ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5217
    Dolar
  • Euro
    43,7066
    Euro
  • Altın
    4.022,270
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/22°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    11/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
29 Şubat 2024 Perşembe - 12:33

Bakan Uraloğlu İzmir'de... Lojistik merkez sayısı artacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053 yılına kadar lojistik merkez sayısını 13'ten 26'ya çıkarmayı, demir yollarının taşımacılıktaki payını ise yüzde 22'ye yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi. Uraloğlu, "2053 yılı hedeflerimiz doğrultusunda kara yollarındaki yüzde 72’lik yük taşımacılığı payını yüzde 57'ye düşürmeyi, demir yollarının yüzde 5 olan taşımacılık payını ise yüzde 22'ye yükseltmeyi planlıyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu İzmir de... Lojistik merkez sayısı artacak!

İzmir programı kapsamında Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulunan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, konumu nedeniyle Türkiye'den 4 saatlik uçuş süresiyle yaklaşık 1,4 milyar insanın yaşadığı ve 8 trilyon 600 milyar dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkeye ulaşılabildiğini söyledi.

Demir yollarının gelişmesine ve lojistik merkezlerin yapımına ayrı bir önem verdiklerini belirten Uraloğlu, "2053 yılı hedeflerimiz doğrultusunda kara yollarındaki yüzde 72’lik yük taşımacılığı payını yüzde 57'ye düşürmeyi, demir yollarının yüzde 5 olan taşımacılık payını ise yüzde 22'ye yükseltmeyi planlıyoruz." dedi.

Bakan Uraloğlu, 2002'den bu yana 13 lojistik merkezini işletmeye açtıklarını, Sivas, Kayseri Boğazköprü ve Rize İyidere lojistik merkezlerinin yapımına devam ettiklerini ifade ederek "Bilecik-Bozüyük, Mardin, Ovaköy, İstanbul Avrupa Yakası, Çerkezköy, Çandarlı İzmir ve Filyos olmak üzere 7 lojistik merkezin etüt proje ve planlama çalışmalarını sürdürüyoruz. 2053 yılına kadar ülkemizdeki lojistik merkez sayısını 13'ten 26'ya çıkarmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor

Uraloğlu, Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin genişleme alanları ile yaklaşık 3 kilometrekarelik alana sahip olduğunu ve ilk etapta 1,3 kilometrekarelik kısmın altyapı çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Merkezin önemine işaret eden Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece İzmir çevresine değil Alsancak, Aliağa liman bağlantıları ve gelecekte Çandarlı Liman bağlantıları ile Batı Anadolu ve tüm Türkiye'ye hizmet verecek nitelikte olması, kombine taşımacılığı teşvik etmesi, konteyner yükleme ve boşaltma faaliyetlerini iyileştirmesi, Alsancak Liman sahasının konteyner stok sahası olarak kullanımının önüne geçmesi, kent içinde tehlike arz eden konteyner park sahalarını bölgeye taşıması, TIR ve kamyon sirkülasyonunu azaltması, demir yolu taşımacılığını artırması, gümrük ve lojistik hizmetlerinde operasyon hızını ve verimliliğini artırması, işletme maliyetlerinin düşürülmesi gibi nedenlerle Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin İzmir'imize çok büyük bir değer katacağına inanıyoruz."

Kemalpaşa Lojistik Merkezi'ndeki lokal konteyner talebinin ortalama tahminle 2025 yılında 2,3 milyon TEU, 2040'lı yıllardan sonra ise 5 milyon TEU düzeyini aşacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, çevresinde 15'ten fazla sanayi bölgesinin yanı sıra İzmir'deki limanların yer almasının merkezin yer seçiminin tutarlığını gösterdiğini söyledi.

Uraloğlu, merkezin tüm devlet yollarının yanı sıra Ankara, İstanbul, Çanakkale, Antalya otoyolları ile bağlantısının bulunduğunu ifade ederek, "Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Kemalpaşa Lojistik Merkezi'ndeki bir ürünün Ankara'ya ve İzmir'e daha hızlı ulaşımı sağlanmış olacaktır." diye konuştu.

Projenin ete, kemiğe bürünmüş duruma geldiğini vurgulayan Uraloğlu, "Biraz önce yaptığımız değerlendirmede 8 ay sonra, hadi en geç bu yılın sonuna kadar inşallah burada lojistik faaliyetlerin yürüdüğünü hep beraber göreceğiz." dedi.

İzmir'in liman kenti kimliği

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hamza Dağ da İzmir'in jeopolitik konumunu ekonomik güce dönüştürmenin yolunun taşımacılık sektöründe atılacak adımlara bağlı olduğunu söyledi.

Hazırladıkları projelerde İzmir'in problemlerini çözerken buldukları çözümlerin başka hangi problemlere ilaç olabileceğini de düşündüklerini aktaran Dağ, Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin İzmir'in liman kenti kimliğini ve ticari mirasını çok daha ileriye taşıyacağını kaydetti.

Dağ, "Allah nasip ederse 1 Nisan'da göreve başladığımızda da bakanlığımız ile birlikte bu ticari mirasa katkıda bulunmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Programa Vali Süleyman Elban, AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Yaşar Kırkpınar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de katıldı.

 
İzmir'de feci ölüm: 2 TIR'ın arasında sıkıştı!
 
Soyer: Yaşar Kemal’i sonsuza kadar yaşatacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de feci ölüm: 2 TIR'ın arasında sıkıştı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde çarpıştığı iki TIR'ın arasında kalan otomobilin ...
İzmir'deki RES işletmecisinden GES başvurusu!
İzmir'in Menemen İlçesi'nde faaliyet gösteren Rüzgar Elektrik Santrali'ne ...
Konak Adayı Mutlu: Her mahalleye eşit hizmet götüreceğiz!
İş dünyası ile temaslarını sürdüren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer ...
 
Bayraklı Adayı İrfan Önal: Kentin refahı için çalışacağız!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal’ın Muhittin Erener Mahallesi’nde seçim ofisi açıldı. 
Bayındır Belediyesi 8 parseli daha satıyor!
AK Partili Uğur Demirezen yönetimindeki Bayındır Belediyesi, ilçedeki ...
Helil Kınay: Sokakta söylediklerimizi gerçekleştireceğiz!
CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, esnaf ve muhtarlık ziyaretlerini sürdürüyor. 
 
CHP’li Çiçek ve Özkan’dan birlik mesajı!
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek Menderes Belediye Başkan ...
İzmir'de 69 ton sahte alkol ele geçirildi!
İzmir'de, polis ekiplerinin yaptığı denetimler sonucunda 69 bin 360 litre ...
İzmir'de ayakkabı imalathanesinde korkutan yangın!
İzmir'in Bornova ilçesinde, bir iş merkezinde bulunan ayakkabı imalathanesinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri