ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3445
    Dolar
  • Euro
    34,9538
    Euro
  • Altın
    2.389,090
    Altın
  • Bist-100
    10.203,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
17 Eylül 2020 Perşembe - 08:46

Baba olacaktı, kanserle yüzleşti

Muğla'da yaşayan Serdal Tan (28), askere gitmeden önce yapılan sağlık kontrollerinde akciğerinde tümör olduğunu öğrendi. Eşi hamile olduğu için baba olmanın hayalini kurarken kanser teşhisiyle sarsılan Tan, şifayı İzmir'de buldu. Pandemi nedeniyle ameliyatı ertelense de umudunu kaybetmeyen Serdal Tan, Doç. Dr. Kenan Can Ceylan tarafından yapılan kapalı operasyonla kanseri yendi.

Baba olacaktı, kanserle yüzleşti

Muğla'da askerlik işlemleri için yapılan sağlık kontrollerinde akciğerlerinde bir sorun tespit edilen 3 çocuk babası, nakliye işçisi Serdal Tan (28) İzmir SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser olduğunu öğrendi. Eşi hamile olduğu için baba olmanın hayalini kurarken kanser hastalığıyla mücadele etmeye başlayan Tan'ın ameliyatı, pandemi nedeniyle yaklaşık 8 ay ertelendi. Umudunu kaybetmeden iyileşeceği günü bekleyen Tan, "Hastalığı öğrenince başımdan aşağı kaynar sular döküldü ve o an benim için her şey değişti. Çünkü eşim hamileydi ve çocuk bekliyorduk. Üzülüp beklemek yerine düşünüp çözüm aramaya başladık. Ailemiz de bu süreçte bizi destekledi. Tedavi için daha önce bir yakınımızı da kapalı yöntem ameliyat ile sağlığına kavuşturan Göğüs Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kenan Can Ceylan hocamıza gittik. İlk muayenemiz sonrasında ameliyatın şart olduğu; öncesinde ise yaygın enfeksiyon nedeniyle akciğerlerin toparlanması gerektiği söylendi. Pandemi nedeniyle de ameliyatımız uygun şartlar oluşana kadar ertelemek zorunda kaldık. Sonunda geçtiğimiz ağustos ayında başarılı bir ameliyat ile tümör alındı. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Allah doktorumdan ve tüm sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. İyi ki varlar" dedi. Koronavirüs önlemleri kapsamında herkese maske takmasını öneren Tan, "Sigara içenlere sigarayı bırakmalarını tavsiye ederim. Çünkü sağlıktan daha değerli bir şey yok" diye konuştu.

EŞİ 4 AYLIK HAMİLEYDİ

Üniversitede tanışıp hayatını birleştirdiği Serdal Tan'ın bu zorlu süreçte hep yanında olan eşi Hatice Tan ise hastalığı süresince eşine hep iyi olduğunu hissettirmeye çalıştığını belirterek şunları söyledi:

"4 aylık hamileydim. Çok korktum. Doğuma girdiğimde bebeğimizi eşimin kucağına almasını istiyordum. Dr. Kenan Bey pandemi döneminde bize ailemiz kadar yakındı. Ameliyat öncesinde ve ameliyat sırasında neler yapacağımızı bize tek tek gösterdi. Mesai mefhumu gözetmeksizin sürekli telefon ile arayarak bilgi alışverişinde bulunduk. Çocuğumuz dünyaya geldiğinde enfeksiyon riskinden dolayı eşim çok fazla yanında duramadı. Bu olay eşimi de beni de çok etkilemişti. Çok şükür bugünlerimize."

ENFEKSİYON VE PANDEMİ ETKİSİ

Hastanın pandemi öncesinde kendilerine başvurduğunu anlatan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Kenan Can Ceylan da ameliyat sonrasında çabuk iyileşebilmesi, yaşam konforu ve estetik sebepler nedeniyle kapalı ameliyatı tercih ettiklerini belirterek şunları anlattı:

"Hastanın bulgularında enfeksiyon tablosu da vardı. Bronkoskopik işlem ile soluk borusundan girerek hastanın akciğerindeki tıkalı olan bölgeyi gördük. Tıkalı bölgeden parçalar alıp hem soluk borusunun açılmasını sağladık hem de teşhis konulması için yeterli parçaları almış olduk. Hastaya ikinci aşamada akciğer kanseri teşhisi konuldu. Ama ameliyat olabilmesi için akciğerindeki yaygın enfeksiyonun toparlanması gerekiyordu. Akciğerinin sadece hastalıklı bölgesini çıkarmayı planlıyorduk. Bu sürede pandemi ortaya çıktı. Hastanın enfeksiyonunu kontrol altına almak ve pandemi sürecinin nasıl ilerleyeceğini görmek amacıyla bir süre bekledik. Açık ameliyat olarak planladığımız bu ameliyatın kapalı yapılması önemliydi."

 

 
O vekilin hastanesine korona piyangosu
 
Atatürk döneminde dünyaya aşı ihraç eden Türkiye aşısız kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Tabipler Birliği'nden Bahçeli'ye yanıt!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. ...
Bahçeli'den Türk Tabipler Birliği kapatılsın çağrısı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk Tabipleri Birliği, bugünkü hassas ...
Sınavlar okullarda yapılacak!
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Bu sene öğrencilerimizin, müfredatın tamamından ...
 
İzmir'de 28 bin 734 kişi takip ediliyor
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs salgınına ilişkin il genelindeki ...
İzmir'de alacak verecek kavgası kanlı bitti
İzmir'in Konak ilçesinde tabancayla vurulan kişi ağır yaralandı.
Bakan Koca İzmir verilerini açıkladı... Yoğun bakım doluluk oranı korkuttu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında İzmir'deki durumu ...
 
Bakan Koca'dan umut veren aşı açıklaması
Corona virüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı ...
Koronavirüs salgınında son durum
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel koronavirüs verilerini açıkladı. Son ...
İzmir'de korkunç kaza: 1 ölü, 2 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde kamyonetin uçuruma devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri