ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,8149
    Dolar
  • Euro
    50,1979
    Euro
  • Altın
    6.058,710
    Altın
  • Bist-100
    11.342,00
    Bist-100
  • ADANA
    6/21°
    ADANA
  • ANKARA
    1/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/13°
    ANTALYA
  • BURSA
    5/11°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/15°
    IZMIR
  • KONYA
    -3/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Sosyetenin sevilen ismi yatağında ölü bulundu
Sosyetenin sevilen ismi yatağında ölü bulundu
Hagi'nin rekorunu kıran Mauro Icardi'den paylaşım
Hagi'nin rekorunu kıran Mauro Icardi'den paylaşım
İmralı heyeti, Adalet Bakanı Tunç ve Meclis Başkanı Kurtulmuş'la görüşecek
İmralı heyeti, Adalet Bakanı Tunç ve Meclis Başkanı Kurtulmuş'la görüşecek
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını yapıyor
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını yapıyor
10 Mart 2020 Salı - 09:39

Avukatlığı bıraktı, aşçı oldu

İzmir'de bir süre avukatlık yapan Duru İpek Doğan (35), stresine dayanamadığı mesleğini bırakıp, çocukluktan beri meraklı olduğu aşçılığa yöneldi. Avukatlık yaptığı 10 yıl boyunca aile, miras ve iş hukuku davalarına bakan Doğan artık, açtığı restoranda yaptığı yöresel yemekleri müşterilerine sunuyor.

Avukatlığı bıraktı, aşçı oldu

Yaklaşık 15 yıl önce, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim görmeye başlayan Duru İpek Doğan, mezun olduktan sonra İzmir'de avukatlık bürosu açtı. Çocuk ve kadın hakları komisyonunda çalışan Doğan, 10 yıl boyunca aile, miras ve iş hukuku davalarına baktı. Doğan, özellikle kadın ve çocukların başına gelen olaylardan etkilendiği için avukatlık mesleğini bırakıp, çocukluktan beri ilgi duyduğu aşçılık mesleğini yapmaya karar verdi. Aşçılık üzerine eğitim görüp, sertifika alan Doğan, Hatay semtinde açtığı bir restoranda yaptığı yöresel yemekleri müşterilerinin beğenisine sunuyor.

'MUTFAKTA OLMAYI HEP ÇOK SEVMİŞİMDİR'

Avukatlığın güzel bir meslek olduğunu ancak stresten dolayı çok yıprandığını anlatan Doğan, "İnsanlara yardım ediyorsunuz ancak çok empati yapmak bir avukat için iyi değil sanırım. Ben 10 yıl boyunca aldığım görevlerde çok yıprandım ve yoruldum. Kadın ve çocuk hakları komisyonlarında çalıştım. Dinlediğim hikayeler insanı çok yoran hikayelerdi. Bunların yükünü üstümde taşımaya başladığımı keşfettim. Sonrasında avukatlık yapmak istemediğimi düşünmeye başladım. 'Hayatımı nasıl devam ettirebilirim?' diye düşünürken yemek yapmayı çok sevdiğim için aşçı olmaya karar verdim" dedi.

Doğan, aşçılığa çocukluğundan beri merakı olduğunu belirterek, "Mutfakta olmayı hep çok sevmişimdir. Annem de yemek yapmayı çok sever. O bizi ders çalıştırırken bile mutfakta olurduk. Bir yandan bize ders çalıştırır bir yandan da yemek yapardı. Yemek yapmak benim için her zaman çok keyifliydi. Hatta eşimi de yaptığım yemeklerle tavladığımı söyleyebilirim" diye konuştu.

'EŞİM VE AİLEM OLMASA BU KADAR CESUR OLAMAZDIM'

Hedefinin kendi ürettiği sebzelerden yemek yapmak olduğunu ifade eden Doğan şunları söyledi: "Ben mutfakta her zaman olmayı sevdiğim için şu anki işimden memnunum. Müşterilerimizden de olumlu dönüşler aldıkça bizim için daha keyifli hale geliyor. Burada da yerel olmayan ürünleri kullanmıyoruz. Bölgemizden ve mevsiminde ürünleri mutfağımıza sokuyoruz. Bu süreçte hemen hemen herkesten çok büyük destek aldım. Özellikle eşim ve ailem çok destek oldu. Bu işi yapabileceğime inandılar. Onlar olmasa bu kadar cesur olamazdım. Olumlu tepkiler aldım. İleride kendi sebzelerimi üretip hayvancılıkla birleştirdiğim daha butik bir yer açmak istiyorum."

 

 
K9 köpekleri testten geçti!
 
Haliç’te iki metrobüs çarpıştı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir, mobilyada Türkiye'nin Milano'su olmalı
MODEKO 2020 31. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nı ziyaret eden İzmir ...
Benzinde büyük indirim beklentisi
Akaryakıt sektörü kaynaklarından alınan bilgilere göre petrol fiyatlarındaki ...
İzmir MARBLE Fuarı ertelendi
Fuarcılıkta İzmir’in yüz akı, her yıl İzmir’e 100 milyon dolar katma değer ...
 
'Denizin incileri' kadınlar panelde buluştu
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, 'Denizin İncileri' adıyla '8 Mart ...
Bilim Kahramanları Fuar İzmir'de buluştu
FIRST® LEGO® League yerel turnuvalarının İzmir ayağı Fuar İzmir’de gerçekleşti. ...
Ateşkes sonrası dolarda son durum...
Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Rusya ve Türkiye arasında İdlib'de ...
 
Konfeksiyon ihracatında artış
EGE İhracatçı Birlikleri üyesi ihracatçılar şubat ayında 1 milyar 15 milyon ...
Emeklilere maaş promosyonu belli oldu
Emeklilerin alacakları maaş promosyonların ilişkin olarak SGK ve Ziraat ...
FED'den acil faiz indirimi kararı!
ABD Merkez Banaksı (Fed) politika faizinde 50 baz puanlık indirime gitti. ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 16 10 5 1 30 16 14 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Gaziantep FK 16 6 5 5 23 25 -2 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
10 Rams Başakşehir 16 5 5 6 22 17 5 20
11 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
12 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
13 Gençlerbirliği 16 4 3 9 17 21 -4 15
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri