ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5098
    Dolar
  • Euro
    34,9631
    Euro
  • Altın
    2.436,940
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
11 Kasım 2022 Cuma - 09:00

Bakan Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü arasında büyük gerilim!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında yaşandığı iddia edilen bir gerginliği köşesine taşıyan Tolga Şardan’ın aktardığına göre Soylu, Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediği sorulunca Aktaş'tan "Size her söylediğimizde sızıntı oldu" yanıtını aldı.

Bakan Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü arasında büyük gerilim!

T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında yaşandığı iddia edilen bir gerginliği köşesine taşıdı. Şardan’ın aktardığına göre Soylu, Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediği sorulunca Aktaş'tan "Size her söylediğimizde sızıntı oldu" yanıtını aldı.

Şardan, bugünkü köşe yazısında “Sarallar Grubu'na yönelik son operasyonun perde arkasını” şöyle aktardı:

''Haziran'daki operasyon başladığında ilginç bir durum dikkatimi çekti. Emniyet'in gerçekleştirdiği hemen hemen her önemli operasyonla ilgili kamuoyu bilgilendirmesini bizzat yapan İçişleri Bakanı Soylu, Sarallar Grubu'na yönelik operasyon konusunda sessiz kaldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul Emniyeti ile birlikte yürüttüğü operasyonun hazırlık safhasından Ankara'daki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin de (KOM) bilgisi vardı. Ancak hazırlık aşamasından bilgisi verilmesine karşın, gözaltı işlemlerinin ne zaman olacağı konusunda İstanbul'dan ne savcılık ne de emniyet kanadından Ankara'ya bilgi verilmedi.

Soylu'nun Sarallar Grubu'na yönelik operasyonla ilgili bizzat kamuoyuna bilgi verememesinin nedeni işte bu durumdu. Aldığım bilgiye göre; herhangi bir operasyonla ilgili başlatılacak gözaltı işlemleri süreci hakkında her zaman bilgilendirme yapılan Soylu'ya bu kez ön bilgilendirme yapılmadı. Operasyonun ilk ayağında yakalamalar gerçekleşirken suç örgütünün lideri İlyas (Alaaddin) Saral sırra kadem bastı. Bu gelişmenin ardından kamuoyuna yansımayan bazı gelişmeler yaşandı.

Operasyonu takip eden günlerde bir programa katılmak amacıyla Ankara'dan beraberindeki ekibiyle İstanbul'a giden İçişleri Bakanı, İstanbul Emniyeti yönetimiyle bir araya geldi. İddiaya göre; temmuzun son günlerindeki bu görüşmede Soylu, kentin genel güvenlik ve ihtiyaçlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Aynı görüşmede Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'a yönelik olarak Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sordu. Soylu'nun eleştirisi üzerine Aktaş, "size her söylediğimizde sızıntı oldu" yanıtını verdi.

Görüşmenin gerçekleştiği oda bir anda buz kesti. Soylu, Aktaş'ın sözlerine "sen ne demek istiyorsun?" diye çıkıştı. Ama Aktaş, daha fazla konuşmak yerine susmayı tercih etti. Yaşanan gerginlikle birlikte Soylu görüşmeyi sonlandırıp dışarı çıkarken Aktaş'la ilgili sert sözleri sarf etti. Bu arada Aktaş'ın, Soylu'nun Emniyet'teki ekibinde yer alan polis müdürlerinin büyük bölümünden kıdemli olduğunu da ekleyim.

"İstanbul'da yaşanan olayın Ankara'da yansıması oldu elbette" diye devam eden Şardan, şu ifadeleri kullandı:

Soylu birkaç gün sonra il emniyet müdürleri kararnamesi hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı'na gönderdi. İddiaya göre, kararnamede İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın görevden alınması ön görüldü. Yerine ise, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın ismi yazılıydı. Yılmaz'ın adı daha önce dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın görevden alınması sırasında da gündeme geldi. Ancak Cumhurbaşkanlığı, Yılmaz'ın isminin de bulunduğu Soylu'nun önerdiği her üç ismi de kabul etmedi.

Cumhurbaşkanlığı Yılmaz'ın ismini ikinci kez veto etti. Aktaş'ın yerinde kalmasını uygun buldu. Şimdilerde Soylu ile Aktaş arasında soğuk rüzgârlar esiyor.

Büyüteç'te daha önceki yazılarda Soylu'nun İstanbul üzerindeki etkinliği konusunu gündeme getirmiştim. Aktaş, Soylu'nun tercihi değildi.

Bu arada yaşananlardan sonra Aktaş'ın ilçe emniyet müdürlerine ve şube müdürlerine "Ankara'dan gelecek her türlü talep ve talimat konusunda öncelikle kendisine bilgi verilmesi" yönünde emir verdiği belirtiliyor. Bu bilgileri meslek gereği birbirinden farklı iki kaynağa sordum. Her iki kaynaktan doğrulama geldi. Yaşananların tarafı olanların açıklaması olursa; Büyüteç kendilerine açık her zaman olduğu gibi.''

 
FTX depremi: Üzgünüm her şeyi batırdım!
 
Dilek Ertek'in sevgilisi ortadan kayboldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Cihan Kolivar: Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil
"Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası ...
Ankara'da dehşet! Evden 5 ceset çıktı
Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir evde Afganistan uyruklu 5 şahsın cansız ...
İzmir'de 350 metrelik Atatürk posteriyle Ata'ya saygı yürüyüşü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının ...
 
Nebati’ye Meclis’te protestolu karşılama
CHP'li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bakanlığının bütçesi ...
Atatürk’ü anma programında Abdülhamit’i andılar
Trabzon’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yılı dolayısıyla ...
JPMorgan'dan Bitcoin tahmini
JPMorgan stratejistleri kripto piyasalarında yaşanan teminat tamamlama ...
 
CHP'li 3 vekil hakkında hazırlanan fezlekeler Adalet Bakanlığı’na gönderildi
CHP milletvekilleri Seyit Torun, Ali Mahir Başarır ve Turan Akdoğan hakkında ...
Kopya çeken öğrencinin ağabeyleri öğretmeni dövdü!
Ortaokulda öğretmen M.K., kopya çektiği gerekçesiyle okul idaresine gönderdiği ...
6 yaşındaki Mihrimah can vermişti... Bir görevsizlik kararı daha!
İzmir'in Çiğli ilçesinde 6 yaşındaki kızın ölümüne neden olduğu iddiasıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri