ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5651
    Dolar
  • Euro
    43,6084
    Euro
  • Altın
    4.004,110
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
13 Temmuz 2021 Salı - 17:00

Aydın Büyükşehir Belediyesi otizm spor salonu açtı

Aydın Büyükşehir Belediyesi,  eğitim alanında yaptığı yatırımlara bir yenisini ekledi. Otizmli bireylerin gelişiminde büyük katkı sağlayan spor eğitimini ücretsiz almaları için kurulan Otizm Spor Salonu hizmet vermeye başladı. Başkan Özlem Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür merkezlerimiz ve çocuk gelişim merkezlerimiz ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Aydınımıza kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi otizm spor salonu açtı

Aydın Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentin eğitim hayatına yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Uçan Balon Çocuk Gelişim Merkezi ve Otizm Destek Merkezi’nin ardından Otizm Spor Salonu’nu da faaliyete geçiren Büyükşehir Belediyesi, çocuk dostu belediyecilik anlayışı ile ailelerin ve çocukların yanında olmaya devam ediyor.

Uçan Balon Çocuk Gelişim Merkezi’nin alt katında hizmet vermeye başlayan Otizm Spor Salonu’nda, 6 yaş ve üzerindeki çocuklara eğitim veriliyor. Konusunda uzman eğitmenler eşliğinde yapılan spor çalışmaları ile ailelerin görüşüne göre çocuklarda kısa sürede hızlı bir ilerleme sağlanıyor. Uzmanların verdiği bilgilere göre de otizmli çocuklarda spor eğitimi, farklı duyuların kullanımıyla bedensel ve çevresel farkındalığın artmasını sağlıyor ve yeni beceriler öğrenilmesini kolaylaştırıyor.

Sporda öğrenilen beceriler sayesinde otizmli çocuklar, günlük hayatta fiziksel, bilişsel ve duyusal hedefleri karmaşık olarak yerine getirebilir hale geliyor. Otizmli çocuklar spor yaparken motor becerilerini de geliştirmekle birlikte dil-konuşma, duyusal farklılıklar ve sosyalleşme alanlarında beceri kazanıyor.

“Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Aydınımıza kazandırmaya devam edeceğiz.”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Otizmli çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak ve ailelere yardımcı olabilmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Otizm Destek Merkezi’mizin ardından, yaş grubu olarak daha büyük olan bireylerinde eğitim alabilmeleri için Otizm Spor Salonu’nu hayata geçirdik. Ailelerimizden aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür merkezlerimiz ve çocuk gelişim merkezlerimiz ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Aydınımıza kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Çocuğumuz pinpon oynuyor burada. Eline hiç raket almamıştı.”

Aldıkları spor eğitimi ile birlikte tam yönlü bir ilerleme sağladıkların belirten Cumhur Çelik, “Burası bizim gibi özel çocukları olan ailelerin en çok aradığı merkezlerden birisidir. Gerçekten açıldığına sevindik. Çok güzel bir tesis olmuş. Hocalarımızda çok ilgi ve alakalılar. Her geldiğimizde çocuğumuzun geliştiğini görüyoruz. İnşallah devamında da güzel şeyler yapacağız. Özel çocukların en büyük ihtiyacı eğitim, bu eğitim hem okulda hem de spor üzerine olan eğitimdir. Otizmli çocuklarda diyalogda sıkıntı yaşıyoruz. Hocalarımızın ilgisiyle onun üzerine de çalışıyorlar. Tam yönlü bir çalışmayla ilerlemeye çalışıyoruz.” şeklinde konuşurken, eğitim almaya başladıkça çocuklarının yeni yeteneklerini de keşfettiklerini değinerek “Kaba ve ince motor gelişimleri önemli. Bazı spor faaliyetlerini yaparken bu yeteneklerini de geliştiriyorlar. Mesela bizim çocuğumuz pinpon oynuyor burada. Eline hiç raket almamıştı. Biz burada daha 2-3 defadır geliyoruz, üçüncü gelişimizde vuruşları öğrenmeye ve geliştirmeye başladı.” dedi.

“Özlem hanıma böyle bir tesisi Aydın’a kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.”

Tesisin fiziki koşullarını da çok beğendiklerini belirten Çelik, “Çok güzel bir yer olmuş. Çocukların rahatlıkla spor yapabileceği temiz, hijyenik bir ortam burası. Hocalarımızın hepsi de ilgi ve alakalılar. İnşallah beraber başaracağız. Özlem hanıma böyle bir tesisi Aydın’a kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yürümelerinde biraz bozukluk vardı. Şimdi takılmıyorlar ve düşmüyorlar.”

Spor eğitimi ile birlikte çocuklarının yürümesinde ilerleme sağladıklarını ifade eden Paşa Özkan, “Otizm Merkezi’nde çocukları başlatalım, eğitim alsınlar dedik, orada bize ‘spor merkezimiz de var’ dediler ve bizi buraya yönlendirdiler. Geldik ve başladık. Bizim gibi özel çocukları olanlar için on numara bir yer. Benim çocuklarımın ince ve kaba motorlarında problem var. Sporla inşallah düzelecek. Özellikle bant çalışması yapıyorlar.  Yürümelerinde biraz bozukluk vardı. Şimdi takılmıyorlar ve düşmüyorlar. Biz faydasını gördük. Spor bizim çocuklarımıza çok iyi geliyor. Enerjilerini atıyorlar, ince ve kaba motorları gelişiyor.” dedi.

“Çocuklar rahatlıyor ve biz nefes alıyoruz.”

Paşa Özkan, “Başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim gibi ailelerin durumu zor. Bura getirince en azından çocuklar rahatlıyor ve biz nefes alıyoruz. Hocalarımızla birlikte de yol kat edeceğime inanıyorum. Engelli ailelerine burayı tavsiye ediyorum çünkü spor çocukları için çok faydalı.” şeklinde konuştu.

Spor büyük katkı sağlıyor

Her çocuğun eksiklerine göre özel eğitimler verdiklerini belirten ABB Beden Eğitimi Öğretmeni Abdullah Borazan, “Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun açmış olduğu Otizm Destek Merkezi’nin ikinci yeri, Otizm Spor Merkezi olarak başladık. Bilimsel olarak açıklanan, otizmli çocuklarda sporun yüzde 30 katkı sağladığı söyleniyor. Buradaki çocuklarımızda derslerimizi yaparak çocukların seviyelerini üst seviyelere çıktığını velilerimizle birlikte değerlendirmelerimizde görebiliyoruz. Öncelikle buraya gelen çocuklarımızı değerlendirmeye alıyoruz. Hangi değerleri eksikse alt basamak çalışmalarını yapıyoruz. Örneğin zıplayamıyorsa önce alt çalışmalarını yapıyoruz ve zıplar hale getiriyoruz.” dedi.

“Lisans çıkartıp başarılı sporcular yetiştirmeye çalışacağız.”

Başarılı sporcular da çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Abdullah Borazan, “Asıl amacımız öğrenci öğretmen ilişkisi ile yürüyen bir program değil de, öğretmen, öğrenci ve veli ile etkileşimli halde bir branşlaşma yapıyoruz. Buraya gelen öğrencimiz haftanın 3 günü 3-4 saat geliyorsa geri kalanı aile ile kalıyor. Aile ile kaldığı kısımlarda etkili bir zaman geçirmek için, velilerimizi de spora yönlendirip tüm branşları öğretmekteyiz ki, öğrenci bizden aldığı eğitimi günlük hayatında devam ettirmesi gerekiyor. Başarılı olan öğrencilerimize Aydın Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak lisans çıkartıp başarılı sporcular yetiştirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Yetişkin: JES'lere izin vermeyeceğiz
 
Başkan Soyer: Hepinizle iftihar ediyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yetişkin: JES'lere izin vermeyeceğiz
İzmir Seferihisar’ın Orhanlı köyünde yapılması planlanan jeotermal enerji ...
Bornovalılar Srebrenica’yı unutmadı
Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 1995 yılında katledilen 8 bin 372 ...
Kuşadası'nda gençlere 'PES' turnuvası
Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Pro Evolution ...
 
Narlıdere Belediyesi ve Folkart’tan Atatürk Sergisi!
Narlıdere Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi içinde yapımını tamamladığı ...
Buca'da kaçak moloz tehdidi...
Çoğunluğu kayıt dışı firmaların gece saatlerinde plakalarını kapatarak ...
Gaziemir'de Atatürk büstü açıldı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ilçeye kazandırdığı Atatürk büstü, ...
 
Başkan Batur’dan yerel basına tam destek
İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC)’ni ziyaret ederek yeni yönetime başarı ...
Bayraklı'da anlamlı turnuva...
Bayraklı'da geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden merhum ...
Torbalı Belediyesi'nden kırsala yatırım
Torbalı Belediyesi kırsala yatırım yapmaya devam ediyor. Göreve başladığı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri