktidarının temsilcileri Beştepe Millet Ormanı olarak değiştirmiş durumdalar. Bu Atatürk Orman Çiftliği’nin yasasına, Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesine, anısına hakarettir, suç oluşturmaktadır.

Yapılan ihale nedeniyle HKP olarak; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım, Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak ve suça karıştığı tespit edilecek kişiler hakkında suç duyurunda bulunduk.

“MUTLAKA HESABINI VERECEKLER”

Biliyoruz, bugün AKP’giller’in hukuk bürosuna dönüştürülmüş yargı bunu da görmezden gelecek. Bu suçu da göz ardı edecek. Ama hep söylüyoruz; bu işlenen suçların hesabı er geç sorulacak, bu düzen bu yasadışı vurgun, soygun düzeni ilelebet devam edemez. Bu yasalar var olduğu sürece Türkiye’de mahkemeler, yargı var olduğu sürece bu suçları işleyenler bugün değilse yarın mutlaka bunun hesabını verecekler. Emri vicdanından ve yasalardan alan bağımsız hâkimler ve savcılar tarafından gerekli soruşturmalar yapılacak ve mevcut yasalarımıza göre hak ettikleri cezayı er geç bulacaklardır. Buna inanıyoruz. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bunun mücadelesini veriyoruz.

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Bu yaptığımız suç duyurusu da hem toplumumuza, ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, hem de tarihe not düşmektir. Ve bu AKP iktidardan düştüğünde yargılamayı yapacak bağımsız cumhuriyet savcılarına ve hâkimlerine şimdiden hazır dosyalar yaratmak için yapıyoruz.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak, Mustafa Kemal Atatürk’e, Birinci Kuvayimilliyemizin geleneklerine, onların eserlerine yönelik saldırılara karşı mücadeleye devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur bir sözü var; ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’. Halkın Kurtuluş Partisi bu inançla, bu kararlılıkla AKP iktidarının yolsuzluklarına, vurgunlarına, yasa dışılıklarına karşı mücadele etti, etmeye de devam edecektir. Gün gelecek devran dönecek, AKP’giller bu halka hesap verecek.  Buna inancımız tamdır, bu doğrultuda mücadele ediyoruz.”

 
SOL Parti'den asbestli gemiye karşı protesto yürüyüşü
 
'Koronayız' diyerek, sahte para ile sipariş veren şüpheliler tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOL Parti'den asbestli gemiye karşı protesto yürüyüşü
SOL Parti, Brezilya mahkemesinin "limana geri dön" kararına rağmen söküm ...
Alevler arasında kalan yatalak hasta ile kediyi itfaiye kurtardı
İzmir’in Balçova ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında alevler ...
Karaburun Kösedere'de muhteşem şenlik... Başkan Soyer: Önce toprağımıza sahip çıkacağız
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen 13. Karaburun Kösedere ...
 
Cimnastikte İzmir'in gurur tablosu
Artistik cimnastikte son yıllarda ülkemizin adını uluslararası alanda ...
Kuyumcudan yüzük hırsızlığı kamerada
İzmir'in Bornova ilçesinde, kuyumcu dükkanından el çabukluğu ile yüzük ...
Mustafa Varank'ın fatura hesabına tepki yağdı: 'Bir Bakan milletine bunu nasıl yapar?!'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Türkiye'de doğalgazın Avrupa ...
 
Altılı masadan ortak paylaşım: 'Hep birlikte güzel yarınlara'
Güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya gelen 6 parti, ilk liderler ...
Benzine zam yolda
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte yurttaşlar ...
Yeni bir ittifak daha geliyor...
Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, Memleket Partisi, Zafer Partisi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri