ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
30 Eylül 2021 Perşembe - 13:57

Avrupa Birliği'nden Konak Belediyesi'ne ödül...

Konak Belediyesi, Roman vatandaşların istihdamına yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle Türkiye birincisi olarak Avrupa Birliği (AB) Roman Entegrasyon Ödülü’nü aldı. AB Roman Entegrasyon Ödülü’nün kendilerine gurur verdiğini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Roman vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaktan her zaman gurur duyuyoruz“ dedi.

Avrupa Birliği nden Konak Belediyesi ne ödül...

Avrupa Birliği’nin programı olan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Roman Entegrasyon Ödülü” Konak Belediyesi’ne verildi. Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Entegrasyonu Ödülleri bu sene, “Romanların İstihdama katılımı” temasıyla düzenlendi. Roman vatandaşların istihdamına yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle Türkiye birincisi seçilen Konak Belediyesi, “Roman Entegrasyon Ödülü’nün sahibi oldu. Brüksel’de düzenlenen ödül törenine bir video mesaj ile katılımcılara seslenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AB’nin bu ve benzer ödüllerinin kendilerini motive ettiğini belirterek bu ödülü almanın bir onur olduğunu söyledi. Batur, Roman vatandaşlarına hizmet götürme noktasında başarılı olduklarını kendisine hissettirmesi açısından da bu ödülün son derece önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Batur: Temel önceliğimiz eğitim ve istihdam

Daha önce de “Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülünü alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak ilçe sınırları içinde yaklaşık 70 bin Roman vatandaşının yaşadığına dikkat çekerek bu nedenle temel önceliklerinin Roman vatandaşlarının eğitimi ve istihdamının artırılmasına dönük çalışmalar olduğunu söyledi. Yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran Batur, “Roman hemşehrilerimizin en büyük problemleri istihdam, eğitim ve yaşam koşullarıyla ilgili. Biz de bu konulara öncelik veriyoruz. İki temel önceliğimiz var. Biri eğitim, ikincisi istihdam. Hemşehrilerimizin eğitime küçük yaşta başlamalarını ve eğitim sürecini kesmeden devam ettirmelerini istiyoruz. Minikler Konağı ve Roman Kültür Merkezi başta olmak üzere yaptığımız tüm çalışmalarda önceliğimiz bu. Ve tabii tüm bu süreçlerle hemşehrilerimizin istihdama katılımlarını artırmak istiyoruz.

Batur: Çalışmalarımıza planladığımız gibi devam edeceğiz

Dezavantajlı konumda olduğuna inandığı Roman hemşehrilerine pozitif ayrımcılık yapmaktan her zaman gurur duyduğunu vurgulayan Başkan Batur, ”Ortak köklü bir tarihe, çok kültürlü bir yapıya sahip Konak’ın renklerinden olan Roman hemşehrilerimizle biz hep birlikte çok zenginiz. Bugün geldiğimiz noktada Roman hemşehrilerimizle aramızdaki bağlar artık daha güçlü. Dezavantajlı konumda olduğuna inandığım Roman hemşehrilerimize pozitif ayrımcılık yapmaktan her zaman gurur duydum. Onların istihdamının artırılmasına ve onların meslek sahibi olmasına yönelik düzenlediğimiz eğitim çalışmaları, kurslar artarak devam edecek. Çalışmalarımıza planladığımız gibi devam edeceğiz” diye konuştu.

Avrupa Birliği Roman Entegrasyon Ödülü’nü Türkiye’den Konak Belediyesi’nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Kosova aldı.

Konak Belediyesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde hizmete açtığı Roman Kültür Merkezi’yle, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda da ödül almıştı.

 
FETÖ'cülerin scooter taktiği!
 
İzmir Valiliği'nden Suriyeli cinayeti açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: Asıl hikaye şimdi başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İEKKK toplantısında 9-11 ...
Bayraklı Belediyesi, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ndeki yerini aldı!
Bayraklı Belediyesi, CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, ...
TEKNOFEST'e Buca damgası!
TEKNOFEST 2021’de binlerce finalisti geride bırakarak birinci olan Buca ...
 
Bornova’da Anne-Baba Okulu!
Bornova Belediyesi, Yakaköy mahallesinde aile içi iletişimin anlatıldığı ...
Brüksel'e İzmir ofisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belçika Büyükelçisi Paul ...
Can dostlar Kuşadası Belediyesi'ne emanet!
Kuşadası Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarına ...
 
Büyükşehir, barınamayan öğrencilere kapılarını açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından barınma sorunu çeken öğrencilerin ...
Aydın Büyükşehir'den üreticiye can suyu!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karpuzlu’nun Akçaabat Mahallesi’ne 1 milyon ...
Kuşadası Belediyesi'nden temizlikte taviz yok!
Koronavirüs salgınına karşı tedbiri elden bırakmayan Kuşadası Belediyesi, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri