ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
5 Ocak 2024 Cuma - 12:58

Bakan Uraloğlu'dan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi açıklaması...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Akhisar-Gördes yolunda incelemelerde bulundu. Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi ile ilgili de son durumu paylaşırken, "Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla devam ediyor. İnşallah 2026 yılı sonunda projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Bakan Uraloğlu dan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi açıklaması...

Bakan Uraloğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, 54,4 kilometre uzunluğundaki Akhisar-Gördes yolunun proje bedelinin 815 milyon lira olduğunu söyledi.

Projede yaşanan hukuki süreçlerden dolayı yapım sürecinde henüz istenen seviyeye gelemediklerini belirten Uraloğlu, "2022 yılı ekim ayında yeni yüklenicimiz ile sözleşme imzalayarak iş yeri teslimini gerçekleştirdik. Yolun da 1,6 kilometrelik kesimini bitirdik. An itibarıyla bütün üretim tesislerini kurduk, gerekli bütün makinelerini iş yerlerine getirdik. Bundan sonra hızla çalışacağız. Yolumuzu 2025 yılında hizmete açacağız inşallah." dedi.

Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla 50 dakikalık ulaşım süresinin 39 dakikaya düşeceğini, bunun yıllık 105 milyon liralık tasarrufu sağlayacağını, karbon emisyonunu da 3 bin 912 ton azaltacağını söyledi.

Bakanlık olarak yaptıkları projelerle Manisalıların yaşam kalitesini yükselttiklerini ve kenti bölgenin lider şehirlerinden biri haline getirdiklerini kaydeden Uraloğlu, "2002 yılından bu yana Manisa'nın ulaşım ve iletişim altyapısının gelişimi için yaklaşık 92 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 82 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 625 kilometreye, 72 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 574 kilometreye çıkardık." dedi.

Bakan Uraloğlu, bu süreçte İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında Manisa'ya 125 kilometre otoyol kazandırdıklarını, Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arasındaki seyahat süresini 15 dakikaya düşürdüklerini belirtti.

Bazı projelerin de devam ettiğini dile getiren Uraloğlu, bugün Gediz Köprülü Kavşağı'nın yapılacağı alanda da incelemelerde bulunacaklarını, birçok yolun kesişim noktasındaki kavşağın tamamlanmasıyla bölgedeki trafik yoğunluğunun azalacağını vurguladı.

- Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi

Uraloğlu, Manisa'nın çok köklü bir demir yolu kültürünün bulunduğunu belirterek, "Ankara-İzmir Hızlı Demir Yolu Projesi kapsamında Manisa'yı da hızlı trenle tanıştıracağız. Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor." dedi.

Altyapı çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladıklarını ifade eden Uraloğlu, şunları söyledi:

"Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla devam ediyor. İnşallah 2026 yılı sonunda projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demir yolu 824 kilometreden 624 kilometreye, seyahat süresi de 14 saatten 3,5 saate düşecek. Ankara ile Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek. 21 yıldır olduğu gibi, 2024 yılında da yenilikçi projelerle, sürdürülebilir çözümlerle ve teknolojinin gücünü kullanarak ülkemizin ulaşım altyapısını daha da güçlendireceğiz."

Manisa'da AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeciliğiyle hizmetlerine yenilerini ekleyeceklerini belirten Uraloğlu, "Kimsenin şüphesi olmasın ki Manisa’ya hizmet aşkımız asla bitmeyecek ve Manisa’yı geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'na Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner eşlik etti.

 
AK Partili Çankırı’dan Şehit Fethi Sekin mesajı...
 
Göztepe transferi açıkladı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı'ya yurt dışı yasağı!
AKP'nin Filistin mitingi sonrası yaşanan 'hilafet bayrağı kavgasına' dair ...
Adalet Bakanı Tunç İzmir'de şehit Fethi Sekin ve Musa Can'ı anma törenine katıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de 7 yıl önce gerçekleştirilen terör ...
Fuhuş patroniçesi Çanakkale'de yakalandı
'Cinsel amaçlı insan ticareti' suçundan kırmızı bültenle aranan Özbek ...
 
Fenomen çifte havalimanında gözaltı!
100 milyon liralık dolandırıcılık iddiasıyla gündeme gelen ve haklarında ...
Balon balığı tehlikesi!
Hatay'da balon balığı yiyen 7 kişilik aile zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı. ...
Şehir Plancıları Odası'ndan belediyelere satış uyarısı!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, taşınmaz satışına hazırlanan bazı ...
 
Elektrikli araç sayısında büyük artış!
Saf elektrikli araç satışları bu yıl pazara giren Tesla ve TOGG başta ...
Konut sahipleri dikkat! Kira gelirinde vergi istisnası belli oldu
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, mesken kira ...
65 ülke arasında ‘İzmir Ekonomi’ gururu...
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri