ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/30°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
3 Haziran 2021 Perşembe - 15:01

Başkan Arda'dan Nükleerle Mücadele Komisyonu önerisi!

İzmir Ekoloji Buluşması’nda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, nükleer atıklara dikkat çekti, “Nükleer atıklara karşı verilen mücadelelinin örgütlenmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer öncülüğünde komisyon kurulmasını öneriyorum” dedi.

Başkan Arda dan Nükleerle Mücadele Komisyonu önerisi!

İzmir Kent Konseyi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında “Rant Değil Hayat” temasıyla İzmir Ekoloji Buluşması düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve bilim insanlarının katıldığı etkinlikte konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’deki nükleer atıklara dikkat çekti.

Gaziemir Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların 14 yıldır temizlenmediğinin altını çizen Başkan Halil Arda, bu atıkların kaldırılması için verilen mücadele hakkında bilgi verdi.

“Biz büyüdük ve kirlendi dünya şarkı” sözlerine atıf yaparak konuşmasına başlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Biz büyüdük, çoğaldık ve bu küçücük dünyamız bize yetmemeye başladı. Kaynakları tükettik ve savaşmaya başladık. Savaşırken nükleeri keşfettik. Önce silah olarak kullandık, sonra enerji üretmek için kullanmaya başladık. Enerji üretirken bunun atıkları da ortaya çıktı. Bu atıklarla birlikte çevre mücadelesi de başladı. Bütün dünyada nükleer atıklara karşı çevre mücadelesi yükselirken biz de nükleer atık olmadığı için biz bu mücadelede yer almadık. Kendi ülkelerinde bu atıkları istemeyenler bu atıkları kendi ülkelerinden defetmek için uğraşırken bunun bir de uluslararası mafyasının türediğini öğrendik. Bugün ülkenin gündemini takip ettiğimizde bu uluslararası mafyayla birlikte bizim gündemimizi birleştirdiğimizde tehlikenin nerelere vardığını çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin ilk nükleer atığı ilçemde. 2007 yılında tespit ediliyor. O günden bu yana sivil toplum kuruluşlarının mücadelesi devam ediyor. Bu mücadeleye destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NÜKLEER ATIKLAR ÜLKEMİZİN SORUNU!
Gaziemir’deki nükleer atıkların temizlenmesi için başlattığı mücadeleyi anlatan Başkan Halil Arda, bu mücadeleye herkesi destek vermeye davet etti. Nükleer atık sorununun Türkiye’nin bir sorunu olduğunu söyleyen Başkan Arda, “Tehlike çok büyük. Yeni öğrendiğim bilgiler ışığında bu mücadeleyi büyütmek istiyorum. Ben de bir yerel yönetici olarak topraklarıma sahip çıkıyorum. Bu Gaziemir’in, İzmir’in sorunu değil. Bu ülkemizin sorunu. Buranın çok acil temizlenmesi gerekiyor. Ama görüyorum ki bir adım mesafe alamadık. Duran Adam eylemiyle buranın temizlenmesi için mücadele veriyoruz. Bu alanı temizleyemeyen bir devletin nükleer enerji üretiminde kuracağı santrallerle geleceğimiz noktayı düşünemiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer öncülüğünde yerel yöneticilerden, bilim insanlarından ve hukukçulardan oluşan bir komisyon kurulmasını talep ediyorum. Bu komisyonda nükleer atıklara karşı verilen mücadelelerle ilgili bir arşiv, bir rapor oluşturulması gerekiyor. Bundan sonra verilecek mücadelenin bu komisyonda örgütlenmesi çok önemli. Rantı değil, hayatı savunuyoruz. Bu atıklar rant uğruna ülkemize sokuldu. Bilim insanları, devletin TAEK’i, herkesin her şeyi bildiği bir şeyle karşı karşıyayız. Alan temizlenene kadar mücadeleyi sürdüreceğim” dedi. 

 
Başkan Soyer, Visitİzmir'i tanıttı!
 
Aşı olana silah hediye edecekler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer, Visitİzmir'i tanıttı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, bir şehir ...
Bayraklı'da Çocuk Meclisi!
Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Bayraklı ...
Konak'ta okullara LGS dezenfeksiyonu!
Hafta sonu LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Sınavlarının yapılacağı okulları ...
 
Torbalı'da tandem bisiklet dönemi!
Torbalı Belediyesi’nin hizmetine aldığı ve engelli vatandaşların da bisiklet ...
Büyükşehir'de hedef: Doğal afetlere dirençli İzmir!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı bölgesinde aşırı ...
STK'lardan Başkan Günel'e pandemi desteği teşekkürü!
Kuşadası Belediyesi’ne esnafa verdiği destek dolayısıyla sivil toplum ...
 
Buca’nın sokakları çiçek açtı!
Buca Belediyesi, binlerce çiçek fidesiyle sokakları, parkları şenlendirdi. ...
Bergama'ya yerel üretici pazarı müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte refahı büyütme ...
AB-Türkiye Sürdürülebilirlik Elçisi olmaları için gençlere davet!
Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programlarının ilki 5 Haziran’da başlıyor. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri