ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,1704
    Dolar
  • Euro
    47,0711
    Euro
  • Altın
    4.335,040
    Altın
  • Bist-100
    10.358,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/34°
    ADANA
  • ANKARA
    22/37°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/37°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/35°
    IZMIR
  • KONYA
    22/35°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel'e Antalya'da jet soruşturma
Özgür Özel'e Antalya'da jet soruşturma
Antalya Muhittin Böcek için ayakta!
Antalya Muhittin Böcek için ayakta!
Erdoğan'dan ilk açıklama geldi
Erdoğan'dan ilk açıklama geldi
'Silah bırakma' töreni sonrası Özel'den ilk sözler!
'Silah bırakma' töreni sonrası Özel'den ilk sözler!
25 Ekim 2023 Çarşamba - 16:20

Bakan Şimşek: "Yabancı yatırımcı geri dönecek"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Geçtiğimiz birkaç yıla bakarsanız para politikası çerçevemizle ilgili sorunlarımız vardı" dedi. Şimşek, Türkiye'de güven inşa edeceklerini ve yabancı yatırımcı çekerek enflasyonu düşüreceklerini söyledi.

Bakan Şimşek:  Yabancı yatırımcı geri dönecek

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Türkiye yeni bir program ve yeni bir ekiple geri döndü. Çok kapsamlı bir yapısal reform gündemimiz var. Siyasi belirsizlik ortadan kalkıyor” dedi.

Suudi Arabistan’ın Varlık Fonu tarafından yönetilen kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Future Investment Initiative Institute tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Şimşek, uluslararası yatırımcılara Türkiye ile ilgili çeşitli mesajlar verdi.

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın da katıldığı konferansta soruları yanıtlayan Şimşek, güvenin ve yatırımcıların Türkiye’ye “geri döneceğini” söyledi.

Şimşek’in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle oldu:

GEÇMİŞ DÖNEME ELEŞTİRİ

“Türkiye yeni bir program ve yeni bir ekiple geri döndü. Çok kapsamlı bir yapısal reform gündemimiz var. Siyasi belirsizlik ortadan kalkıyor. Önümüzde beş yıl var. Merkez Bankası’nda yeni bir ekip var ve enflasyonu kontrol altına alıp tek haneye indirmek için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. Bu amaçla bir programımız var.

Güveni kaybetmek kolaydır ancak yeniden kazanmak zaman alır. Geçtiğimiz birkaç yıla bakarsanız para politikası çerçevemizle ilgili sorunlarımız vardı. Ancak eylemler sözlerden daha etkili oluyor.

Selektif kredi sıkılaştırmasının yanı sıra geleneksel parasal sıkılaştırma ve niceliksel sıkılaştırma da var. Bu, ileriye dönük enflasyon beklentilerinin sabitlenmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca piyasa katılımcılarının  performansımızı değerlendirebilmesi için takvime bağlı çok kapsamlı bir yapısal reform gündemini de açıkladık. İnsanların güvenini yeniden kazanmak için gerekenlere sahip olduğumuzu ve yatırımcıların geri geleceğini düşünüyorum.

Bunun için iyi işaretler de var. Gerçekten önemli olan sabır ve azim. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine sahip olduğumuza inanıyoruz. Bu nedenle programın uzun ömürlülüğü ilgili endişeler yersiz.

POLİTİKA DURUŞU GÖRÜNDÜĞÜNDEN DAHA SIKI

Ayrıca para politikası duruşunun, niceliksel sıkılaştırma ve seçici kredi sıkılaştırması nedeniyle göründüğünden daha sıkı olduğunun altını çizmek isterim.

Yeni normal, güven yaratan sağlam politikalar uyguluyor olmamızdır. Bu, sonuçta Türkiye’ye portföy ve doğrudan yabancı yatırım girişlerine yol açacak. Böylece para biriminin reel değeri artacak. Bu da enflasyonun daha hızlı düşmesini teşvik edecektir. Ana oyun planı bu. Doğru politikalar uyguladığımız için doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum.”

 
Cevdet Yılmaz: "Türkiye'nin daha fazla göçmen işçiye ihtiyacı var"
 
İzmir'de "100. Yılda 100 Zeybek Gösterisi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de araç satışlarında büyük düşüş!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 Eylül ayı sonu ...
63. Uluslararası Kuru Üzüm Konferansı İzmir’de yapıldı
Kuru üzüm üretiminde ve ihracatında açık ara dünya lideri olan Türkiye’nin ...
Steam Türkiye'den çekiliyor!
Steam, platform üzerinden Türk Lirası desteğini kaldıracağını açıkladı. ...
 
Dolar/TL'de yeni rekor!
Dolar/TL, dün yüzde 0,1 yükselişle günü 28,1058'den tamamlamasının ardından ...
Köprü ve otoyol ücretlerine büyük zam!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sene başında 2023 yılında otoyol ve ...
Bitcoin son 1,5 yılın en yüksek seviyesinde!
En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in son 24 saatte değer kazancı ...
 
Dolar/TL’de yeni zirve!
Yeni haftaya rekor seviyeden başlayan dolar kuru haftanın ikinci gününe ...
Dolar haftaya rekorla başladı!
Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini ...
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor!
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM), köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri