ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3244
    Dolar
  • Euro
    35,0705
    Euro
  • Altın
    2.282,260
    Altın
  • Bist-100
    9,01
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 21:54

Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı açıldı

Konak Belediyesi, ilçenin yeni cazibe merkezi olacak Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı'nı açtı. Açılış töreninde konuşan Başkan Abdül Batur, "Aşağıda olan ne varsa yukarıda da olacak. Kadriye Mahallesi'nde de sosyal tesis açacağız. Gültepe'de dönüşüm ya olacak ya olacak" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "Bu alanın yeniden hizmete sunulmuş olmasının onurunu yaşıyoruz" dedi.

Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı açıldı

SONKALEİZMİR-Gültepe Çınartepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı törenle açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç, partililer, ve yurttaşlar katıldı. 

BATUR: "AŞAĞIDA NE VARSA YUKARIDA DA OLACAK"

Seçim döneminde yurttaşlardan alanın düzenlenmesi için büyük talep olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur şöyle konuştu: Burası geçmişte alınmış ama tekrar iade edilmiş. Seçildikten sonra hemen çalışmaya başladık. Bu güzel alanın kente kazandırılması için çalıştık. Hazine mülkü olan bu alanda Orman Müdürlüğünün tahsisi vardı, müracaat ettik ve meclisteki Cumhur İttifakı arkadaşlarımızın katkısı, dönemin Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de onayıyla alanı 29 yıllığına belediyemize kazandırdık. Mec üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yıkılmış kafeteryayı baştan yaptık, çocuklarımız burada macera yaşasın istedik ve macera parkı kurduk. Macera parkımız her yaşa hitap edecek şekilde hazırlandı. Piknik alanları, basketbol sahası, 5 milyonluk bir harcamayla 9 ay kısa gibi bir sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımız her şeyi hak ediyor. Tunç Başkanla beraber seçimden bu yana 'Aşağıda ne varsa yukarıda da olacak' dedik, bunun için çalışıyoruz." 



BÜSTÜ DE YAPILACAK

Gültepe Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili de konuşan Batur şöyle devam etti:

"Toros'taki sosyal tesis alanını tamamladık. Şimdi Gültepe'de en önemli yatırımlardan biri olan Atatürk Kapalı Spor Tesisi'ni de bitirdik. Konak Belediyesi deyince akla Gültepe kentsel dönüşümü geliyor. Buradaki halkın en çok talep ettiği şey dönüşüm. Vatandaşın bu istediğine kulağımızı tıkayamazdık. 9 ayda 300 hektarlık 14 mahallenin kentsel dönüşüm planını tamamladık. Tüm siyasi partilerden meclis üyesi arkadaşlarım oybirliği ile planı destekledi. Tunç Başkanıma 'Bu planın bir an evvel hayata geçmesi lazım' dedim, hemen gündeme aldı ve Büyükşehri meclisinden geçirdik. Askı sürecinde Şehir Plancıları Odasının itirazıyla karşılaştık, geriye dönmedik. Kentsel dönüşüm Gültepe'de ya olacak ya olacak. Her milli bayramda bir açılış yapıyoruz, 23 Nisan'da Sancar Maruflu Bilim Merkezi'ni açtık. Şimdi 30 Ağustos geliyor, 1. Kadriye'deki sosyal tesis alanımızı hizmete açacağız. Bu alanın ismi çok anlamlı, efsane başkanımız Aydın Erten, bir kez daha başkanımızı saygıyla anıyoruz. 11 Ağustos ölüm yıl dönümü, her yıl kendisini mezarı başında anıyoruz. 11 Ağustos'ta bu alanın içine büstünü yapıp, açılışını birlikte yapacağız."



SOYER'DEN BATUR'A TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Aydın Erten rekreasyon alanı, bu değerli yeşil alanımız 2013'te kente kazandırılmış, 2017'de Bakanlığa geçmiş ve  işletme hakları bir firmaya devredilmişti, maalesef boş bir araziye dönüştü. Abdül Başkan göreve gelir gelmez attığı ilk adımlardan biri alanın yeniden belediyeye tahsisi oldu. Kentimizin akciğerleri olan bu alanı Konak Belediyemize 29 yıllığına kiraladı. Bu alanın yeniden hizmete sunulmuş olmasının onurunu yaşıyoruz. Eminim Aydın Erten yukarıdan gülümseyerek ve takdirle izliyordur. Ruhu şad olsun. Hemşerilerimiz bu güzel yerde İzmir'i, körfezi kuş bakışı gözlemleyecek, doğanın eşsiz güzelliklerini tadacak. Bu alanı hizmete açarak, kentteki yeşil altyapının önemli bir parçasını oluşturan Abdül Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediye Başkanların en asli görevi kentin doğasına sahip çıkmaktır. Doğayı tahrip ettik ve şimdi beton yuvalarında hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu alanları korumak kıvançla takip ettiğimiz bir çalışma."

 
Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan İzmir'in Çernobili için şok yanıt!
 
Asgari ücret önerisine ret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da "Cumhuriyet ve Gençlik" konuşuldu
Karşıyaka Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
Başkan Soyer CHP'li eski isimlerle buluştu...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’de önceki dönemlerde ...
İzmir’de eğlence dolu 19 Mayıs programı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ...
 
Başkan Selvitopu gençlerle kahvaltıda buluştu!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ...
Soyer gençlere seslendi: Bu memleketin size ihtiyacı var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özel İzmir Amerikan Koleji ...
Soyer, Çiğli'deki muhtarlarla buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli’deki mahalle muhtarlarıyla ...
 
Kemalpaşa'da özel açılış... Mola Evi hizmete girdi!
Kemalpaşa Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin hayata entegrasyonunu ...
İklim değişikliğine dikkat çekmek için 23 Günde 4 deniz geçtiler!
İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 22 Nisan’da Hopa limanından ...
Deniz canlılarının sihirli dünyası çocuklarla buluşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali Şube Müdürlüğü, deniz canlılarının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri