ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
11 Nisan 2022 Pazartesi - 22:25

Başkan Arda'dan 3 yıllık hizmet raporu... "GELECEĞİN GAZİEMİR'İ..."

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, üç yıllık görev sürecini değerlendirdi, 23 Nisan’da geleneksel hale gelen programla ilgili detayları anlattı. “Görev süresinin geride kalan 3 yılında fiziki, sosyal ve kültürel alanda birçok çalışmaya imza atarak geleceğin Gaziemir’ini kurmak için önemli adımlar attık” diyen Arda, mali disiplin ve kamulaştırma hamlelerle ayakları yere basan bir belediye yarattıklarını söyledi. Başkan Arda, bir dönem daha başkanlık için hazır olduğunu sözlerine ekledi. 

Başkan Arda dan 3 yıllık hizmet raporu...  GELECEĞİN GAZİEMİR İ...

SONKALEİZMİR-Başkan Arda basın toplantısında özetle şunları söyledi:

“Halkın yararını gözeterek kamusal alanları genişlettik. Yaşama geçireceğimiz Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi ve Gaziemir Gençlik Merkezi projelerimizle ilçemizin kültürüne ve geleceğine yön vereceğiz. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde yüzde 58 gibi rekor bir oyla Gaziemir Belediye Başkanlığına seçilmemin üzerinden tam 3 yıl geçti. Göreve geldikten sonra ilk iş olarak belediye bütçesini kontrol altına almak ve bütçe disiplini sağlamak için adımlar attık. Sürdürülebilir mali bir yapı oluşturmak için bir dizi çalışma hayata geçirdik.  Tasarruf, kamulaştırma ve kamusal alanları genişletme hedefiyle çıktığımız yolda 19 yeni temizlik aracı satın alarak, belediye bütçesine büyük yük getiren temizlik aracı kiralama sistemine son verdik. Bu uygulama ile her ay belediyeye 440 bin lira tasarruf sağladık. Uyguladığımız mali disiplin ve ekonomik tedbirlerle piyasaya bir kuruş borcumuz kalmadı. Tabi zorlu bir dönemden geçtiğimizi de unutmamamız gerekiyor. Dövizdeki yükseliş her kesimi olduğu gibi bizi de vurdu. Yüksek enflasyonu da hesaba katarsak, bu süreçte hem ayağımızı yorganımıza göre uzatıp hem de yatırım yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten işimiz hiç de kolay değil”



KAMUSAL ALANLAR GENİŞLİYOR

“Kira süresi dolan belediye mülklerini, belediye bünyesinde işletme kararı alarak kamusal alanları genişletmeye devam ediyoruz. Halkımızın kaliteli ve sağlıklı hizmet alabileceği tesisler açma hedefiyle projeler yaşama geçiriyoruz. Bu anlayışla yaşama geçirdiğimiz ve bugüne kadar vatandaşlarımız tarafından da çok beğenilen Porta Gaziemir’in sayısını artırmayı hedefliyoruz. Gaziemirlilerin nefes alabilecekleri, kaliteli hizmete ve sağlıklı gıdaya erişebildikleri Porta Gaziemir, 2 bin 800 metrekarelik açık alan üzerinde kuruldu. 420 metrekare kapalı alanı bulunan Porta Gaziemir, dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik bir girişimi de içinde barındırıyor. Proje içerisinde yer alan Mutfak Sanatları Atölyesi’nde kadınlar, uzman eğitmenlerden gastronomi eğitimi alıyor. Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne ortak kadınlar günlük 4’er saatlik vardiyalarda Porta Gaziemir’in mutfağında üretim yapabiliyor. Kadınlar, Gaziemir Kadın Kooperatifi’yle yapılan protokol kapsamında hem çalıştıkları saatlerin ücretini alırken hem de sosyal güvenceli iş olanağına kavuşuyor. Aynı anda 16 kadının çalışabildiği mutfakta, kadınlar tarafından üretilen ürünler, belediyenin kafeterya işletmesinde servis ediliyor. Kadınların ürettikleri raf ömrü uzun ürünler de projede yer alan Zeytin Evi’nde satışa sunuluyor.  Yapımını tamamladığımız, Sevgi Yolu’ndaki Porta 2’yi kısa sürede hizmete alacağız. Ayrıca Sarnıç Porta 3 için de çalışmalara başladık”

"NÜKLEER ATIKLARLA İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR"

Gaziemir’deki nükleer atıkla ilgili devletin bir şey yapmadığını ancak Gaziemir Belediyesi olarak durumu hep gündemde tutuklarını anlatan Başkan Arda, “Tüm girişimlerimize rağmen bir şey yapılamıyor. İstatistik açısında sağlıkla ilgili şey bizi aşıyor. Devletin verisi var mı bilmiyorum. Hiçbir veriyi bizle paylaşmıyorlar. Bu işin tespiti ile ilgili müracaatlara başladık. Gaziemir yapı envanteri bakımından İzmir’in en yeni ilçesi diyebilirim. Gaziemir’deki envanterin yüzde 90’ı deprem yönetmeliğinden sonra yapıldı. Depremde sadece kamu binalarımız hasar gördü” dedi.

"İFTİRA ATIYORLAR"

Gaziemir’deki muhalefetin kendisine sürekli iftira attığını öne süren Başkan Arda, şunları söyledi:

"Olumlu anlamda motivasyonumu etkiledi. Bildiğim doğrulardan şaşmıyorum. Bugünün doğrusu ne ise onların doğrultusunda hareket ediyorum. Parti içinde sıkıntılar olabilir zaman zaman. Bu normaldir. Bunların hepsi aşıldı. Bir sıkıntımız kalmadı. Ne ilçe ne ille…Birçok konuda haklı olduğumu zaman gösterdi. Doğru yolda ilerliyorum. İftira atıyorlar. Hepsini çürütüyorum. Bir konuda savcılığa, içişleri bakanlığına müracaat ediyorlar. Hepsinin dönüşleri var. Duvara tosluyorlar. AKM yenileniyor. Şikayet edildi. Depreme dayanıklı değil diye. Müfettiş geldi. Bir şey çıkmadı. Bütün konular Gaziemir’de böyle. Benim motivasyonumu daha da artırıyor aslında. Şikayet ediyorlar. Geliyorlar, inceliyorlar, ben teşekkür alıyorum. Vicdanım rahat. Bildiğimiz yolda devam ediyoruz.

MEZARLIK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Gaziemir'deki mezarlık sorununa değinen Başkan Arda, "Aliağa’da 120 hektarlık sanayi imarına açıyorlar ama Sarnıç’ta ormanlık alanı mezarlık için bize vermiyorlar. Mezarlık denen yer zaten 10 yıl sonra ormana dönüşüyor. Mücadelemiz sürüyor" diye konuştu.

"BİR DÖNEM DAHA ADAYIM"

Gaziemir'de bir dönem daha belediye başkanlığı için hazır olduğunu belirten Arda, "Adaylığını düyünüyorum. Çocuğunuz gibi oluyor. Yaptığımız bir iki projenin edvamalılğı vra. İkinci döneme sarkacak. Ben düşünüyorum. Sokakta olan birisiyim. Gaziemirliler bunu söylüyor. Onları istediği bu" dedi.
 

 
Kuşadası Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci!
 
Murat Aydın yeni başkanvekili!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci!
Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Personel A.Ş ile Belediye İş Sendikası arasında ...
Maraton İzmir’e uluslararası sertifika!
Maraton İzmir, Dünya Atletizm Federasyonu tarafından “Uluslararası Yol ...
Seferihisar'da Ata'ya saygı...
Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 88. yıl dönümü törenle kutlandı. ...
 
Torbalı'da Ramazan etkinlikleri
Torbalı Belediyesi, iki yıldır pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı ...
Çeşme Belediye Bandosu kuruldu!
Çeşme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Çeşme Belediyesi Bandosu kurdu. 
Girişimcilik Merkezi projeleri kağıtta bırakmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin girişimcilik ekosistemini ...
 
Konak tarih gezileri başlıyor!
Konak Belediyesi’nin kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla her ...
Geri dönüşüme 37 bin 500 ton atık kazandırıldı!
Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla örnek projelere imza atan Bayraklı ...
Karaburun'da GES isyanı: MERALAR YOK OLACAK!
Karaburun'da 87 rüzgar türbini bulunan Lodos Karaburun Elektrik Üretim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri