ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5645
    Dolar
  • Euro
    34,7240
    Euro
  • Altın
    2.487,200
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
3 Mart 2021 Çarşamba - 21:28

BERGAMA'DA DEV SATIŞA İSYAN!... 832 dönüm tarla satışa çıktı, köylü ayağa kalktı!

Bergama Belediyesi'nin 50 milyon TL'den fazla değer biçilen 832 dönüme yakın, 19 tarlayı satışa çıkarması köylüleri isyan ettirdi. Büyükşehir Yasası ile Bergama Belediyesi'ne geçen ve "köy malları" olarak bilinen bu arazilerin satılmamasını isteyen köylüler, AK Partili Başkan Hakan Koştu'ya tepki gösterdi. 

BERGAMA DA DEV SATIŞA İSYAN!... 832 dönüm tarla satışa çıktı, köylü ayağa kalktı!

Bergama köylüsü ve çok sayıda muhtar, satış kararının alındığı Bergama Belediye Meclis Toplantısı'nın yapıldığı salonun önünde basın açıklaması yaptı. Belediyeye ait toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğün ve yaklaşık 50 milyon TL değerindeki 19 tarlanın satış kararı, AK Parti ve MHP'nin "evet" oyları ile meclisten geçerken, köylüler ve muhtarlar ise tepkilerini dile getirdi.

ATA TOPRAĞINI SATIYORSUNUZ

"Sat sat nereye kadar", "Atalarımızdan bize miras toprakları satmayın", "Köylünün ata toprağını satamazsınız" yazılı dövizler açan köylülelere, Kadıköy, Çitköy, Aşağıkırıklar, Ferizler, Çamköy ve Sarıdere köylerinin muhtarları ile CHP ve İYİ Parti ilçe teşkilatlarının yanı sıra belediye meclis üyeleri, Bergama Demokrasi Platformu, sendikalar ve Bergama Çevre Platformu üyeleri de destek verdi.

Çitköy Muhtarı Zeki Boz, "Bize oy veren insanlar, ‘tarlamızı sattırmayın’ diyerek bize vekalet verdiler. Biz onlar adına buradayız. Satılan yer cami tarlası. Burada abdest dahi bozamazsınız. Biz bu tarlaların satılmasını istemiyoruz. Belediyeye çok para lazım ise kendi mülkünü satsın, benim atalarımdan kalan yerleri satmasın. Buradaki büyük parseller acaba kimlere satılacak?" dedi.

“VEBAL, PARMAK KALDIRAN MECLİS ÜYELERİNDE”

Kadıköy Orhan Tural, "Bu yerlerin satışında her parmak kaldıran meclis üyesinin üzerinde vebal vardır. Bu vebalin altına onlar giriyor. Neden daha önce gelip bize burada satış kararı alacaklarını, topraklarımızı satacaklarını bize anlatmadılar? Hiçbir şekilde ata topraklarımızın satılmasını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

“KİMİN MALINI KİME SATIYORSUN?”

Ferizler Köyü’nden Mustafa Tezcan, "O yerlerin ne şartlarda korunduğunu ben bilirim. Çocuktum, babalarımız bu arazileri traktörün köyümüzde olmadığı zamanlarda elleriyle temizlediler. Zeytin ektiler, tarla yaptılar. Kaç gündür uyku uyumuyorum. Sen kimin malını kime satıyorsun? Bu tarlaları zamanında karar alıp muhtarlarımız satabilirdi. Ancak çocuklarımıza kalsın diye satmadık. Biz ellerimizle kazma, kürekle buralarda çocukluğumuzdan beri çalıştık. Bu karardan bir an önce vazgeçsinler" dedi.

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ise şunları söyledi: "Köylümüze, dedelerinin, atalarının bıraktığı toprakları bir kalemde, bir çırpıda satmak kabul edilebilir bir şey değil. Muhtarlarımız, köylülerimiz buna karşı çıkıyor, bizde bunun doğru olmadığını söylüyoruz. Ancak ortaya konulan izahın anlaşılabilir bir yanı yok. Başkan diyor ki ‘buraları satarak yol, park yapacağım.’ Sürekli satarak yol, park yapmak çözüm yolu değil. Bu işin bahanesi. Köylülerimiz bu mücadeleyi sürdürdüğü sürece başta hukuki olmak üzere her türlü desteği vermeye hazırız. Milletvekillerimiz de buraya gelecek, bu mücadelemize ortak olacak."

“KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ”

İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi de "Satılması düşünülen yerler vakıf arazileridir. Vakıf arazileri, vakıflar yasasına göre korunur. Bu yerlerin satışına karşıyız. Köylünün malını satarak hizmet yapmakla hizmet getirdik diye övünmenin takdirini Bergamalının vicdanına bırakıyoruz. Konuyu TBMM'ye ve yargıya taşıyacağımızı Bergama kamuoyuna beyan ederiz" dedi.

AK PARTİ VE MHP İLÇE BAŞKANLARINA KÖYLÜDEN TEPKİ

Bergama Kültür Merkezi önünde AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel ve MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin ile yöre köylüsü ve muhtarlar arasında tartışma çıktı.

‘YOLLARI YAPACAĞIZ, BORÇLANALIM MI?’

Belediye meclisinde satışlara yönelik tepkilere yanıt veren Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, "Bergama’nın yol problemleri var. Buralardan bir satış olacaksa Bergama’nın yolları noktasında yatırım yapılması gerekiyor. Sosyal tesislerle alakalı talepler var. Yatırım için iki seçenek vardır; ya borçlanırsınız ya da gayrimenkul değerleme ile ilgili karar vermek durumundasınız. Bu satışlardan elde edilecek gelir yatırımlarda kullanmak üzere değerlendirilecek. Hangi yol hangi caddeyi yapacaksanız diye sormanız gerekir. Bu kararı almazsak Bergama’nın kronikleşmiş sorunları çözemeyiz. Gayrimenkulleri değerlendirelim mi, borçlanalım mı?" dedi.

İNSANLARIN GELECEĞİNİ SATMAYIN 

"Köylünün malını satmayın. Tarımın ve insanların geleceğini satmayın" diyerek Koştu'ya tepki gösteren CHP ve İYİ Partililer, salonu terk etti. (Kaynak: Ajans Bakırçay)

 
Galatasaray Başkent'te takıldı
 
İzmir'de bakkal ve marketlere saat 20.00'ye kadar izin...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salgında son durum
Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. ...
Çeşme'de deniz çekildi, tekneler karaya oturdu
İzmir'in Çeşme ilçesindeki Şifne sahilinde, deniz suyunun çekilmesiyle ...
Sözbilir: Yunanistan depremi İzmir faylarını tetikleyebilir
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine ...
 
AFAD İzmir'de 3,5 milyon kişiye eğitim vermeyi hedefliyor
Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Kartal Muhcı, 2021'de kent genelinde ...
Çağla bademleri dolu vurdu... YÜZDE 90'A YAKIN KAYIP VAR!
Ege Bölgesi'nin en büyük badem üretim merkezini fırtına ve dolu vurdu. ...
Minik Eva, sürüye katılacağı günü bekliyor
İzmir'in Torbalı ilçesi kırsalındaki bir çiftlikte bulunduğu kafesten ...
 
Başvurular başladı: 22 personel istihdam edilecek
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinde 3 Mart'ta ...
Yunanistan'da şiddetli deprem
Yunanistan’da, 6.3 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi...
Çin aşısının etki oranı belli oldu!
Türkiye'de koronavirüs karşı yapılan Sinovac firmasına ait aşının etkinliği ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri