ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4538
    Dolar
  • Euro
    34,7563
    Euro
  • Altın
    2.425,300
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
19 Haziran 2021 Cumartesi - 10:31

Babaya ömürlük hediye

İzmir'de durumu ağırlaşan babası Cemal Karahitay’a (57) karaciğer donörü olan öğretmen Müge Karahitay (27) hem hayat kurtardı, hem de Babalar Günü için en anlamlı hediyeyi verdi. Donör olduğunu babasının ameliyattan çıktıktan sonra öğrendiğini belirten Müge Karahitay, “Babama bu Babalar Günü’nde hediye alamayacağım dedim. Cevabı 'Sen bana ömürlük hediye verdin' oldu. Gerçekten babama en anlamlı hediyem oldu" dedi.

Babaya ömürlük hediye

İzmir’de matbaacılık yapan Cemal Karahitay 2015 yılında göbek fıtığı ameliyatı için gittiği hastanede siroz olduğunu öğrendi. Önceki yıllarda annesi ve kız kardeşine de siroz tanısı koyulan, kardeşini nakil olamadan kaybeden Karahitay doktor takibinde yıllarını geçirdi. Bu yılın başında karaciğer değerlerinde değişimler başlayan Karahitay’a doktoru nakil zamanının yaklaştığını söyledi. Karahitay eşi Nurten Karahitay (58) ile nakil operasyonunu küçük kızları Müge’nin 1 Ağustos’ta İzmir’de yapılacak düğünü ile 6 aylık hamile olan büyük kızları Meral Dereli’nin (32) Eylül ayında gerçekleşecek doğumundan sonra yapılması yönünde karar aldı. Ancak Karahitay’ın Müge’yi evlendirip, Meral’in de doğum yapmasından sonra nakil olma planı sağlık durumunun kötüleşmesiyle suya düştü.



BİLİNÇ KAYBI YAŞAMAYA BAŞLADI

Zaman aleyhine işleyen Karahitay bilinç kaybı yaşamaya, unutmaya, öz bakımını yapamamaya başladı. Karahitay, Mart ayında üç gün yatıp tedavi gördüğü İzmir Kent Hastanesi'ne nakil için başvurdu. 19 Mayıs’ta ailesini ziyarete gelen, Erzurum’un Tekman İlçesi Taşkesen Köyü Nurullah Saraç Ortaokulu’nda İngilizce öğretmenliği yapan Müge Karahitay o günlerde babası için acil nakil kararı alınması üzerine gönüllü donör oldu. Müge’nin uygun verici olduğunun belirlenmesi üzerine geçtiğimiz 1 Haziran’da baba kız nakil operasyonuna alındı.



"ÇOK ANLAMLI BİR NAKİL OLDU"

Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, "Cemal Karahitay’ın hastalığının sebebi diyabete bağlı gelişen karaciğer yağlanmasının yıllar içinde siroza çevirmesi. Kızının uygun donör olması, durumunun kötüleştiği günlerde tesadüfen İzmir’de olması hastamız için büyük şans oldu. Baba kızın sağlık durumu çok iyi. İkisini de taburcu ettik. Babalar Günü öncesinde gerçekleşen bu nakil de çok anlamlı oldu” dedi.

"BABAM VE BEN ÇOK İYİYİZ"

Öte yandan 1 Ağustos’ta nikah masasına oturmaya hazırlanan Müge Karahitay, donörlüğünün babası için büyük sürpriz olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle uzun süredir İzmir’e gelemediğini, ailesiyle görüntülü telefon konuşmalarıyla hasret giderdiğini belirten hayırlı evlat Karahitay şöyle konuştu:

“Aynı hastalıktan halamı nakil olamadan kaybetmiştik. Kalıtsal nedenleri olan bu hastalığın babamı da nakile götüreceğini biliyorduk. Zamanını bilmiyorduk. Pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra 19 Mayıs’ta ailemi ziyarete gelmiş, dönüş biletimi bile almıştım. Ama babam hiç iyi değildi, bilinci kayboluyor, unutuyordu. Yürüyemiyor, kendi başına yemek yiyemiyordu. Acil nakil olması gerekiyordu. Annem ve babam ameliyatın düğün ve doğumdan sonra olmasını istiyordu, Eylül’den sonraya kalmasını istiyorlardı. Babamın bilinci gidip geliyor, kendinde olduğunda benim donör olmamı reddediyor, kadavradan bağış bekleyeceğini söylüyordu. Babam vericinin ben olduğumu bilmeden ameliyata girdi. Nakil başarıyla gerçekleşti, hastanede doktorlar ve hemşireler bize bebek gibi baktı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Şimdi babam ve ben çok iyiyiz. Artık gönül rahatlığıyla düğüne de doğuma da hazırlanacağız. Nakilden sonra babamla şakalaştım, bu Babalar Gününde hediye alamayacağım, dedim. Bana sen bana ömürlük hediye verdin, en güzelini verdin, diye cevap verdi. Ciğerdaş olduk, dedi. Gerçekten benim de en anlamlı hediyem oldu.” 

DÜĞÜN VE DOĞUM

Düğününe bir buçuk ay kalan kızı Müge’den nakledilen karaciğer dokusuyla ikinci hayata başlayan baba Karahitay, “Kızım sayesinde sağlığıma kavuştum. Şimdi sırada iki kızımın mutluluklarını görmek, torunu kucaklamak var. Bana bu güzel günleri yaşatacak doktorlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
Ülkenin konuştuğu cinayeti akıllı saat çözdü!
 
CHP’li başkan için ihraç istemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülkenin konuştuğu cinayeti akıllı saat çözdü!
Yunanistan’da evinde öldürülen 20 yaşındaki Karolain Anagnostopulu’nun ...
Düğün değil, boşanma kutlaması!
Adana'da Çilem Ülkerler (42), 18 yıllık eşi Ö.T.'den (45) boşanmasını, ...
Taşa yazılan istismara jet iddianame!
Antalya'da, taşın üzerine 'Yaşım 12, adım A. Tecavüz ediliyorum, lütfen ...
 
Yeni bir zeytinyağı markası doğacak!
İzmir Köy Koop Birliği ortaklarıyla beraber yeni bir zeytinyağı markası ...
Sedat Peker, neden video yayınlamadığını açıkladı!
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, neden video yayınlamadığı hakkında ...
İmamoğlu'ndan Akit TV'ye haciz!
İBB Başkanı İmamoğlu, avukatları aracılığıyla, kendisine hakaret eden ...
 
Sezgin Baran Korkmaz'dan Veyis Ateş'e sert sözler!
Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği belirtilen ve dün istifa ...
Sahil Güvenlik kurtardı!
İzmir'in Dikili, Foça ve Çeşme ilçelerinde, Yunanistan unsurlarınca Türk ...
Mali müşavir ofisinde ölü bulundu!
İzmir'in Konak ilçesinde, kendisinden haber alınamayan mali müşavir Tülay ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri