ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/30°
    IZMIR
  • KONYA
    16/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Aşiret düğününde geline 6 kilo altın takıldı!
Aşiret düğününde geline 6 kilo altın takıldı!
Ayşe Ateş: Beni de öldürecekler!
Ayşe Ateş: Beni de öldürecekler!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gözaltı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gözaltı
16 Nisan 2020 Perşembe - 00:44

BAŞKAN BATUR'UN BÜYÜK ÖZLEMİ... Koranavirüs gider gitmez ilk işi o olacak!

Haftalardır koronavirüsle mücadele için sahada olan, ekiplerinin moralini yüksek tutmaya çalışan başkanlardan biri o.. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur.. 63 yaşında ve bunun 21 yılını belediye başkanlığı koltuğunda geçirmiş. Yine de bir an olsun heyecanı ve görev aşkı dinmemiş Başkan Batur'un.. Disiplini hiç elden bırakmamış. Ancak şimdilerde bir başka sıkıntısı var başkanın. Hem ne sıkıntı! Aklından hiç çıkmıyor dersek, yeridir...

BAŞKAN BATUR UN BÜYÜK ÖZLEMİ... Koranavirüs gider gitmez ilk işi o olacak!

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Bu sıkıntının ne olduğunu birazdan anlatacağız ama şimdi Başkan Batur'un koronavirüs salgınıyla ilgili söyleyeceklerini dinleyelim. Bu pandemi sürecinde belediyelere düşen en büyük görevin temizlik ve hijyen olduğunu vurguluyor Başkan Abdül Batur ve devam ediyor: "Biz, 9 Mart itibarıyla çalışmalara başladık. İlk olarak el sıkışma, tokalaşma şeklinde rozetlerle farkındalık yaratmaya çalıştık. Yaklaşık 5 bin 500 gencimize bilgilendirme çalışması yaptık. Daha sonra ilk vaka ortaya çıktı. Ve daha fazla sokakların yıkanması ve dezenfektasyona önem verdik. Konak sınırları içindeki çok sayıda kuruma temizlik anlamında yetişmeye çalıştık. Eczanelerde ikinci tur dezenfeksiyon yaptık."

KELLE KOLTUKTA ÇALIŞANLAR VAR!
Batur, tüm Türkiye'nin sağlık çalışanlarına bir vefa borcu olduğunu söylüyor. "Onlara minnettarız" diyor Abdül Batur... Ve belediye çalışanlarını da unutmuyor. "Kelle koltukta ve gerçekten bu mücadele içinde gecesini gündüzüne katan belediye çalışanlarımız var. Hepsine teşekkür ediyorum" diyen Batur, Konak Belediyesi'nin esnafa rahat bir nefes aldıran hamlesiyle ilgili sorumuzu da yanıtlıyor.

"BÖYLE HAKSIZLIK OLMAZ" DEDİK VE KALDIRDIK
Başkan Batur, "Esnafı korumak, onlara merhem olmaya çalışıyoruz. 2 bin 600 esnafın işgaliye bedeli vardı. Adamlar kepengi kapatmış ve biz gidip oradan işgaliye alacağız. Böyle bir haksızlık olmaz dedik. Kaldırdık işgaliyeyi. Roman vatandaşların oturdukları binalardan da yılbaşına kadar kira almıyoruz. Bu dönem dayanışma dönemi. İşsiz kalan vatandaşlara gıda yardımı yapıyoruz. 65 yaş üstü doğal karantinada olan vatandaşların da bize ulaştıklarında tüm ihtiyaçlarını anında karşılayacak sistemi kurduk. Maske üretimi yapıyoruz. Önce çalışanlarımıza sonra sağlık çalışanlarına ulaştırıyoruz. Plastik koruyucuların da yapımını yürütüyoruz. Ürettiklerimizi sağlık çalışanlarına iletiyoruz" diyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KALACAK YER
Araya giriyoruz. İzmir Tabip Odası'nın "sağlık çalışanları için acilen kalacak yer ayarlanması" çağrısını hatırlatıyoruz. Alsancak bölgesinde iki otelleri bulunduğunu, birinin 25 diğerinin 100 yataklı olduğunu anlatıyor Başkan Batur. Ve devam ediyor: "Bu otelleri sağlık çalışanlarının hizmetine sunduk. Ayrıca, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne teslim ettiğimiz Atatürk Eğitim Yurdu var. Onlarla görüşerek orayı boşalttık. 65 yatağımız da orada mevcut. Dünden itibaren sağlıkçı arkadaşlarımız kalmaya başladılar. Konak'taki dayanışma gösteren tüm otel sahiplerine de teşekkür ederim. Bu artık dayanışma dönemi. Vatandaşa ne kadar çabuk ulaşıp problemini çözersek felaketi o kadar çabuk atlatırız. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı kurallara vatandaşlar uyduğu takdirde en kısa sürede bu belayı atlatacağız."


TORUN HASRETİ
Gelelim en başta söylediğimiz Başkan Batur'un büyük sıkıntısına. "Korana sürecinde en çok özlediğiniz ve sonrasında yapmak istediğiniz şey nedir?" sorusuna gözleri parlayarak yanıt veriyor Başkan Abdül Batur... Ve şunları söylüyor: "İki tane çok tatlı torunum var. Biri 7, diğeri 5 yaşında. Ateş ve Ata.. En çok onları özledim. Telekonferans ile WhatsApp ile görüşüyoruz. Ama yetmiyor tabi. Onlara sarılmayı özledim. Bazen yatarken telefonları alıp öyle yatıyoruz. En çok torunlarıma sarılmayı özledim. İnşallah sağlık ve huzur içinde bu sıkıntılar geçer. Bir an önce kavuşuruz, sarılırız..."

GÖZTEPE'NİN YENİ STADI
Sporla ve özellikle futbolla çok içli dışlı olan Başkan Batur'un bir diğer tutkusu da semtin takımı Göztepe... Ama her GözGöz taraftarı gibi Batur da Göztepe'nin yeni stadına doyamamış. Araya giren korona molası onun da canını sıkmış. "Bu süreçte spordan hiç ayrı kalmadım. Yürüyüşlerimi yapıyorum, vazgeçmedim, bırakmadım. Ama Göztepe'den ayrı kaldık. Yeni stadımızda henüz iki maç izleyebildik. En son Göztepe- Başakşehir maçını izledik. Maalesef maçlar ve diğer sosyal aktiviteler sağlığın ardında kaldı. Ama bugünler de geçecek" diyerek keyifli sohbete noktayı koyuyor Başkan Batur...


 

 
İzmirli gazeteci ve eşi koronavirüsü yendi
 
Alaattin Çakıcı tahliye edildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selahattin bağbakan 16 Nisan 2020 Perşembe 15:17

sayın başkanım öncelikle yaptığınız bu güzel hizmetler icin cok teşekkür ederim bende bir narlıdereliyim şimdi torosta oturuyorum sizin konak belediye başkan adayı olmanıza en cok sevinenlerin başında geliyorum biliyordumki abdül başkan halkına hizmet icin doğmuş ne mutlu bizeki başkanımız oldu her zamanda yanında olacağız başkanım benimde derdim aynı torunlarımıma sarılamamak tüm evlatlarımıza rabbim sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin elbet bu kötü günler bitecek ve tüm sevdiklerimizi kucaklıyacağız saygılar sunar üstün başarılar dilerim

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli gazeteci ve eşi koronavirüsü yendi
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyesi Cemil Çelik ve eşi ...
Halk TV'de üst düzey ayrılık
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Sedat Bozkurt görevi bıraktığını açıkladı.
Yaz tatilinde okula
Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ...
 
La Case De Muhtar'dan maskeli protesto
Çanakkale Merkez Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu, internet üzerinden ...
İzmir'de tahliye günü... Kaç kişi çıktı?
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi ...
Koronanın ayırdığı aileden yürek burkan mesaj
İzmir'in Buca ilçesinde taksicilik yapan Şevki Ç. koronavirüse yakalanarak ...
 
İzmir'e yağış uyarısı... Ne kadar sürecek?
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre bugün akşam saatlerinde İzmir'de ...
Torbalı'da öğretmenler coştu
İzmir'in Torbalı ilçesindeki Kazımpaşa Ortaokulu'nun öğretmenleri, Ajda ...
Uğur Dündar: Beni öldürmek isteyen polis burada!
Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın katıldığı imza günü ilginç anlara sahne ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri