ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,6277
    Dolar
  • Euro
    53,1082
    Euro
  • Altın
    6.130,125
    Altın
  • Bist-100
    14.274,02
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    16/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    27/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/26°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/38°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Özel Sektör Öğretmenleri açlık grevini sona erdirdi
Özel Sektör Öğretmenleri açlık grevini sona erdirdi
Özgür Özel'den Gaziantep'te sert mesaj: '30 yıl muhalefet lideri olacağıma 3 gün bile o koltukta oturmam'
Özgür Özel'den Gaziantep'te sert mesaj: '30 yıl muhalefet lideri olacağıma 3 gün bile o koltukta oturmam'
Özgür Özel Gaziantep'te: 'Bir daha kaybetmeye tahammülümüz yok'
Özgür Özel Gaziantep'te: 'Bir daha kaybetmeye tahammülümüz yok'
AFAD açıkladı: Çanakkale'de 3.9 şiddetinde deprem
AFAD açıkladı: Çanakkale'de 3.9 şiddetinde deprem
24 Şubat 2020 Pazartesi - 11:05

Barolar isyan etti! Tarihin en ağır yargı krizini yaşıyoruz!

İzmir'de yapılan Ege, Akdeniz, Marmara Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı'nın ardından açıklanan 7 maddelik sonuç bildirgesinde çarpıcı ifadeler yer aldı. Yürütmenin yargıya doğrudan müdahalelerinin kabul edilemez boyuta ulaştığı, HSK'nın tamamen siyasallaştığı vurgulanan bildirgede, "Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en ağır yargı krizini yaşamaktadır" denildi.

Barolar isyan etti! Tarihin en ağır yargı krizini yaşıyoruz!

SONKALEİZMİR- Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli,  Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van ve Yalova barolarının imzalarını taşıyan 7 maddelik bildirge şöyle:

1-      Son dönemde, kamuoyunun dikkatle takip ettiği toplumsal önemi haiz davalarda yaşanan hukuksuzluklar ve yürütmenin yargıya doğrudan müdahalesi anlamına gelecek uygulamalar kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır. HSK, mevcut yapısıyla tamamen siyasileşmiş ve yürütmenin talimat niteliğindeki açıklamalarını görev addederek bağımsız yargıçlar üzerinde bir baskı mercii halini almıştır. Barolarımız bu duruma karşı hukuk devletini sonuna kadar savunmakta ve avukatları hukuksuzluğun şahidi konumuna indirgeyen her türlü yaklaşımı temelden reddetmektedirler.
2-      Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en ağır yargı krizini yaşamaktadır. Mahkemeler verdikleri kararlar sonrasında dağıtılmakta, karar veren yargıçlar hakkında henüz imzalarının mürekkebi dahi kurumadan soruşturmalar açılmakta, yargıç bağımsızlığı ilkesi her geçen gün yeni bir örnekle ihlal edilmektedir. Bugün, Yüksek Mahkeme ve AİHM kararlarının uygulanmaması dahi olağan hale gelmiştir. Toplumun her kesiminden yurttaşlar, hukuk güvencesinin ortadan kalktığı bir ortamda hayatlarına devam etmektedirler. Bizler aşağıda imzası olan Baro Başkanları, Türkiye’yi evrensel hukukun tüm usul ve kurallarıyla uygulandığı çağdaş bir ülke olmaktan çıkarmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz.
3-      Barolar, yurttaşların özgürlük arayışında onlara ses verebilen yegane kurum hüviyetini almış durumdadırlar. Bizler, yurttaşların demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinde yaşamalarının garantisi olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda; tüm kişi, kurum ve kuruluşların anayasal sorumluluklarını yerine getirmesi için yılmadan çalışmaya söz veriyoruz. Barolar, halkın adalet arayışının temsilcisi sıfatıyla Avukatlık Kanunu uyarınca görevlendirildikleri tüm alanlarda, her türlü yapıcı çalışmayı sürdürecektir.
4-      Türkiye, son yıllarda yaşadığı demokrasi krizi ile dünyanın en büyük avukat hapishanelerinden biri haline gelmiştir. Meslektaşlarımız, mahkemelerin etki altında bırakıldığı bir ortamda yargılanmakta, usul hukukunun dahi doğru düzgün uygulanmadığı mahkemelerde hüküm giymekte ve avukatlara pek çoğu mesleki faaliyet gereği gerçekleştirdikleri fiiller nedeniyle çok ciddi cezalar verilebilmektedir. Bugün yaşanan Türkiye gerçekliği, meslektaşlarımızın adil yargılanmaya dair talepleri için açlık grevine girdiği bir ülkeyi yansıtmaktadır. Dosyaların esasına girmeksizin mahkemeleri, avukat yargılamalarının tümünde evrensel hukukun zorunlu kıldığı tüm kuralları eksiksiz şekilde yerine getirmeye, her türlü siyasi etkiye karşı koymaya davet ediyoruz. Cezaevindeki avukatların yaşadığı bu süreç, meslektaşlarımızın sağlığına zarar gelmeden demokratik usuller içinde çözülmek zorundadır.
5-      Avukatların gerek ekonomik yararları gerekse gündelik iş hayatlarının kolaylaştırılması için gerekli uygulamalarda ortaklaşma kararı alınmıştır. Bu kapsamda, bazı barolarımız tarafından uygulamaya konulan barolar üzerinden ihtarname gönderilmesi  çalışmalarının yaygınlaştırılmasına karar verilmiştir.
6-      Stajyer avukatların yaşadığı ekonomik sıkıntılar ortada iken Adalet Bakanlığının stajyer avukatların maaş alamayacağına dair görüşü genç meslektaşlarımız için ciddi bir sorun oluşturmaktadır. Hakim ve savcı stajyerlerine maaş vermekte beis görmeyen Adalet Bakanlığının stajyer avukatlara ücret ödenmesine karşı çıkmasını kabul etmiyoruz. Söz konusu ayrımcı uygulama derhal sonlandırılmalıdır.
7-      Avukatlar gerek mahkeme kalemlerinde, gerekse cezaevi ve geri gönderme merkezi gibi kapatılma kurumlarında birbirinden farklı ve çoğu zaman keyfi uygulamalara maruz bırakılmaktadırlar. Pilot icra uygulaması gibi kimi yenilikler avukatların yaşadığı sıkıntılar dikkate alınmadan sürdürülmekte ve meslektaşların yaşadığı mağduriyetler her geçen gün artarak devam etmektedir. Söz konusu hatalı ve keyfi uygulamaların sonlandırılması için resmi kurumlar barolarla iletişime geçmek zorunda olup mevzuatlarını yeknesaklaştırmalıdırlar. Biz aşağıda imzası olan Baro Başkanları olarak, avukatların meslek hayatında yaşadığı ve sürekli hale gelmeye başlayan her türlü keyfi uygulamaya karşı birlikte hareket etmeye söz veriyoruz.

 
Hasan Ali Yücel Gaziemir’de anılacak
 
Altay'a Bornova uğuru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meme kanserinden ders çıkardı, ders verdi
İzmir’de kanseri nedeniyle bir memesini aldırmak zorunda kalan iki çocuk ...
Güne depremle uyandık!
Manisa Akhisar'da bu sabah 5.43'te Kandilli Rasathanesi verilerine göre ...
Manisa'da deprem... İzmir'de de hissedildi
Manisa'nın Akhisar ilçesinin Karaborklu beldesinde saat 15.40'ta 4.8 büyüklüğünde ...
 
Yaşlı kadın kendini astı!
Aydın Koçarlı’da 86 yaşındaki Fikriye Yörük kendini asarak yaşamına son verdi.
12 asker hastanelik oldu!
Bilecik'te akşam yemeği sonrası rahatsızlanan 12 asker Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Bu nasıl gözaltı... Kimlik kontrolü ile başladı, yoğun bakıma uzandı!
Haseki Hastanesi Acil Servisi’nde yaşanan olay sonucu Mehmet Yaman baygınlık ...
 
Şok görüntüler! THY yolcusu streçle sarıldı!
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan Kamerun'un başkenti Yaounde'ye ...
Köprü çıkışında erkek cesedi!
15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışı Edirne istikametindeki ağaçlık alanda ...
İzmir- Çandarlı arası 40 dakika!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri