ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
30 Mart 2021 Salı - 14:27

Başkan Arda 2 yılını anlattı... GAZİEMİR'DE BÜYÜK HİZMET ATILIMI

Gaziemir Belediye Başkanı Arda, görevdeki 2 yılını etkileyici bir sunumla anlattı. Parklardan, gençlik merkezlerine, taziye evlerinden sosyal yardımlara varana kadar pek çok hizmetlerini ve ileriye dönük projelerini detaylı bir şekilde anlatan Başkan Arda, "Gaziemir Belediyesi şu an tasarruf ve yeni kaynaklar yaratma sayesinde ayaklarının üzerinde duran bir belediyedir. Esnafa bir kuruş borcumuz yok... İlk günkü heyecanla çalışmaya devam" dedi.

Başkan Arda 2 yılını anlattı... GAZİEMİR DE BÜYÜK HİZMET ATILIMI

SONKALEİZMİR- Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil Arda, göreve gelmesinin üzerinden geçen 2 yılda yaptığı icraatları ve hedeflerini düzenlediği bir basın toplantısıyla anlattı. Kürsüyü kullanmayan ve serbest bir sunum yapan Başkan Arda, "2 yıl önce bugün büyük bir heyecan içindeydik. Her ne kadar seçileceğimizi biliyor olsak da heyecanımız doruktaydı. Seçilmemizin üzerinden 2 yıl geçti. Bu 2 yılı ikiye ayırmak gerekiyor. Pandemi öncesi ve sonrası diye ayırmak gerekiyor. 100 yılda bir yaşanacak olayı beraber yaşıyoruz. Hepimizin bir hikayesi var. Bir babanın, annenin, kardeşin hikayesinin parçası olarak doğuyoruz. Gaziemir Belediye Başkanlığı da benim hikayemin bir parçasını oluşturuyor. Siyasette 40 yıl boyunca ilgim oldu. 2 yıldır ne yapıyoruz? Bundan sonra ne yapacağız? Pandemi dönemini bir fırsata dönüştürdüğümüzü düşünüyorum. 2 yıl önce coşkuyla seçildik. Mart’ın sonu bahar dediğimiz bir seçim çalışması neticesinde yüzde 57 gibi bir rekor oyla seçildik. Gaziemir içi rekor oyduk. Gaziemir 2009’a kadar sağ iktidarlar tarafından yönetilmişti. Her belediyenin olduğu gibi bizim de borcumuz vardı. Kamulaştırma, tasarruf, yeni kaynaklar yaratma dedik. Bu felsefe ile yola çıktık" dedi.

ÇÖPTEN BÜYÜK TASARRUF

Aylık 600 bin lira mali yük getiren çöp kamyonu kirasını ortadan kaldırmak için aylık 193 bin TL ödemeli kredi ile 6 milyon 300 bin TL'ye Devlet Malzeme Ofisi'nden 19 kamyon satın aldıklarını aktaran Başkan Arda, "Çöp taşeronumuzu gönderdik. Şu an diğer belediyelerdeki sıkıntıları görünce ne kadar önemli bir karar aldığımızı görüyorum. 6 milyon 300 bin TL’lik yatırımla 19 kamyon aldık. Hemen hizmete aldık. Kamusal alanları genişletmek gibi bir hedefim vardı. Belediye tarafından kiraya verilmiş bazı kiracıları çıkardık. Hepsini hukuk kurallarına göre yaptık. Vatandaşımıza ucuz, kaliteli, sağlıklı hizmeti belediye olarak sunmak istiyoruz" dedi.

YOKSULLUĞU YOK ETMEK İSTİYORUZ

Halil Arda, tarihi bir taş binayı 2 milyon 800 bin TL'ye kamulaştırdıklarını, burayı kültür merkezi ve edebiyat evi haline getirdiklerini aktarırken, "1650 metrekare büyüklüğünde bahçesi de var. Taşevin restorasyonuna valilik destek verirse iyi olur. Vermezlerse yine biz yaparız" dedi.

Kamulaştırdıkları bir başka alana da Porta Gaziemir ve Zeytin Evi kuracaklarını açıklayan Arda, "Belediyeye ait bir kafemiz vardı. Tepe Restoran ismiyle anılıyordu. İlk yapıldığı andan itibaren kiralanıyordu. Orayı da hukuk kurallarıyla çıkardık. Oraya bir kafe yapıyoruz. Kadınlarımızı önemsiyoruz, değer veriyoruz. Kafeteryanın yanında mutfak sanat atölyesi ile kadınlarımız ürettiklerini zeytin evi ile satacak. Yoksulluğu yönetmek değil yok etmek istiyoruz" diye konuştu.

BU MARKETTE PARA GEÇMİYOR!

Başkan Arda, açtıkları sosyal market sayesinde yıl boyunca 3518 aileye ayni yardım yapıldığını belirtirken, "Sosyal yardım işleri müdürlüğümüz birçok yardım yaptı. Gıda kolisi dağıttık. Ama artık vazgeçtik. 2 yıllık sürecin 1 yılı pandemi, 1 yılı pandemi öncesi… Bu sürede esnaflarımıza çek olarak yardımda bulunduk. 688 aileye patates dağıttık. Sosyal market çok önemli projelerimizden birisiydi. Benzerini Almanya’da görmüştük. Sosyal market birçok belediye tarafından kullanılıyor ama bizim sistem biraz farklı. ESBAŞ ile ilişkilerimiz çok iyi noktada. Onların desteğiyle merkez pazar yerimizin altındaki yeri sosyal markete çevirdik. İlk 350 aileye yardıma başladık şimdi 521 aileye ulaşıldı. Vatandaşlarımıza bir kart verdik. Raflardaki ürünlerde puan var. Para geçmiyor. Her üründen bir ay içinde bir tane alabiliyor. Yıl boyunca 3 bin 518 aileye yardım yapmışız. Raflarımızı hayırsever vatandaşlarımız dolduruyor" dedi.

PROJELERİNİ TEK TEK ANLATTI

Taziye evleri açtıklarını da kaydeden Arda, "Seçim döneminde Aktepe-Emrez ve Binbaşı Reşatbey mahallelerinde bu istek birinci sırada geliyordu. Yeşile değer veriyoruz. Parklarımızı insanların uzun zaman geçireceği yerlere dönüştürüyoruz. 3 bini aşkın fidan ve ağaç dikimi yapıldı. 158 parkın düzenli bakımını gerçekleştiriyoruz. Üçgen Park, Rafet Şenbaydur, Şehit Ünsal Yaman ve Şehit Hüseyin Şele parkları tamamen yenilendi. Depremle birlikte bir park habitatı doğuyor. Özellikle pandemiyle birlikte insanlar dışarıda bir hayat geçiriyorlar. Bu, dünyada da yeni bir şey" diye konuştu.

YABO YURT DIŞI KAPISINI AÇTI

Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) projesinden de bahseden Halil Arda, "Eşimden ilham aldım. Karşılıklı burslar var. Danışmanlık hizmeti verenler var. 2 tane arkadaşımızı burada istihdam ettik. Sadece 2 kişinin istihdamıyla yaratılmış bir proje. Gençlere randevu veriyoruz, hayallerini dinliyoruz. Arkadaşlarımız araştırmaya başlıyorlar, nerede okumak istiyorlar, burslar var mı? Hayalleriyle çakışan durumlar varsa köprü vazifesi görüyoruz. Almanya’da 70 tane karşılıksız burs tespit ettik. Bu bir danışmanlık hizmetidir. Buraya gelen herkes Avrupa’ya gidecek ve bursla okuyacak diye bir şey yok. Şimdiye kadar 200'den fazla öğrenciye danışmanlık hizmeti verdik. 5 öğrenciyi bu burslarla yurtdışına gönderdik" dedi.

AYAKLARININ ÜZERİNDE DURAN BİR BELEDİYEYİZ

Sevgi Mahallesi Pazaryeri'nin çatısının 300 bin TL'ye yenilendiğini, mali disiplin ve tasarruflar sayesinde esnafa borcun sıfırlandığını aktaran Arda, "Martın sonundayız. Şubat sonuna kadar ki esnafa olan tüm borçlarımızı ödemişiz. Esnafa bir kuruş borcumuz yok. Vergi borçlarımız var. 500 bin TL ile 14 dosyanın borcunu ödedik. Birçoğunu da ödemeye devam ediyoruz. Gaziemir Belediyesi şu an tasarruf ve yeni kaynaklar yaratma sayesinde ayaklarının üzerinde duran bir belediyedir. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile de en düşük işçi aaşını 4 bin 757 TL yaptık" dedi.

EMANET EDİLMİŞ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUM

Başkan Halil Arda şöyle devam etti:
"İhale iptal eden bir belediye başkanıyım. 50-100 lira arttırıyorlar, imzalamıyorum. Çünkü o 128 bin lira beni tatmin ediyor. Tekrar ihaleye çıkıyorum bu sefer 8 kişi katıldı ve 403 bin liraya gidiyor. Bunun gibi bankamatik yerlerimiz var. Bankalara vermişiz, istediğimiz parayı vermediklerinde onların teklif ettiği parayı kabul etmiyorum. Geçen gün 2 metrekare yeri yıllık 145 bin liraya kiraladık. Bu konuda çok katıyım. Gaziemir’in bana emanet edilmiş değerlerine sahip çıkıyorum.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN PARA GELDİ

Geri dönüşüm toplanıyor ve 7 yılda belediye olarak hiçbir menfaatimiz olmamış. Belediye bütçesini ilgilendirmediği için tek imzayla verilen iş. Bir firmaya ilçemdeki ambalaj atıklarını siz toplayın diyorum. Bir firma niye toplar? Optimum’dan sadece 50 ton temiz karton çıkıyormuş. Bir rant elde ediyor. İzni ben veriyorum. Encümende ihaleyle gerçekleştirdim. İzmir’de bu işi yapan 6 firmayı davet ettim. 3 yıllık 1 milyon 150 bin lira gelir sağladık. Şoku ben kendim yaşadım. Pandemiye kadar bu paraları aldık. Bugüne kadar hiç alınmamış, düşünülmemiş bir şeydi. Bunun için yeni kaynaklar yarattık" dedi.

BAKIM VE SAĞLIK HİZMETLERİ

Halil Arda, Sarnıç'taki ecrimisil sorununun çözümüne ilişkin attıkları adımlar, kurdukları psikolojik destek ve danışmanlık merkezinin faaliyetleri, ücretsiz hasta nakil ambulansı, ücretsiz poliklinik hizmeti, alzheimmer demans merkezi, yaşlı bakımları, kültür sanat faaliyetlerinden de bahsetti.

ALMANYA'DAKİ DUYU PARKI GAZİEMİR'E GELİYOR

Pandemi nedeniyle dezenfektan ve temizlik çalışmalarını da anlatan Arda, başarılı sporculara verilen destekler, Bulgaristan, Çin ve Japonya gibi ülkelerle kardeş belediye çalışmalarının da devam edeceğini söyledi. Halil Arda, Gaziemir'de Almanya'nın Laatzen kentindeki gibi büyük bir Duyu Park inşaa edeceklerini açıkladı.

2023 KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL

5 katlı olacak gençlik merkezi projesini de anlatan Arda, İzmir Büyükşehir'in desteğiyle kurulacak 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nin ise Cumhuriyet'in 100'ncü yılının anısını taşıyacağını söyledi. Arda, "2023 kimsenin tekelinde değil. Göreceksiniz bu sanat merkezi muhteşem olacak. Herkes yanından geçerken vaaav diyecek" diye konuştu.

Gaziemir Metrosu için de okun yaydan çıktığını belirten Başkan Halil Arda, "Böylesine bir proje benim dönemimde başlayacağı için çok mutluyum" dedi.

 

 
Turşu tesisinde mide bulandıran görüntüler
 
Kemalpaşa'da kırmızı çizgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİSİM ağı büyüyor... İstasyonların sayısı 55'e ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe'de Uğur Mumcu ...
Kuşadası'nda dayanışma örneği
Kuşadası’nda yaşayan Kuveytliler, kentte yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ...
İzmir'de Ebeveyn Merkezi, İhtiyaçlar ve Olasılıklar Çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen ...
 
İzmir-Tarsus hattında atalık tohum takası
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel tohumların korunması ve gelecek ...
Selçuk suyuna sahip çıkıyor
Selçuk Belediyesi, yeşil alanlardaki otomatik sulama ve Deppo Efes'te ...
İzmir’de kırtasiyecilere Büyükşehir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi aileler için kırtasiye alışverişine ...
 
Başkan Batur'a kart teşekkürü
Konak Belediyesi ilçe sınırları içinde yer alan kırtasiyelerde harcanmak ...
Karabağlar'da kahvehaneci esnafına can suyu
Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ...
Güzelbahçe Çamlıçay Deresi Çöplüğe döndü
İzmir Güzelbahçe'de bulunan Çamlıçay Deresi, atılan çöplerin yağmur yağdığında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri