ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,1147
    Dolar
  • Euro
    50,9497
    Euro
  • Altın
    7.219,890
    Altın
  • Bist-100
    13.286,00
    Bist-100
  • ADANA
    6/20°
    ADANA
  • ANKARA
    1/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    6/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    6/11°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/18°
    IZMIR
  • KONYA
    -3/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İBB davası canlı yayınlansın önerisi reddedildi
İBB davası canlı yayınlansın önerisi reddedildi
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyonda yeni gelişme: Gözaltına alınan 7 kişinin işlemleri sürüyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyonda yeni gelişme: Gözaltına alınan 7 kişinin işlemleri sürüyor
Gazeteci Enver Aysever hakkında tahliye kararı
Gazeteci Enver Aysever hakkında tahliye kararı
SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti: Aylıklar faiziyle geri alınacak
SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti: Aylıklar faiziyle geri alınacak
22 Kasım 2025 Cumartesi - 15:03

Başak öğretmen geleneksel Türk sanatlarını minik öğrencileri ile ailelerine tanıtıyor

İzmir'de okul öncesi öğretmeninin başlattığı projede minik öğrenciler ve aileleri, ebru başta olmak üzere geleneksel Türk sanatlarını öğreniyor, birlikte sanat çalışmaları yapıyor.

Başak öğretmen geleneksel Türk sanatlarını minik öğrencileri ile ailelerine tanıtıyor

Konak ilçesindeki Yapıcıoğlu İlkokulu'nda görevli okul öncesi öğretmeni Başak Yılmaz, hem geleneksel Türk mirasını gelecek nesillere aktarmak hem de çocukların sanatsal bakış açısını geliştirmek amacıyla "Çocuk Kalbinden Türk Sanatına: Okul Öncesi Eğitimde Geleneksel Sanatlarla Kültürel Mirasın Aktarımı" isimli proje yürütüyor.Bu kapsamda geçen eğitim öğretim yılında yaş grubuna uygun, motor becerilerini destekleyen sanatsal etkinliklerden oluşan bir kitap tasarlayan Yılmaz, kitabı 12. sınıf grafik tasarımı öğrencisinin çizimleriyle destekledi.

Yılmaz, bu eğitim öğretim yılı başında çocukların öğrendiklerini pekiştirmesi için projesine aileleri de dahil etti. Her ay düzenlenen atölyelerde öğrenciler ve ebeveynleri birlikte geleneksel sanat çalışmaları yapıyor.

Bu atölyeler sayesinde çocuklar kültürel mirası aileleriyle birlikte öğreniyor, aynı zamanda aile bağları güçleniyor.- "Köklerini tanıyorlar"

Okul öncesi öğretmeni Başak Yılmaz, AA muhabirine öğrencilerin geleneksel Türk sanatlarıyla geç tanıştığını ve bunun kültürel aidiyet gelişiminde eksiklik oluşturduğunu söyledi.

Projenin çıkış noktasının bu ihtiyacı karşılamak olduğunu belirten Yılmaz, milli kültürü, kökleri ve değerleri küçük yaş grubuna tanıtmak amacıyla çalıştığını dile getirdi.

Öğretmen Yılmaz, etkinlik kitabını hazırlama sürecinde detaylı bir planlamayla ilerlediğini ifade ederek, "Minyatür, tezhip, çini ve ebru sanatları soyut olduğu ve detay gerektirdiği için çocuklara bunları anlatmanın yaratıcı yollarını düşünmeye başladım. Bunun üzerine araştırmalar yaptım ve ortaya bir kitap çıktı. Bu kitabı da lisede grafik tasarım öğrencisi Elif'ten destek alarak yaptık. Bu çizimlerin hepsini basite indirgedik ve çocuklarımıza somut bir örnek oluşturduk." diye konuştu.

Aile Yılı olması nedeniyle projeye aileleri de dahil ettiklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Aile eğer iyi bir şekilde gelişirse çocuklarıyla beraber çok daha mutlu şekilde yaşar. O yüzden ailelerimizle birlikte atölyeler yapmaya başladık. Bu ay ebru atölyemiz vardı. Aileler buraya çocuklarıyla geliyorlar, ebru çalışması yapıyorlar. Yaparak, yaşayarak somut olarak deneyimliyorlar. Bu şekilde çocukların çok mutlu olduğunu düşünüyorum.

Çocuklarda ülkemize, kültürlerine karşı aidiyet duyguları gelişiyor, köklerini, kültürel mirasımızı tanıyorlar. Buradaki çoğu anne belki de daha önce bu sanatı hiç yapmadılar. Onlar da çocuklarıyla beraber 4-6 yaş grubunda ilk kez bunu deneyimleme fırsatı buldular."Atölyeye katılan velilerden Hazal Can da ilk defa ebru yaptığını ve etkinliğin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Çocuğuyla birlikte anı biriktirdiğini vurgulayan Can, "Çocuklarla beraber eğlenmiş olduk. Kendi kültürümüz ve geleneklerimizi yapmak güzel oldu. Çocuğum da bu etkinliklerden sonra renkleri daha iyi tanıdı, estetik duygusu gelişti. İçindeki yetenek ortaya çıktı. Kendisini daha öz güvenli hissetti. Bunları görmesi okulu daha çok sevmesini sağladı." ifadelerini kullandı.Öğrencilerden 5 yaşındaki Reyyan Erdoğan da annesiyle birlikte etkinliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu anlatarak, "Boyaları kullandık, çizim yaptık ve şekil verdik. Ablam da bizimle geldi. Okula gelmeyi çok seviyorum, ilk defa böyle bir etkinlik yaptım." dedi.

 
Bayraklı'da Bahar Evi kapılarını açtı
 
Özel eğitim öğrencileri fidan dikti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası fotoğrafçısı Arslan'ın yaşam hikayesi anlatıldı
Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, yapımcılığını ve yönetmenliğini ...
İzmir'de sanat dolu hafta... İşte program!
İzmir'de 17-23 Kasım'da tiyatrodan operaya, baleden konsere ve sergilere ...
Haluk Bilginer ve Feyyaz Yiğit'li 'Yan Yana' yarın vizyonda
Başrollerinde Haluk Bilginer ve Feyyaz Yiğit'in yer aldığı 'Yan Yana' yarın vizyonda
 
Bir Başkadır dizisi 5 yıl sonra geri dönüyor
Netflix’in fenomen dizisi 'Bir Başkadır', beş yıl aradan sonra ikinci ...
İzmir Kısa Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi
Bu yıl 26'ncısı düzenlenen İzmir Kısa Film Festivali'nde dereceye giren ...
Japon sanatçı Chieko Adachi'den İzmir'de 'Kağıdın Ruhu' sergisi
Japon sanatçı Chieko Adachi, İzmir'de 'Kağıdın Ruhu' adı altında ilk kişisel ...
 
Cannes ödüllü "Görünmez Kaza" filminin görüntü yönetmeni Jafari sinemaseverlerle buluştu
İranlı usta görüntü yönetmeni Amin Jafari, “Görünmez Kaza” filminin 78. ...
İyi Tasarım/Good Design İzmir_10 sona erdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi tarafından bu yıl ...
Kuşadası'nda toprak ve ateş sanatla buluştu
Kuşadası sanat dolu bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Eshar Çini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 25 19 4 2 59 18 41 61
2 Fenerbahçe 25 16 9 0 57 25 32 57
3 Trabzonspor 25 16 6 3 51 29 22 54
4 Beşiktaş 25 13 7 5 45 30 15 46
5 Rams Başakşehir 25 12 6 7 44 27 17 42
6 Göztepe 25 11 9 5 28 18 10 42
7 Kocaelispor 25 9 6 10 22 25 -3 33
8 Samsunspor 25 7 11 7 27 30 -3 32
9 Çaykur Rizespor 25 7 9 9 32 35 -3 30
10 Gaziantep FK 25 7 9 9 31 41 -10 30
11 Corendon Alanyaspor 25 5 12 8 26 30 -4 27
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 25 6 7 12 28 34 -6 25
13 Tümosan Konyaspor 25 5 9 11 28 38 -10 24
14 Hesap.com Antalyaspor 25 6 6 13 24 39 -15 24
15 ikas Eyüpspor 25 5 7 13 19 36 -17 22
16 Kasımpaşa 25 4 9 12 21 36 -15 21
17 Zecorner Kayserispor 25 3 11 11 19 46 -27 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 25 3 5 17 22 46 -24 14
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri