ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/33°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/32°
    IZMIR
  • KONYA
    13/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İngiliz savaş gemisine müdahale
İran'dan İngiliz savaş gemisine müdahale
İsrail yeniden vurdu, İran'dan misilleme geldi!
İsrail yeniden vurdu, İran'dan misilleme geldi!
Çaya yüzde 15 zam geldi
Çaya yüzde 15 zam geldi
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
5 Nisan 2025 Cumartesi - 15:43

Ayağı kırılan koyunu acile götürdü, ortalık karıştı!

Karaman’da bir vatandaş yağı kırılan koyununu Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Sağlık çalışanları koyuna müdahale ederken, Veterinerler Odası’ndan sert tepi geldi.

Ayağı kırılan koyunu acile götürdü, ortalık karıştı!

Şaşkınlık veren olay Karaman’da yaşandı. Bir vatandaş ayağı kırılan koyununu tedavi ettirmek için Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Kucağında ayağı kırık koyunuyla vatandaşı gören sağlık çalışanları ve hastalar şaşkınlık yaşadı.

RÖNTGEN ODASINDA RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

Kısa süreli şaşkınlığın ardından sağlık çalışanları ayağı kırık koyunu tedavi etmeye başladı. Ayağı kırık koyunun röntgeni çekildikten sonra tıbbi müdahale yapıldı.

VETERİNER HEKİMLER ODASI’NDAN TEPKİ

Yaşananların ardından Karaman Veteriner Hekimler Odası yazılı bir açıklama yaptı. Oda Başkanı Ümit Çağlıyan hastane personelinin vatandaşı veteriner hekime yönlendirmesi gerekirken, koyunun röntgen odasında görüntülenmesi ve tıbbi müdahaleye kalkışılmasını sert bir dille eleştirdi.

“ZOONOZ HASTALIKLARIN YAYILMASINA NEDEN OLUR”

Çağlıyan açıklamasında, “İlimizde yeterli sayıda veteriner hekim varken, uzmanı olmadıkları bir alanda müdahale etmek, hastaneye gelen binlerce vatandaşın sağlığını hiçe saymaktır” dedi. Çağlıyan, ayrıca bu tür müdahalelerin hem hijyen açısından insan sağlığını tehdit ettiğini hem de zoonoz hastalıkların yayılmasına neden olabileceğini belirtti. Çağlıyan, Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’nden de sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettiklerini belirterek, kamuoyunu bilinçli davranmaya davet etti.

“SORUMLULAR HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ”

Çağlıyan yayınladığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İlimizde yaşanan olayda, hastane personeli yardım isteyen vatandaşı Veteriner Hekimlere yönlendirmesi gerekirken, röntgen odasında koyunun röntgeni çekmeleri vatandaşa yardım etmeye çalışırken hastanedeki hijyen ve insan sağlığını hiçe saymaları tarafımızdan şaşkınlıkla karşılanmıştır. İlimizde yeterli sayıda veteriner hekim meslektaşlarımız bulunurken, uzmanı olmadıkları bir işe müdahalede bulunmaları ve hastaneden hizmet almaya gelen binlerce vatandaşımızın sağlığını umursamamaları hastane personeline yakışmamıştır. İyi niyet ve vicdanlı davranış olarak yansıyan tüm bu müdahaleler, insan sağlığı ve hastane hijyenini, hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz hastalıkların yayılması, hayvan sağlığını ve veteriner hekimlik hizmetlerini düzenleyen 6343 sayılı “Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair Kanun” ve 5199 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” kapsamında suçtur. Mevzuatta tıp hekimleri veya diğer sağlık personeli fark etmeksizin hangi meslekten olursa olsun hayvanlara müdahale eden kişilere hukuken ceza uygulanması gerekmektedir. Karaman Veteriner Hekimleri odası yönetim kurulu olarak sorumlular hakkında şikayette bulunulacak olup, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmekteyiz.”

 
Miras kavgası kanlı bitti: 3 ölü
 
CHP İzmir'den Özel'e tam destek...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miras kavgası kanlı bitti: 3 ölü
Mehmet Garip, miras nedeniyle husumetli olduğu yengesi Melike Garip ile ...
12 yaşındaki çocuk kalp krizinden hayatını kaybetti
Muğla'nın Dalaman ilçesinde ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Öykü Nas Meşe, ...
Genç kızın cesedi sevgilisinin evinden çıktı
24 yaşındaki üniversite öğrencisi Büşra Cin sevgilisi Özcan K.'ye ait ...
 
Kadın öğretmene okul çıkışı bıçaklı saldırı!
Öğretmen okul çıkışında bıçaklı, yumruklu saldırıya uğradı. Öğretmenin ...
Anne ve iki çocuğu ölü bulundu!
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Suriye uyruklu anne ve ...
Kız arkadaşını sokak ortasında benzin döküp yakmaya çalıştı!
Bahattin O., sokakta tartıştığı, birlikte yaşadığı Vildan H.'nin üzerine ...
 
Çorum'da gaspçı dehşeti: Altınlarını çaldıkları yaşlı kadını bıçaklayıp yaktılar
Çorum'da evine girdikleri 76 yaşındaki Hatice Kış'ın kolundaki üç bileziği ...
89 yaşındaki adam iki komşusunu öldürdü...
89 yaşındaki kişi 2 komşusunu av tüfeğiyle öldürdü, birini de yaraladı.
Üç gündür aranan öğretmenden acı haber!
Üç gün önce kaybolan öğretmen Tanju Oğuz'un cansız bedeni Akçakışla Göleti'nde bulundu.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri