ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2449
    Dolar
  • Euro
    34,8273
    Euro
  • Altın
    2.424,040
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    3/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
26 Nisan 2021 Pazartesi - 13:22

Aydın Büyükşehir'den girişimci kadınlara destek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle tarımsal üretimde nitelikli ürüne yönelmek isteyen kadınlara destek veriliyor.

Aydın Büyükşehir den girişimci kadınlara destek!

Büyükşehir Belediyesi, Ata Tohumlarından nitelikli ürün elde edip ekonomiye kazandırmak isteyen ve pilot projesini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na sunan Bihter Ekener'e de fide desteğinde bulundu.

2015 yılından bu yana Ata Tohumları'ndan elde edilen tohumları ve fideleri vatandaşlarla buluşturarak yok olmalarının önüne geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da bu tohumlarla nitelikli ürün üretmek isteyen kadın üreticilerin yolunu aydınlatıyor. Ata Tohumlarından nitelikli ürün almak isteyen Söke ilçesinden Bihter Ekener de desteklenen kadınlardan bir tanesi oldu. 

Pilot projesini Başkan Çerçioğlu'na sunan ve projesi onaylanan Ekener, Ata Tohumlarından elde edilen fidelerini teslim aldı. Kendisine ait toprağı Ata Tohumlarıyla değerlendirmek isteyen Ekener, çiftçi bir aileden geldiğini ve son üç senedir kendi yiyeceğini ürettiğini söyledi. 

''FİDELERİME KAVUŞTUM''
Ekener, ''Uzun yıllar İstanbul'da kurumsal hayatta çalıştıktan sonra bir şekilde Ege beni çağırdı ve ben de geri geldim. Katma değerli bir ürün yetiştirme planım var. Bu yıl Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan bir ricada bulundum. Bununla ilgili de kendisi beni destekledi ve fidelerime kavuştum''dedi.

Bu yıl Aydın'ın yerel değerlerinden olan Bozdoğan acı biberini yetiştirip sonrasında sadece biber olarak değil nitelikli bir ürün olarak da satışa sunmayı amaçladığını ifade eden Ekener, ''Aydın Büyükşehir Belediyesi projemi önce değerlendirdi sonrasında da olumlu dönüş yaptılar. Fidelerime kavuştuğum için çok memnunum. Hasat zamanının gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

Ata Tohumlarına yönelmesini ''Ata Tohumu bizim 4 kuşak, 6 kuşak öncemizde de yediğimiz yiyecek. Şu an tükettiğimiz hibrit tohumlardan üretilen sebzeler tabii ki vitamin, mineral içeriyor. Ancak eski, bildiğimiz ve aslında insanın alışık olduğu sebze Ata Tohumu. Öncelikle Ata Tohumlarına tüm Türkiye'nin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Aydın tarımıyla ünlü bir şehir. Özlem Hanım bu konuda çiftçinin yanında. Ben de küçük bir girişimci olarak kendisine teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

Son yıllarda yerel ürünlere dönüşün hızlandığını belirten Ekener, ''Bu tarz projelerinin sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu bilinç yavaş yavaş tüm Türkiye'ye yayılıyor. Aydın'dan başlayarak tüm Türkiye'de Ata Tohumlarından üretimin yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyorum'' dedi.
 

ÜRETMEK İSTEYEN KADINLARIMIZA KAPIMIZ AÇIK
Bihter Ekener'in Ata Tohumlarının katma değerini artıracak projeyle gelmiş olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ''2015 yılından bu yana Aydınlılara ulaştırdığımız Ata Tohumlarımızın bir tarlada daha filizleniyor olmasında dolayı çok mutluyuz. Söke'den Bihter Hanım da sunduğu pilot projeyle bu tohumlarımızla katma değerli ürün üretmenin mümkün olduğunu göstermek istedi. Bizler de fide desteğimizi seve seve sağladık. Üretmek isteyen ve bununla ilgili bir projesi olan bütün kadınlarımıza kapımız daima açık. Kendisine ve Ata Tohumlarını katma değerli ürün olarak değerlendirmek isteyen her kadınımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Tüm kadınlarımıza şunu söylemek istiyorum: Ürettikçe varız; üretmeye devam edelim'' ifadelerini kullandı.

 
Selin Sayek Böke, koronavirüse yakalandı!
 
Gaziemir Belediyesi’nden çarpıcı Çernobil filmi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda doğa dostu temizlik!
Kuşadası Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı kenti dezenfekte ...
Bornova'da yerel üreticiye destek!
Tarımsal alanda yaptığı çalışmalarla fark yaratan Bornova Belediyesi, ...
Havuz İzmir Mayıs'ta açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova'daki Buz Sporları Salonu'nun hemen ...
 
İzmir İtfaiyesi 100 memur alımı yapacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 100 itfaiye memuru ...
İZDENİZ gemileriyle Körfez'de 23 Nisan coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ gemileriyle 23 Nisan akşamı bir kutlama ...
Minik Emek istedi, kortej evinin önünden geçti!
Efes Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pandemiye rağmen ...
 
İzmir, Kültür2030’a imza attı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi uluslararası kültür kurumlarının öncülüğünde ...
Gezici Kütüphane İzmir yollarında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya sokulan gezici kütüphane, ...
Çeşme’de 23 Nisan coşkusu
Pandemi nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için onlarca araçla kortej ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri