ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,6318
    Dolar
  • Euro
    45,9674
    Euro
  • Altın
    4.218,240
    Altın
  • Bist-100
    9.443,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/36°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/35°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    16/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İddianame kabul edildi: Ekrem İmamoğlu'na bir dava daha açıldı!
İddianame kabul edildi: Ekrem İmamoğlu'na bir dava daha açıldı!
Bedelli askerlik ücreti 1 Temmuz'da güncellenecek
Bedelli askerlik ücreti 1 Temmuz'da güncellenecek
Oyuncu Hayal Köseoğlu 10 yıldır süren hastalığını açıkladı
Oyuncu Hayal Köseoğlu 10 yıldır süren hastalığını açıkladı
İsrail İran'ı vurdu, Trump çileden çıktı
İsrail İran'ı vurdu, Trump çileden çıktı
24 Haziran 2025 Salı - 10:03

Ateşkes ihlal edildi, İsrail saldırıya hazırlanıyor!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile İran arasında ateşkes sağlandığını duyurdu. Trump, ateşkesin 6 saat içinde yürürlüğe gireceğini belirtti. Açıklama, sabah saatlerinde İran’ın İsrail’e yönelik altı dalga füze saldırısının hemen ardından yapıldı. İsrail resmi radyosu, “İsrail-İran ateşkesi başladı” bilgisini geçerken, İran devlet televizyonu Press TV de ateşkesin yürürlüğe girdiğini bildirdi. ABD Başkanı Donald Trump da ateşkesin başladığını duyurarak, "lütfen ihlal etmeyin" dedi.

Ateşkes ihlal edildi, İsrail saldırıya hazırlanıyor!

ABD Başkanı Donald Trump'ın ateşkes ilanından sonra İran, İsrail'e füzeler fırlattı. Tel-Aviv, Galile ve çevresinde sirenler çaldı. Bir füze Galile'yi vurdu. Başka bir füzenin isabet ettiği aktarılmadı. Ancak İran, füzeleri fırlatan taraf olduğunu reddeti. İran Devlet Televizyonu IRIB füze saldırısı yaptığını yalanladı. İsrail'İn aşırı sağcı maliye bakanı Bezalel Smotrich ise, saldırılarla ilgili olarak ilk açıklamayı yaptı. Smotrich, "Tahran sallanacak" dedi. Uzmanlar ise, İran'ın hal resmen ateşkesi kabul ettiğini gösteren bir açıklama yapmadığına dikkat çekti. İsrail hükümeti, ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu.

İRAN SALDIRIYI YALANLADI

İran Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklama, "Son füzenin İran Silahlı Kuvvetleri tarafından fırlatıldığını doğrulayan hiçbir resmi kanıt bulunmamaktadır. Buna karşılık İsrail'in anlaşmayı ihlal etme yolunda ilerliyor ve sonuçlarının tüm sorumluluğunu üstlenecek" denildi. 

İran Devlet televizyonu, "İsrail, tek taraflı dayatılan ateşkesi devam ettirmek için bu ateşkesi ihlal ediyor" denildi ve atılan füzelerin İran'dan geldiğine dair "kanıt olmadığını" söyledi.

İsrail ordusu olası bir saldırıya hazır olduğunu duyurmuştu. Bu duyurudan sonra gelen İran füzelerinin savaşı yeniden başlatması bekleniyor. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi İsrail'in saldırıları durdurması halinde ateşkese hazır olduklarını söylemişti. Ancak saldırıların durması ve ateşkesin başlaması İran füzelerinin önüne geçmedi.

İSRAİL TAHRAN'I VURMAYA HAZIRLANIYOR

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz ise, "İran'ın ateşkesi ihlal etmesine karşılık olarak İsrail ordusu Tahran'ın kalbindeki rejim hedeflerine yönelik güçlü saldırılar gerçekleştirme talimatı verdim" açıklamasını yaptı.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamada savunma sistemlerinin İran'dan İsrail'e fırlatılan füzeleri engellemek için çalıştığını söyledi ve halkı bir sonraki duyuruya kadar orada kalmalarını söyledi.

TRUMP LÜTFEN DEDİ, ATEŞKES İHLAL EDİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump, saatler önce yürürlüğe giren ateşkesin başında "ateşkes yürürlüğe girdi, lütfen ihlal etmeyin" açıklamasını yapmıştı. İsrail'e düşen füzeyle ilk ihlal gerçekleşmiş oldu.

Trump'ın Orta Doğu'da barış ilanı da bu şekilde büyük bir darbe aldı. ABD, daha önce Orta Doğu'da bir savaşa katılmak istemediğini ve Fardo nükleer tesisinin yok edildiği saldırının devamının gelmeyeceğini vurgulamıştı.

ATEŞKESİN BAŞLAMASINA KADAR SİLAHLAR SUSMADI

ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu ateşkesin yürürlüğe girmesinden kısa bir süre önce İran'dan ateşlenen füzelerden birinin İsrail'in güneyinde bir binaya isabet etmesi sonucu ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

İsrail basını, Trump’ın ateşkesin saatler içinde yürürlüğe gireceği duyurusunun ardından yapılan 6 misilleme dalgasında 15 civarında balistik füze atıldığını aktardı. Füzelerden birinin İsrail'in güneyindeki Birüssebi'de (Berşeva) 7 katlı bir binaya doğrudan isabet ettiği kaydedildi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, füzenin isabet ettiği binada bir kişinin daha cesedine ulaşıldığını açıkladı.

Birüssebi'de ölü sayısı 4'e çıkarken aralarında saldırı nedeniyle paniğe kapılanlar da dahil olmak üzere 20'si hafif 22 yaralı olduğu bildirildi. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ve ölü sayısının artabileceği belirtildi. Hasar gören binalarda gaz sızıntısı tespit edildi. İsrail basını, 5 misilleme dalgasının ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı ateşkesin 07.00'de devreye girmesinden kısa bir süre önce, son balistik füze dalgasının ise ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra gerçekleştiğini öne sürdü. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, vatandaşların sığınakların yakınında bulunmasına gerek kalmadığı duyuruldu.

GECE BOYUNCA SALDIRILAR

İsrail ordusu da gece boyunca Tahran'ı vurdu. Saat 23:00 sularında başlayan saldırılar esnasında İranlı nükleer bilimci Muhammed Rıza Seydi Saber öldürüldü. Saldırılar esnasında İran Devrim Muhafızları da hedef alındı. İsrail ordusu, "üst düzey bir İran Devrim Muhafızları komutanının" öldürüldüğünü duyurdu. Ordu, askeri hedeflerin de vurulduğunu belirtti. Netanyahu İsrail'in “İran'ın nükleer ve balistik füze tehdidini ortadan kaldırma” hedefine ulaştığını söyledi.

Etiketler:
 
Yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 24 yaralı
 
İmamoğlu'nun İnce'ye yazdığı mektupta koltuk ayrıntısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran Katar'daki ABD üssüne saldırdı!
Katar'ın başkenti Doha'da patlama sesleri geldi. ABD medyasından aktarılanlara ...
İran saldırısı bitti, İsrail Tahran'ı vurdu
İran, İsraile'e füze saldırısı başlattı. İsrai'in güneyinde ve Tel-Aviv'de ...
ABD'de İran hücresi endişesi!
ABD'nin İran nükleer tesislerine yönelik hava saldırısının ardından, Washington'da ...
 
İsrail'den askeri hedeflere yeni saldırı!
ABD'nin B-2 hayalet bombardıman uçaklarıyla İran’ın nükleer tesislerini ...
Suriye'de kilisede patlama: Ölüler ve yaralılar var!
Suriye'nin başkenti Şam'daki bir kilisede patlama meydana geldi. Terör ...
İran'dan Hürmüz Boğazı kararı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nı kapatma tasarısını onayladı. Son kararı ...
 
ABD'nin saldırısına İran'dan misilleme
ABD'nin İran'daki üç nükleer tesise saldırı düzenlemesinin ardından İran, ...
Trump: Ya barış ya İran için trajedi olacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki üç nükleer tesise düzenlenen hava ...
ABD İran'ın nükleer tesislerini vurdu
ABD Başkanı Donald Trump, İran’da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri