ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası’ndan yeni açıklama: Şubeler cumartesi 17.00’ye kadar açık
Garanti Bankası’ndan yeni açıklama: Şubeler cumartesi 17.00’ye kadar açık
'Taksim' yasaklı 1 Mayıs sonrası bilanço: 13 kişi tutuklandı
'Taksim' yasaklı 1 Mayıs sonrası bilanço: 13 kişi tutuklandı
İmamoğlu: İBB’yi kazıdılar, altından liyakat çıktı
İmamoğlu: İBB’yi kazıdılar, altından liyakat çıktı
Özgür Özel'den Konya mitingine çağrı: Bu topraklara adalet gelene kadar durmayacağız!
Özgür Özel'den Konya mitingine çağrı: Bu topraklara adalet gelene kadar durmayacağız!
7 Eylül 2021 Salı - 12:55

Barbaros Şansal'a hapis cezası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine 2017 yılındaki bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçundan yargılanan ünlü modacı Barbaros Şansal hakkında karar çıktı. Barbaros Şansal, TCK 301. maddesi uyarınca 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Barbaros Şansal a hapis cezası!

İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Barbaros Şansal katılmadı. Sanık Barbaros Şansal ve şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı avukatları temsil etti.

Sanık Barbaros Şansal'ın avukatı Efkan Bolaç bilirkişi raporunun eksik ve yanlış olduğunu belirterek, "Müvekkilimin sözü olan kelime hakaret olarak alınmıştır. Müvekkilim kadın terzisidir. Bu beyanı yanlış bir şekilde yorumlanmıştır. Her türlü şüpheden uzak kalınarak karar verilmelidir. Müvekkilim söylemiş olduğu sözler olsa olsa ağır bir eleştiridir. Kesinlikle hakaret içeren sözler değildir. Beraatini aksi takdirde lehine hükümlerin uygulanmasını isteriz" dedi.

"CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan avukatı Ela Ezgi Yelmen ise beyanında şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Bilirkişi raporuna katılıyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

MAHKEME CEZA VERDİ
Kararını açıklayan mahkeme, Barbaros Şansal'ın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçunu işlediğini sabit görerek 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, sanık Şansal'ın adli sicil kaydına göre mahkumiyeti olduğundan, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Adli sicil kaydında 3 aydan fazla hapis cezasını gerektirir mahkumiyeti olduğundan erteleme de yapılmadı. Ayrıca Şansal hakkında TCK 50. maddesi uyarınca hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi gibi cezaevine girmesini engelleyecek şekildeki yaptırımların uygulanmamasına da karar verildi. Kararda Şansal'ın, İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde mahkum olduğu ve bunun 7 Kasım 2017 tarihinde kesinleştiği belirtilerek tekrarlayan suç işlediği için cezasının infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına da hükmedildi. Şansal'ın bu karara istinafta itiraz etme hakkı bulunuyor.

İDDİANAME
İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vekili tarafından verilen dilekçede, sanık Barboros Şansal'ın müvekkilin kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik hakaret, saldırı ve iftira da bulunduğundan şikayetçi olunması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Sanık Şansal'ın Twitter isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden 1 Aralık 2017 tarihinde video paylaşarak hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu ifade edildi. Şansal hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Barbaros Şansal hakkında daha önce yılbaşı gecesi paylaştığı bir videodaki sözleri nedeniyle İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak "Türkiye Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış ve bu cezası ertelenmişti.

 
Saygı duruşu nedeniyle işten kovulmuşlardı... REKTÖRLÜK GERİ ADIM ATTI!
 
Çiğli'de 99. yıl etkinlikleri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygı duruşu nedeniyle işten kovulmuşlardı... REKTÖRLÜK GERİ ADIM ATTI!
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yemekhanesinde, pandemi nedeniyle ...
Bir izmarit 20 dönümü yok etti!
Dün Torbalı'nın Kaplancık Mahallesi’nde çıkan orman yangınının araçtan ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e geliyor...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Eylül Cuma günü İzmir’e gelecek. ...
 
Beko: Yapanlar kadar göz yumanlar da suç işliyor!
İzmir'de bazı eli silahlı grupların gündelik yaşamı zorbalıkla baskı altına ...
Mahir Polat, o ihaleleri meclis gündemine taşıdı!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ticaret Bakanlığı’nın ...
Mu varyantı Türkiye'de de görüldü!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısının ardından soruları yanıtladı. ...
 
Ukraynalı modelin ölümünde dosya kapandı!
Ukraynalı model Kristina Novytska’nın Bodrum’daki evinde ölü bulunmasıyla ...
Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme
Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından boğularak öldürülüp, cesedi varilde ...
Tuncay Özkan'dan İGC'ye ziyaret!
CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Tuncay Özkan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri