ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5003
    Dolar
  • Euro
    43,9567
    Euro
  • Altın
    4.062,440
    Altın
  • Bist-100
    9.154,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
Sahte alkol krizi, Alman turistleri korkuttu
Sahte alkol krizi, Alman turistleri korkuttu
3 Mayıs 2021 Pazartesi - 08:35

Bakan Koca'dan ''ölüm belgesi'' açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsten vefat eden Cemal Küçükşahin’in ölüm belgesine ‘bulaşıcı olmayan hastalık’ yazıldığı iddiasına sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Bakan Koca dan  ölüm belgesi  açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya İlişkileri Koordinatörü Şükrü Küçükşahin, corona virüse yakalanan kardeşi Cemal Küçükşahin (59)'in 25 gün sonra yaşamını yitirdiğini, ancak ölüm belgesine “Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm)” yazıldığını açıkladı.

Bu duruma tepki gösteren Küçükşahin, “Bu kandırmaca değil mi, devlet bize karşı buna neden ihtiyaç duyar? Neden bu aldatmaca?” diye tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın sosyal medya üzerinden “Covid-19 tedavisi görürken can veren Cemal Küçükşahin’in ölüm raporuna, bulaşıcı olmayan hastalık yazılmış. Gazeteci Şükrü Küçükşahin, kardeşimin başka sağlık sorunu yoktu diyor” ifadeleriyle ölüm belgesini paylaştı.

Bunun üzerine gece yarısı sosyal medyadan üzerinden ölüm raporlarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir vakıf üniversitesi hastanesinde tedavi görürken ölüm raporunda tüm bilgilerin eksiksiz verilmediği bir vatandaşımızın kayıtlarımızda durumu olması gerektiği gibi Kovid-19 olarak yer almıştır. Buradan bilgilerin güvenilirliğini şüpheli hale getirmenin kimseye faydası yoktur” dedi.

Sağlık Bakanı'nın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Bugün bir hasta yakınının sosyal medyadan paylaştığı ölüm belgesi ile Kovid-19 tedavisi gören bir hastamızın ölüm belgesinde yazan bilgilerden yola çıkarak kişinin Kovid ölümünün saklandığı iddia edilmektedir. Ekte hasta yakınının ve bazı siyasilerin paylaştığı belgeyi ve kayıtlarımızdaki ölüm belgesini paylaşıyoruz.

“İLGİLİ HEKİMİN SORUMLULUĞUNDA”

Müteveffa Cemal Küçükşahin bir vakıf üniversitesi hastanesinde Kovid-19 tedavisi görürken vefat etmiştir. Kişinin ölüm belgesini düzenleyen doktorumuz ölüm nedenine bulaşıcı olmayan hastalık bilgisi girerek ölüm belgesini onaylamıştır. Ölüm belgelerinin onaylanması ve ölüm nedeninin belirlenmesi takip eden hekimimizin sorumluluğundadır. Ancak ölüm belgeleri hekimlerimiz onayladıktan sonra 3 ayrı hekimden oluşan bir üst komisyon tarafından incelenerek kontrol edilmekte ve bir hata ya da eksik olduğu düşünüldüğünde hekim bilgilendirilerek raporunu incelemesi istenmektedir.


Hastanın 30 Nisan 2021 tarihinde ölüm raporu hekim tarafından onaylanmış ve üst komisyon incelemesi sonrası 2 Mayıs 2021 tarihinde hekime rapor iade edilerek hastanın Kovid-19 pozitif olduğu ve bunun tanıda belirtilmesi gerektiği hatırlatılmıştır. Hekim de raporunu yeniden düzenleyerek aynı gün onaylamıştır. Raporun son hali ekte sunulmuştur. Bu hasta kayıtlarımızda ve tüm istatistiklerimizde covid ölüsü olarak kayıtlıdır.

“NİHAİ İŞLEM YAPILMAMIŞTI”

İddia edildiği gibi hasta Kovid olduğu halde değilmiş gibi bir kayıt yoktur. Hasta yakınına teslim edilen belge defin işlemlerinin gecikmeden yapılması için nihai inceleme yapılmadan düzenlenmiş ve incelemeye açık olan belgedir.

Hastanın ölüm belgesinde bulaşıcı olmayan hastalık yazılmış olmasının nedeni tedavisi 23 gün süren hastamızın bir süre sonra PCR test sonucunun negatif çıkmış olmasıdır. Hekim burada bulaşıcı bir durum kalmadığına hükmetmiştir ve nihai karar verici hekimin kendisidir.

“KİMSEYE FAYDASI YOK”

Özetle bir vakıf üniversitesi hastanesinde tedavi görürken ölüm raporunda tüm bilgilerin eksiksiz verilmediği bir vatandaşımızın devletimizin kayıtlarında durumu olması gerektiği gibi Kovid-19 olarak yer almıştır. Buradan bilgilerin güvenilirliğini şüpheli hale getirmenin kimseye faydası yoktur.

Müteveffa Cemal Küçükşahin beye Allah’tan rahmet ve sevenlerine bu vesile ile tekrar başsağlığı diliyorum.''

 

 
Alsancak'ta asfalt çalışması başladı!
 
Tüm kent otizmli Kerim Can'ı arıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silahlı saldırgan sokak ortasında vuruldu!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, iki gün önce 2 farklı iş yerine iddiaya göre ...
Bugün de 340 kişi hayatını kaybetti!
Sağlık Bakanlığı, 2 Mayıs 2021 son koronavirüs tablosunu paylaştı. Türkiye'de ...
Ehliyetsiz taksi sürücüsü denetime takıldı
İzmir'in Konak ilçesinde, asayiş ekipleri, trafik polisleri ve trafik ...
 
İzmir'de kız terörü!
İzmir'in Konak ilçesinde, biri 14 diğeri 15 yaşındaki 2 kız, kendilerinden ...
Kapanmayı fırsat bilip
Gaziantep’te 17 günlük kapanmayı fırsat bilen hırsızlar, kuyumcu dükkanlarının ...
'Emrivaki oybirliği' kararına CHP tepkisi!
İzmir'de alkollü içki satışlarına yasak getirilmesi CHP'nin tepkisini ...
 
İzmir Barosu, alkollü içki yasağını yargıya taşıdı!
İzmir Barosu, 17 günlük tam kapanma süreci kapsamında alınan içki satışının ...
CHP'li Bakan'dan intihar çıkışı... Vatandaşın canından ala itibar mı olur!
İzmir Buca’da Umut Kıraathanesini işleten Erdal Şenözpak (50) ile Mersin ...
Büyükşehir'den 183 milyon liralık pandemi desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınının başladığı ilk günden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri