ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2199
    Dolar
  • Euro
    34,7117
    Euro
  • Altın
    2.448,540
    Altın
  • Bist-100
    10.284,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
20 Eylül 2019 Cuma - 13:53

Bakan Pakdemirli'den süt fiyatı açıklaması.. CHP'li Tuncay Özkan'a sert yanıt

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Eğer yapabilirsek sütte ekstra zam konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyi'ne tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek" dedi. Sosyal medyadan bir video paylaşıp kendisine "Ormanları yakan olma yapan ol" diye seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özcan'a da isim vermeden sert tepki gösteren Pakdemirli, "Bu klavye silahşörleri, uydurma haberlerle bizi yıpratmaya çalışıyor" dedi.

Bakan Pakdemirli den süt fiyatı açıklaması.. CHP li Tuncay Özkan a sert yanıt

İzmir'in Bergama ilçesinde, Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Bergama'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, 18 Ağustos'ta, Karabağlar ilçesinde çıkan ve 2 gün süren orman yangınını hatırlatarak, alevlere ortalama 12 dakikada müdahale edildiğini söyledi.

Pakdemirli, "Geçen yıldan bu yana 18 dakikadan 12 dakikaya indik. 6 dakikada özellikle rüzgarın olduğu zamanda çok şey fark ediyor. Bunu da söyleyen Avrupa Yangınlarla Mücadele Bilgi Sistemi'dir. Bu sistem, Türkiye'nin açık ara dünyada birinci olduğunu söylüyor. Yani yangında ormanlık alanı artırmada dünyada en önde geliyoruz. Yangınlarla mücadelede en iyi konumdayız. Buna rağmen ağacın siyasetini yapıp, 'Neden uçak kullanmadın', 'Niye şunu yapmadın' diyorlar. Özellikle İzmirli CHP'li siyasetçilere soruyorum; İzmir'deki yangınımızı PKK üstlendi. Neden biriniz çıkıp da PKK'yı lanetleyen bir açıklamada bulunmadınız? Bunları derdi ağaç falan değil. Bunların derdi, bakanlığımız ve benim üzerimden hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızı yıpratmak" diye konuştu.

CHP'Lİ TUNCAY ÖZKAN'A CEVAP

Bakan Pakdemirli, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Aşırı sol bir örgüt bizim için bir suç duyurusunda bulunmuş, 'Bunlar yetersiz kaldı' diye. Benim için bu bir gurur vesikasıdır; çünkü bizim teşkilatımız dört dörtlük bir teşkilat, yeri geldiği zaman şehitler vermiş. Son İzmir yangınımızda da bir helikopter pilotumuzu şehit verdik; ama bunlar bu kadar alçalabiliyorlar. Bu kadar alçalıp, çok çalışkan ve yüksek derecede motivasyonu olan bir teşkilatın üzerinden siyaset yapıyorlar. Dün biri, tweet atmış; 'Bakan ormanları yakan olma yapan ol' diye. Bir de video paylaşmış. Paylaştığı video bizim orman personelinin organize ettiği vatandaşla beraber bir çalışma. Bu klavye silahşörleri, bir şeyi bilmedikleri gibi bir de böyle uydurma, yalan, düzenbaz haberlerle bizi yıpratmaya çalışıyor. Bunların cevabını vereceğiz. Önce o milletvekili çıksın, PKK'yı lanetlesin ondan sonra biz de muhatap almaya başlayalım. İstanbul Pendik'deki orman yangında terör bağlantısı olduğunu tespit ettik."

SÜT ZAMMI

Çam fıstığındaki verim ve kalite kaybı sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Bakan Pakdemirli, süt zammıyla ilgili de konuştu. Pakdemirli, "Bu dünyada çözülmemiş bir problem. Bu işi çözmek bizim için zorunlu hale gelmiştir. Türkiye'de son 17 yılda tarım ve hayvancılığa verilen destekler 2 milyar liradan 16 milyar liranın üzerine çıkmıştır. Büyükbaş hayvan varlığı ise 3,5 misli arttı. Süt üretiminde de 4 misli artış var. İnşallah önümüzdeki aylarda, eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyi'ne tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek. Türkiye'nin her ürününün arkasındayız. Tüm ürünlerde destekleyici ve üretici dostu politikaları sürdürmeye devam edeceğiz. Zeytinle ilgili seçim dönemi bir açıklamam oldu. 'Tane zeytine de destek vereceğiz' diye. Dün itibarıyla 2020 bütçesine koyduğumuzun müjdesini vermek isterim. İnşallah tane zeytine de bundan sonra destek vereceğiz" dedi.

'5 BİN VATANDAŞIMIZ İŞ VE AŞ SAHİBİ OLACAK'

Bergama'da tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulacağının müjdesini daha önce verdiğini kaydeden Pakdemirli, "Seçimden önce 560 bin metrekare alanda kuracağımızı söylemiştim. Bu alanı 3 milyon 460 bin metrekareye çıkarıyoruz. Bu organize sanayi bölgesinde 250 büyükbaş süt hayvancılığı yapan işletme faaliyet gösterecek. Bu yatırım sayesinde de Bergama'da 5 bin vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak" diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in kuru üzümle ilgi açıklamalarını da değerlendiren Bakan Pakdemirli, "Üzümle ilgili farfara yapıyor. Diyor ki 'TMO üzüm almıyor'. Tamamen yalan. 'TMO olarak 10 liradan 9 numarayı alacağız' dedik. Şu ana kadar bin 300 tonun üzerinde üzüm almışız. Ortalaması 9,83 lira. Tabi müstahsil makbuzundan kaynaklı stopajı düştüğü için fiyatı bu kadar; ama ortalamada verdiğimiz sözü tutmuşuz. Hiçbir yerde hiç şikayet yokken yanlarına üretici olmayan insanları alıp hadlerini, çaplarını aşan laflar ediyorlar. Siyasi nezaketten, üsluptan uzak bu tarz yaklaşımları, söylemleri kınıyorum" dedi.

 
İzmir'in Süt Kuzusu İstanbul yolunda! İmamoğlu, Tire Süt ile görüştü...
 
"Kavacık'a gözümüz gibi bakacağız"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldırmadan önce düşün!
Hüsnü Çelebi yazdı...
Çeşme'de beton devri başladı!
Çeşme'de beton devri başladı!
İmamoğlu görevden aldı, Erdoğan DHMİ’ye atadı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanı iken Ekrem İmamoğlu ...
 
Canavar evlat! Annesini dövüp öldürdü...
İzmir'de 2 ay önce oğlu Bekir Baştosun (50) tarafından dövüldüğü öne sürülen görme ...
İnek hırsızı Osman'dan şok eden çıkış: Mağdurum..!
Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün: Haftada iki kere imzaya gidiyorum mağdurum
20 günde 2,5 kilo alınca anlaşıldı... Annesi hayatta tuttu!
Kansızlık ve idrar yolu enfeksiyonu gibi tanılarla tedavi gören 5 yaşındaki ...
 
Üzücü gerçek kötü kokuyla ortaya çıktı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, yalnız yaşadığı öğrenilen Mustafa Zorlu, ...
Taciz iddiası mahalleyi karıştırdı!
Adana'da 25 yaşlarında bir kişinin, 11 yaşındaki erkek çocuğu okuldan ...
İzmir'de başörtülü sunucu krizi
İzmir'in Foça ilçesinde 'Gaziler Günü' törenle kutlandı. Törende gaziler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri