ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5746
    Dolar
  • Euro
    35,0131
    Euro
  • Altın
    2.431,880
    Altın
  • Bist-100
    9.772,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Cezaevindeki Nihal Candan 37 kiloya düştü!
Cezaevindeki Nihal Candan 37 kiloya düştü!
7 ilde IŞİD operasyonu!
7 ilde IŞİD operasyonu!
29 Mart 2023 Çarşamba - 19:32

Başkan Arda'dan SONKALE TV'de flaş açıklamalar... "Kılıçdaroğlu yüzde 60'la kazanır"

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, SONKALE TV canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve kendisinin ikinci dönem hedefi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun yüzde 60 oy oranı ile kazanacağı yönünde tahminde bulunan Başkan Arda, "İlçem için de en az yüzde 70 diyorum. Yapılacak çok şey var. Ben tekrar rekor oyla seçileceğimi biliyorum" dedi.

Başkan Arda dan SONKALE TV de flaş açıklamalar...  Kılıçdaroğlu yüzde 60 la kazanır

SONKALEİZMİR-Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, SONKALE TV canlı yayınında Gazeteci Mustafa Akbaş'ın konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Arda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili "Yüzde 60 oy alarak kazanır" yorumunu yaparken, kendi hedefini de açıkladı. 



"TÜRKİYE'NİN KILIÇDAROĞLU'NA İHTİYACI VAR"

Türkiye'de son 20 yılda sınırlarının, çocukların, doğanın, ekonominin korunmadığını söyleyen Başkan Arda şunları şunları kaydetti:

"Türkiye'de bir iktidar değişimine ihtiyaç var. 100 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde birlikte savaş vererek cumhuriyeti kurdu. 100 yıl sonra CHP yine aynı bir misyonla farklı insanlarla Türkiye'yi kucaklayıcı yola çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi şu an Türkiye'nin birleştirici gücü. Genel başkanımız Altılı Masa'yı bir araya getirerek bunu sağladı. Herkesin cumhurbaşkanı olma yolunda. Kılıçdaroğlu gönüllüleri de inanılmaz heyecanlı. Gençler, kadınlar, ülkücüler... Her kesimden insan var. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması için çalışıyorlar. Çok mutluyum. Genel başkanımızın cumhurbaşkanı olması yolunda tarihi bir görev üstlenmiştik 248 belediye başkanı olarak... Bunun bir parçası olmaktan son derece mutluyum. Türkiye'nin Kılıçdaroğlu'na ihtiyacı var. "

(Başkan Halil Arda, SONKALE'den gazeteciler Mustafa Akbaş, Abdullah Çelebi ve Bulut Mülhim'in konuğu oldu.)

"REKOR OYLA SEÇİLECEĞİMİ BİLİYORUM"

Kılıçdaroğlu'nun yüzde 60 ile kazanacağı tahmininde bulunan Başkan Arda, "İlçem için de en az yüzde 70 diyorum. Yüzde 58'e yakın bir oyla seçilmiştik. Bir önceki seçimde yüzde 47'ydi. Gaziemir'deki vatandaşlarda gördüğüm, bizim onlara adaletli, dürüst davranmamızın karşılığını görüyorum. Sosyal projelerle, yatırımlarla görüyorum ki Gaziemir'de de yüzde 70 oy olacağız. ikinci dönem devam etmeyi düşünüyorum. Planlamalar var. Yapılacak çok şey var. Ben tekrar rekor oyla seçileceğimi biliyorum" dedi.

"İZMİR'İN EN GÜZEL MAHALLESİ OLACAK"

Gaziemir Aktepe Emrez bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Arda şöyle konuştu:

"122 hektarla en büyük tek parça olan alanlarından birisiyiz. 10 yıl önce TBMM'de çıkan yasa ile kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne görev verilmiş. Bölgede Hazine'ye ait parseller var. Yasa ile belediyeye devredilmesi gerekiyor. Büyükşehir'e devredilmiyor. Davalar açılıyor. 2019 şubatında davalarda hukuksal süreç bitti. Büyükşehir Belediyesi'ne bedeli karşılığı devredildi araziler. O dönemde inşaat sektörünün durumu iyi değildi. 2 defa ihaleye çıktı Büyükşehir daha sonra benim de bu konudaki önerimle İZBETON'la start verildi. Zeminle ilgili sorun oldu. Güçlendirme yapılıyor. Kentsel dönüşüm başladı. Uzun süreli olacak. Yaklaşık 5 bin-5 bin 500 konut yıkılacak. Yerine 10-12 bin konut yapılacak. 10 yıl sürecek ama iddia ediyorum İzmir'in en güzel mahallesi olacak. Emrez ile Aktepe."

GAZİEMİRLİLER'E DAYANIŞMA TEŞEKKÜRÜ

Deprem felaketinin ardından yaptıkları yardımlar ve çalışmaları anlatan Başkan Arda, bölgeden gelen depremzedelere de sahip çıktıklarını söyledi. Arda, "Zor ve uzun bir süreç olacak. Dayanışmamız devam edecek. Gaziemirli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 10 bin vatandaşımız yardımda bulundu. Bin 200'e yakın gencimiz gönüllü çalıştı. Bölgeye 7 TIR malzeme gönderdik. 35 kamyon da İzmir fuar alanına gönderdik. Bölgeyi gezdik, dersler çıkardık" diye konuştu.  

İMAR AFFI TEPKİSİ: "İNANILIR GİBİ DEĞİL"

Belediye başkanları olarak imar aflarını hiç sevmediklerini söyleyen Başkan Halil Arda, "Bölgede gördük.  4 katlı olması gereken bina 9 katlı yapılmış ve çökmüş. Nasıl yapıldı, izin verildi inanılır gibi değil. Bir katlı bir binayı belki affedebilirsin ama 10 katlı bina affedilir mi? İmar affına girer mi? Varlıklı insanlar yapıyor bunu yokluktan değil. İmar affı hiç olmaması gereken bir şey" dedi.

 
Kılıçdaroğlu ziyaret etti. İnce "Çekileceğimi söylemedim" dedi...
 
Başkan Sengel: 14 Mayıs, 20 yıllık hezimetten kurtulma günü...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnci Sarıçam 31 Mart 2023 Cuma 08:43

Başkanımız ,aday olduğunda Gaziemir için projelerini anlattı. Bugüne kadar projelerini uygulamaya devam ediyor.Halk olarak kendisinden memnunuz. Tekrar seçilmesi için de arkasındayız.Dürüst ,şeffaf ,çalışkan bir başkan. Gençlerimize ,çocuklarımıza,yaşalanlarımıza gereken önemi veriyor.önumüzdeki dönemde seçilmesi için destekliyeceğiz. Yolu açık olsun. Cumhurbaşkan''ı adayımız sayın Kılıçtaroğlu''nun da kazanacağını biliyoruz .Başkanım yolunuz her zaman açık olsun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüfekli şaka ölüm getirdi!
Denizli’de tüfekle arkadaşına şaka yapmak isteyen S.B., yanlışlıkla tetiğe ...
Büyükşehir'de kritik atamalar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bazı şirketlerde istifalarla ...
İzmir bir çınarını kaybetti...
İzmir Seferihisar'ın duayen gazetecilerinden 69 yaşındaki Mustafa Karabulut, ...
 
İzmir Fenerbahçeliler Derneği’nden bin 500 öğrenciye bayramlık kıyafet!
İzmir Fenerbahçeliler Derneği, Uluğbey İlkokulu'nun bin 500 öğrencisine ...
İzmir'de Afgan işçinin korkunç ölümü!
İzmir'de bir çiftlikte yem karma makinesine düşen Afganistan uyruklu işçi hayatını kaybetti.
Keşke yine geç kalsaydın Kemal abi...
Haluk Güney yazdı...
 
İzmir'de kar yağışı... Yüksek kesimler beyaza büründü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin yüksek kesimlerinde etkili ...
FETÖ’cüler saldırdı, Vadat Milor konum gönderdi!
Yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medyada FETÖ’cülerin hedefi oldu.
İzmir'deki o firma iflas etti!
İzmir'de 1992 yılında kurulan Egem İtfaiye şirketi iflas etti. İzmir İflas ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri