ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,4842
    Dolar
  • Euro
    45,4025
    Euro
  • Altın
    4.299,350
    Altın
  • Bist-100
    9.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/34°
    ADANA
  • ANKARA
    11/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/33°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 13:38

Atatürk'ün izinde adım adım.. Uşakizade Köşkü'nde

Çiğlili kadın ve çocuklar, Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım’ın ilk resmi nikahının kıyılarak Medeni Kanunun temelinin atıldığı Uşakizade Köşkünü ziyaret etti. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, her salı ve perşembe günü yapılan “Atatürk’ün izinde adım adım” kültür turlarıyla Çiğlili kadın ve çocukları Cumhuriyet tarihinde önemli yeri bulunan tarihi mekanlara götürdüklerini söyledi.

Atatürk ün izinde adım adım.. Uşakizade Köşkü nde

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turlarıyla ilk olarak Çiğlili kadın ve çocuklar Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün 91 gün kaldığı ve “Başkomutanlık Karargahı” olarak kullanılan Uşakizade Köşkü’nü gezdi.  Çiğli’nin çeşitli mahallelerinden hareket eden üç otobüs Atatürk’ün 29 Ocak 1923 tarihinde Latife Hanım ile ilk resmi nikahın kıyılarak 1926 yılında kabul edilen Medeni kanunun temelinin atıldığı İTK Uşakizade Köşkü’ne sabah saatlerinde ulaştı.

“CUMHURİYET VE KADIN” BELGESELİ İZLENDİ
Yaklaşık iki saat süren köşk gezisinde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de kadın ve çocuklara eşlik etti. Kadınlar önce ilk resmi nikahın kıyıldığı bölümde köşk ile ilgili tarihçi Yazar Ahmet Gürel ve Köşk Müdürü Cemal Gürel tarafından bilgilendirildiler. Kadınlar daha sonra Ahmet Gürel’in hazırladığı “Cumhuriyet ve Kadın” belgesel filmini izlediler ve köşkü gezip bilgi aldılar.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ ANI DEFTERİNİ İMZALADI
Çiğlili kadın ve çocuklara tarihi köşk ziyaretinde Başkan Utku Gümrükçü de eşlik etti. Başkan Gümrükçü, Köşkün anı defterinde “Türk kadınının toplumsal hayata katılışında büyük bir ‘anın’ yaşandığı bu köşkü Çiğlimizin kadınlarıyla gezmekten büyük bir onur duydum. 19 Mayıs, 23 Nisan ve 29 Ekim’in 100. yılını yaşadığımız ve yaşayacağımız bu günlerde Atatürk’ün izinden adım adım İzmir’i gezmeye başlıyoruz. İlk adım olarak bu köşkten başladık. Yolumuz uzun…” diyerek duygu ve düşüncelerini belirtti.

TARİHİ YERLERİ ÇİĞLİ HALKIYLA BULUŞTURUYORUZ
Talep geldikçe kadın, genç ve çocukları tarihi yerleri gezdirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Utku Gümrükçü, köşkteki konuşmasına İzmir Özel Türk Koleji ailesine ve tarihçi Ahmet Gürel’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Atatürk’ün İzmir’de uzun vakit geçirdiğini ve İzmir’e büyük katkılarının olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçü, şöyle konuştu: “Atatürk’ün İzmir’de izleri büyük. İzmir Atatürk’ün eseridir. Gençlerimize Atatürk sevgisi aşılamak ve İzmir’deki güzellikleri ve tarihi yerleri Çiğli halkıyla buluşturmak görevimiz. Atatürk’ün izinde etkinlikler dizisine başladık. Geçmişte Atatürk’ün İzmir’de zaman geçirdiği, yaşadığı ve Atatürk’ün temsil edildiği yerleri kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız ile birlikte geziyoruz, gezmeye de devam edeceğiz. Belediyemizin kapıları herkese açık. Çiğli’yi hep birlikte kucaklayıp, gençlerimiz ve çocuklarımıza Atatürk ve Cumhuriyet sevisini aşılayacağız.” 

 
Karabağlar Madımak'ı unutmadı
 
İzmir Limanı'nda 1 Temmuz coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Madımak'ı unutmadı
Sivas Madımak Katliamı’nın 26'ncı yıldönümünde, hayatını kaybedenler Karabağlar’da ...
İzmir'e cep parklar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha yeşil bir İzmir için hazırladığı ...
İzmir Büyükşehir'den bir yeşil enerji yatırımı daha
Harmandalı Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi'nde yürütülen çalışmalar ...
 
Güzel Sanatlar Fakültesi için Soyer devrede
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Rus yatırımcılara Urla'yı anlattı
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Başkurt Türkleri'nin yaşadığı Başkortistan ...
Çeşme Acık Satranç Turnuvası sona erdi
Türkiye Satranç Federasyonu desteği ile Çeşme Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ...
 
Batur'dan doğalgaz müjdesi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Zeytinlik’te 43 Sokak ve bir caddedeki ...
Altınyol'a altın dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 31 Mart öncesi söz verdiği ...
Çeşme'de Hazine arazisine inşaat
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Çeşme'ye bağlı Ovacık Mahallesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri