ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9604
    Dolar
  • Euro
    51,9224
    Euro
  • Altın
    7.318,770
    Altın
  • Bist-100
    13.891,00
    Bist-100
  • ADANA
    4/14°
    ADANA
  • ANKARA
    -1/4°
    ANKARA
  • ANTALYA
    6/13°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/6°
    BURSA
  • ISTANBUL
    4/6°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    1/11°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/2°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Metehan Baltacı ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında olduğu 34 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Metehan Baltacı ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında olduğu 34 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Özgür Çelik'ten 'Aziz İhsan Aktaş' davası tepkisi:  'Çürük, içi boş ve utançla anılacak bir dava'
Özgür Çelik'ten 'Aziz İhsan Aktaş' davası tepkisi: 'Çürük, içi boş ve utançla anılacak bir dava'
Murat Emir'den ihraçlara açıklama: 'İktidarın CHP'de bir tartışma yaratma çabası'
Murat Emir'den ihraçlara açıklama: 'İktidarın CHP'de bir tartışma yaratma çabası'
Yaren leylek ve Adem amca 15. yılda da buluştu
Yaren leylek ve Adem amca 15. yılda da buluştu
9 Ağustos 2021 Pazartesi - 13:44

Bahçeli'den üniversite baraj puanı açıklaması!

MHP lideri Devlet Bahçeli daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması talebini yineledi. Taban puanlarının da düşürülmesini isteyen Bahçeli "Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140'a, AYT baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli den üniversite baraj puanı açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter’dan açıklama yapan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

* Türk gençliği bizim has bahçemiz, istikbal güvencemizdir. Onlar Türk milletinin yüz akları, yıkılmaz akıl ve ahlak kaleleridir. Gençlerimize ne yapsak, ne versek, neyi temin etsek biliyorum ki eksik ve yetersizdir. Çünkü her şeyin en güzeline, en gelişmişine layıktırlar.

Gençlerimizin mühim sorunlarından birisi üniversite sınavıdır. Bizim bu konudaki görüş ve teklifimiz çok açıktır. Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite kapılarına yığılan genç kuşağın özlemleri karşılanmadan hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana kuşkusuz sahip olamayız.

2020 yılının Mart ayından bugüne kadar hem ülkemiz hem de dünya olağanüstü salgın şartlarına maruz kalmıştır. Mecburiyetten yüz yüze eğitime ara verilmiş, online, yani uzaktan eğitime geçilmiştir. Zira sağlık her şeyin başıdır. Hiçbir evladımızın hayatı riske atılmamalıdır.

Salgın döneminde devlet, toplumun her kesimine ulaşmak, mağduriyetleri gidermek için var gücüyle mücadele etmiştir. Bütçe imkânları doğrultusunda gereği yapılarak emeklisinden esnafına, çiftçisinden KOBİ'lerine kadar herkese yardım eli uzatılmıştır. Niyet salih ve samimidir.

Sosyal yardım ve parasal destekler bazı kesimlerce yetersiz olarak da değerlendirilmiştir. Ancak devlet ve hükümet üzerine düşen sorumluluğu fedakarlık ve özveri kültürü içinde ifa etmiştir. Paylaşmanın güzelliği, yardımlaşmanın görkemi her saha ve zeminde sergilenmiştir.

Bu şartlar altında özellikle üniversite sınavına giren kardeşlerimizin ve ailelerinin çağrı ve talepleri duyulmalıdır. 2021 yılında YKS'ye 2.416.000 kardeşimiz girmiştir. Sonuçlara baktığımızda derhal tedbir almamız gereken bir tabloyu çok net olarak görmek mümkündür.

2021 YKS sonuçlarına göre, sayısal puan türünden 390.132; sözel puan türünden 563.808; eşit ağırlıklı puan türünden de 587.678 kardeşimiz barajı geçmiştir. Salgının neden olduğu ağır ortamdan dolayı genel başarı düzeyi bu yıl çok düşmüştür.

Barajın yüksek olmasının ise en az 1 milyon gencimizin tercihini etkileyeceği, yaklaşık 500.000 gencimizin de tercih bile yapamayacağı anlaşılmaktadır. Yine sayıları 500.000 civarında olan gencimizin 150 ile 180 arasında bir puan aldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu barajın belirli ölçülerde aşağı çekilmesi yüzbinlerce gencimizin tercih yapmasına imkan tanıyacaktır. Şu anda Temel Yeterlilik Testinde (TYT) uygulanan baraj puanı 150, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) uygulanan baraj puanı da 180'dir.

Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140'a, AYT baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım.

Gençlik sokakta değil üniversitede olsun, kavgaya değil kucaklaşmaya, kutuplaşmaya değil kardeşliğe tıpkı coşkun bir nehir gibi aksın. Kitapla, kalemle, arkadaşlık bağlarıyla, sıcacık gülümsemelerle çağı kavrasın, üstün meziyetlerle donansın, gelecek de Türkiye'nin olsun.”

 
Aydın Büyükşehir'den Germencik'e dev yatırım
 
Dehşet anlarını anlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray'dan 'Somali'ye 30 milyon dolarlık hibe' tepkisi: Bu, milleti aptal yerine koymaktır!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
Beko: Ücret uçurumunu kaldırın!
Memur ve memur emeklisi sözleşme pazarlığının 20 milyon kişiyi ilgilendirdiğini ...
Sındır: İtibar saraylarla olmaz...
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dikili Kızılçukur ve Kabakum’da ...
 
AK Partili Dağ: Yangına körükle gidiliyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yeniden normale dönmek için ...
Sertel'den TOKİ reklam bütçesi tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TOKİ'nin reklam bütçesi ile ilgili eleştirilerde bulundu. 
CHP'li vekillerden kokain tepkisi... "SAVCILIK NEDEN HAREKETE GEÇMİYOR"
CHP Milletvekilleri Mahir Polat ve Alpay Antmen, Ekvador’dan Mersin Limanı’na ...
 
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a mülteci yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göçmenler için sarf ettiği "Türkiye onları güçlü ...
Sındır'dan Pakedemirli'nin sözlerine tepki!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ...
CHP'li Bakan meclis komisyonlarını göreve çağırdı!
TBMM Çevre Komisyonu ile İklim Krizi Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü ve ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 23 17 4 2 55 17 38 55
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 23 14 6 3 45 27 18 48
4 Beşiktaş 23 12 7 4 44 29 15 43
5 Göztepe 23 11 8 4 27 16 11 41
6 Rams Başakşehir 23 10 6 7 40 26 14 36
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 23 8 6 9 21 24 -3 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Corendon Alanyaspor 23 5 11 7 25 27 -2 26
11 Çaykur Rizespor 23 5 9 9 28 35 -7 24
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 23 6 5 12 28 34 -6 23
13 Tümosan Konyaspor 23 5 8 10 27 35 -8 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 23 5 6 12 19 35 -16 21
16 Kasımpaşa 23 4 8 11 20 32 -12 20
17 Zecorner Kayserispor 23 3 10 10 18 43 -25 19
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 23 3 4 16 20 42 -22 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri