ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,4955
    Dolar
  • Euro
    51,8778
    Euro
  • Altın
    7.327,340
    Altın
  • Bist-100
    13.831,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/13°
    ADANA
  • ANKARA
    6/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    3/12°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Gökçe Gökçen’den Avrupa Konseyi’nde 'İmamoğlu' vurgusu!
Gökçe Gökçen’den Avrupa Konseyi’nde 'İmamoğlu' vurgusu!
Gazze'yi dünyaya bağlayan kapı pazar günü açılıyor
Gazze'yi dünyaya bağlayan kapı pazar günü açılıyor
Spotify'dan sürpriz Türkiye kararı
Spotify'dan sürpriz Türkiye kararı
Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli oldu
18 Nisan 2023 Salı - 12:30

Aydınlanma Onur Ödülü Yakup Kepenek’e verildi

Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) tarafından Köy Enstitüleri’nin kuruluş günü nedeniyle düzenlenen panelde, Prof.Dr. Yakup Kepenek’e Aydınlanma Onur Ödülü verildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen törende Kepenek’e ödülünü; Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve YKKED Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu birlikte takdim etti.

Aydınlanma Onur Ödülü Yakup Kepenek’e verildi

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Balçova Belediyesi tarafından Köy Enstitüleri Devrimini unutturmamak ve Cumhuriyetin Aydınlanmacı fikrini yaşatmak için 20 yıldır birlikte düzenlenen etkinlikler kapsamında bu yıl Köy Enstitülerinden Günümüze İletiler Paneli düzenlendi. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, Deva partisi Balçova İlçe Başkanı Ercan Arkın, Panelistler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliğin açılışında YKKED Mandolin Korosu bir mandolin dinletisi sundu. Panelin açılış konuşmasını yapan YKKED Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu, "Biz yıllardır Balçova Belediyemizin de katkılarıyla aydınlanma ışığının meşalesini taşıyan çok önemli insanlarımıza bu ödülü verdik. Bugün de Kıymetli Öğretmenimiz ve düşün İnsanı Sayın Yakup Kepenek’e bu ödülü vermekten onur duyuyoruz" dedi.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise “Köy Enstitüleri; bir insan ile bir köyü, bir köy ile bir şehiri, bir şehir ile bir ülkeyi değiştirdi. Köy Enstitüleri Devriminin gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması için biz de Balçova Belediyesi olarak aynı yoldan devam ediyoruz. Hayatına dokunduğumuz, eğitimine katkı koyduğumuz tek amacımız bir insanı, bir genci dolayısıyla ülkemizi değiştirip geliştirmektir” diye konuştu.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu da yaptığı konuşmada eğitimin ve öğretmenlerin önemine vurgu yaptığı konuşmada “Cumhuriyetin ışığı olan Köy Enstitüleri bu ülkede değişimin öncüsü olmuştur. Köy Enstitülerinin Eşitlikçi, laik, demokratik, kamusal, parasız ve bilimsel eğitim bizim örnek almamız gereken eğitim modelidir. Şimdi de bu değerlere dönüş yaparak ileriye doğru bir hamle yapmak zorundayız” dedi.

Prof.Dr.Kemal Kocabaş’ın yönettiği panele CHP önceki dönem milletvekilleri Mustafa Gazalcı, Türkan Miçooğullları, Prof.Dr.Dilek Aykut Seymen ve önceki dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya konuşmacı olarak katıldı. Köy Enstitüleri’nin yeni kurulan Cumhuriyet döneminde toplumsal değişime katkılarını anlatan konuşmacılar, günümüzde bile modern toplumlarda uygulanan eğitim modellerinde Köy Enstitüleri Modelinin izlerinin görüldüğünü örnekleriyle izleyicilere aktardı.

Aydınlanma Onur Ödülünü ve Beratını Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, YKKED Başkanı Prof. Dr.Ethem Duygulu ve torunu Ela Kepenek’in elinden alan Prof.Dr.Yakup Kepenek hayatının en anlamlı ödüllerinden birisini aldığını ifade ederek “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına ilerlerlen birinci yüzyıldan almamız gereken çok önemli değerler var. Bunların başında Köy Enstitülerinin yaptığı gibi gençlerin üretim ve yetenek güçlerinin özgür bir şekilde açığa çıkmasını sağlamaktır” deyi konuştu.
 

 
Buca'da Kadir Gecesi binlerce kişi aynı sofrada...
 
Aslıhan'ın sır ölümü... Son görüntüleri ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da Kadir Gecesi binlerce kişi aynı sofrada...
Buca Belediyesi  tarafından Işılay Saygın(eski Kasaplar) Meydanı’nda Buca ...
Gaziemirli çınarların ikinci evi: Ata Evi!
Gaziemir Belediyesi'nin 60 yaş üstü bireylere hizmet verdiği Ata Evi’ni, ...
Sakin Mahalle etkinliklerinde çocuklar toprakla buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların ata tohumlarını tanıyarak öğrenmesi, ...
 
Soyer: Köy Enstitülerinin ruhunu, açacağımız tarım okulu ile Anadolu’ya yayacağız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Enstitülerinin açılışının 83'üncü yıl ...
Yukarıköy, turizm destinasyonu olacak!
Narlıdere Belediyesi, bölgenin ilk yerleşim yeri Yukarıköy’ü bir turizm ...
Bayraklı’nın yeni nefes alanı... Törenle hizmete açıldı!
Bayraklı Belediyesinin Smyrna Lions Kulübü iş birliğiyle yapımını tamamladığı ...
 
Namık Kemal Zeybek, Atatürk'ü anlattı!
Ata Derneği Başkanı Kültür ve Turizm eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, Bornova ...
Yenilenen Karşıyaka Çarşısı'nda 4 bin kişilik iftar!
Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kuran Karşıyaka ...
Kuşadası'nda Kadir Gecesi'ne özel program
Kuşadası Belediyesi tarafından Kadir Gecesi'nde, İsmail Cem Dostluk ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 19 14 4 1 43 14 29 46
2 Fenerbahçe 19 12 7 0 43 17 26 43
3 Trabzonspor 19 12 5 2 37 22 15 41
4 Göztepe 19 10 6 3 25 11 14 36
5 Beşiktaş 19 9 6 4 33 24 9 33
6 Rams Başakşehir 19 8 5 6 32 19 13 29
7 Samsunspor 19 6 9 4 23 21 2 27
8 Gaziantep FK 19 6 7 6 26 32 -6 25
9 Kocaelispor 19 6 6 7 16 19 -3 24
10 Corendon Alanyaspor 19 4 10 5 19 19 0 22
11 Gençlerbirliği 19 5 4 10 23 27 -4 19
12 Çaykur Rizespor 19 4 7 8 22 28 -6 19
13 Tümosan Konyaspor 19 4 7 8 23 31 -8 19
14 Hesap.com Antalyaspor 19 5 4 10 18 32 -14 19
15 Kasımpaşa 19 3 7 9 15 26 -11 16
16 ikas Eyüpspor 19 3 6 10 13 27 -14 15
17 Zecorner Kayserispor 19 2 9 8 16 37 -21 15
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 19 2 3 14 16 37 -21 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri