ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1922
    Dolar
  • Euro
    34,6981
    Euro
  • Altın
    2.435,450
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eşini öldürdü, oğlu ve damadı yaralı!
Eşini öldürdü, oğlu ve damadı yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
30 Nisan 2020 Perşembe - 15:04

Başkan Arda ile A'dan Z'ye... DESTEK BOMBARDIMANI!

Salgın sürecindeki çalışmalarıyla dikkati çeken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, SONKALEİZMİR'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koronavirüs testi pozitif çıkan eşi Deniz hanımın durumunun iyi olduğunu belirten Arda, ailesinden 10, belediye çalışanlarından ise 53 kişiye daha test uygulandığını söyledi. Arda, ilçede 2 bin 200 gıda kolisi, 100 bin maske ve 50 ton patates dağıtıp, 105 berbere 100'er TL nakit desteği sağladıklarını bildirdi. Arda,Gaziemir'deki vaka ve ölüm sayılarını da açıkladı.

Başkan Arda ile A dan Z ye... DESTEK BOMBARDIMANI!

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)-Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, koronavirüsle mücadele döneminde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili SONKALEİZMİR'e özel açıklamalarda bulundu. Koronavirüs testi pozitif çıkan eşi Deniz hanımın durumunun gayet iyi olduğunu açıklayan Başkan Arda, maske üretimi ve dağıtımından, gıda yardımlarına, ilçedeki pozitif vaka sayısından, belediye araçlarını geri gönderen Gaziemir Kaymakamlığı'nın tavrına kadar birçok konuda bilgilendirme yaptı. İlçede sokak sokak dolaşıp yardım kolisi dağıtan Başkan Arda, yurttaşlardan aldıkları tepkileri ve karşılaştıkları durumları da içtenlikle anlattı..

DENİZ HANIM GAYET İYİ
Başkan Arda eşinin durumuyla ilgili, "Testin pozitif çıkmasının ardından 9. güne geldik. Kullandığı ilaç dün itibariyle bitti. İlaçların yan etkisi olarak baş ağrısı, mide bulantısı yaşıyor. Şu ana kadar Covid-19 ile alakalı hiçbir semptom yaşamadık. Tekrar test yapılacak, bugün numune alınacak, iki gün sonra inşallah negatife döndüğü haberini alırız. Belediye çalışanlarımızdan 53 kişiye ve ailemizden de 10 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Sevindirici olan bu testlerin hepsi negatif çıktı. Bulaşma olayı yok. İnşallah bunu da kısa sürede atlatacağız" dedi.

BERBERLERE 100'ER TL NAKİT DESTEĞİ 
Yaptıkları yardımları anlatan Başkan Arda, "Salgının en başından beri yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Toplamda 2 bin 200 koli gıda paketi dağıttık. Bunun yarısı belediyeden yarısı da hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla oldu. Eşim Deniz hanımın kurucusu olduğu Gönüllü Kadınlar Derneği, belediyemizin kadın meclis üyeleri ve Gaziemir Belediyesi'nin lojistik desteği ile 2 bin 200 koli dağıttık. Müraacat eden herkese yardım ettik. Yardım isteyen ve bizim ulaşmadığımız kimse olmadı. 
İlçemizde faaliyet gösteren 105 berber ve kuaföre 100'er lira alışveriş çeki dağıtıyoruz. Salgın sürecinden en kötü etkilenenler arasındalar. 
Şimdiye kadar 100 bin maske dağıttık, kadın kooperatifimiz bez maske dikiyor. Bu maskeler sabunla yıkanıp tekrar kullanılabiliyor. Şu ana kadar 5 bin tane dikildi. 
Tire'deki üreticilerimize destek olmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak adına 50 ton patates alıyoruz. Bunu 5 bin aileye ulaştıracağız. 
İlçede 16 noktaya yeni nesil dezenfektan aletleri monte ettik. Burada hiçbir temas olmadan pedalla kullanım yapılıyor. Seyyar dezenfektan aletlerimiz de var. Hassas davranıyoruz, nerede bir yoğunluk varsa ona göre kullanıyoruz. Örneğin pazarda kullanıyoruz, pazar bittikten sonra gerekli başka yere alıyoruz.
Gönüllü Kadın Kooperatifi ve Kadın Üretim Kooperatifi büyük çaba harcıyor. Personelimiz canla başla mücadele ediyor. Bir sıkıntı yok ilçemizde.


"PSİKOLOJİK DESTEK VERİYORUZ"
"Virüsten önce yalnızlıkla mücadele birimi kurmuştuk. Avrupa'da, İskandinav ülkelerinde ve İngiltere'de bakanlık düzeyinde bu konuda çalışma yapıldığını biliyoruz. Bunun varlıkla, parayla pulla, yaşla alakası yok. İnsanlar kendilerini yalnız hissediyor. Şimdi kurduğumuz bu birim virüsle ilgili çalışıyor. Yaşlı vatandaşları sürekli olarak arıyoruz. İhtiyaçları var mı diye.. Psikolojik destek isteyen tüm vatandaşlarımızın da yanındayız" ifadelerini kullandı.
KAYMAKAMLIĞIN GEREKÇESİ ŞAŞIRTTI
Gaziemir Kaymakamlığı'nın Vefa Destek Grupları'na destek olan belediye araçları ve şoförlerini geri göndermesini değerendiren Başkan Arda, "Neden bu kararı aldıklarını gerçekten bilmiyorum. Bizim belediye olarak Ramazan ayı boyunca araçlarımıza ihtiyacımız olacakmış diye bir şey söylendi. Benim öyle bir talebim olmadı ki. Ramazan'da araca ihtiyacım yok ki.. Burda örgütlü olan güç biziz. 900 çalışan ve 150'ye yakın araç var. Birlikte çalışmak istemediler. Bir sabah araçlarımız gitti ve geri gönderildi. Adeta kovalandı. 34 gündür yüzlerce litre yakıt harcadık, destek verdik. Destek vermeyi sürdürmek istedik ama böyle bir karar verdiler. Biz belediye olarak kendi ekiplerimizle vatandaşlarımıza zaten destek oluyoruz. Bize müraacat edip geri dönen insan yok. Biz erzak yardımı olarak destek veriyoruz. Nakit açısından destek olamıyoruz. İnsanların nakdi olarak büyük sıkıntıları var. 
Aldıkları karara tepki göstermiştim. Konu basına da yansıdı. Benim açıklamamdan sonra başkan yardımcımı arayıp teşekkür etmişler, o kadar" diye konuştu.

'İHTİYACI OLANA VERİN' DİYENLER OLDU

Başkan Arda sözlerine şöyle devam etti: "Ben sahada, sokakta, pazardayım, koli dağıtıyorum. Mesela berberler ve kuaförlere destek olacağız. 105 tane tespit ettik. Bazılarının kapısını çaldığımızda ihtiyacım yok. Benden daha zor durumda olanlar var onlara götürün diyenler oldu. Yurtaşların muhtaçlık durumuna göre hareket ediyoruz. 
Gaziemir'de oturmayan bir profesör kadın 5 bin lira bağışladı. Bize inandığı, güvendiği için yapmış bunu. Yardımları 'Adilane bir şekilde hak edenlere ulaştırırsınız' diyerek bize güvenerek yardımda bulunuyorlar. Büyükşehir'in, kaymakamlığın yardım ettiği listeleri alıyoruz. Mükerrer olmasın diye. Hiç kimsenin ulaşamadığı insanlara yardım edilim diye uğraşıyoruz. İnsanlar sahada görüyorlar. Ben de koli dağıtıyorum. Benim de ihtiyacım var ama şu kadın bizden daha çok durumda diyen oluyor. Birbirlerine sunma olayı çıktı.Yurtaşlık, komşuluk bilincimiz yeniden doğdu. Bir kişi, 'LÖSEV, Mehmetçik Vakfı bir de size güveniyorum' dedi mesela... Bu güveni sağlamış olmak bizim için büyük mutluluk."
170 POZİTİF VAKA, 6 CAN KAYBI
İlçedeki koronavirüs raporunu da açıklayan Halil Arda sözlerini şöyle tamamladı: "Sayı olarak diğer ilçelere oranla daha düşük durumda olduğumuzu söyleyebilirim. 170 civarında pozitif hastamız var. Bunların 50'si hastanelerde yatıyor. Şimdiye kadar da 6 tane vefat eden yurttaşımız var. Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 
Bu süreçte hassas davranmaya çalışıyoruz. Kırmadan, üzmeden hizmet vermeye çalışıyoruz fakat yanlış anlaşılmalar da oluyor. En ufak bir hata yapmamak için gayret ediyoruz. Öyle insanlar var ki hakkını nerede arayacağını bilmiyor. Hangi telefon numarasından nasıl yardım isteyeceğini bilmiyor. Sokakta olduğumuz için komşuları bilgi veriyor. Şurada oturan gururludur ama aç diyor. Komşuların verdiği bilgilerle insanlara ulaşıyoruz. Güzel bir duygu oluşturuyor. Güven de bu şekilde sağlanıyor. İyi şeyler yapıyoruz. İnşallah milletçe bu salgını en az hasarla kısa sürede atlatacağız."

 
Sağlık çalışanlarına ücretsiz taksi
 
Karabağlar'da hizmete ara yok
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Soner Ekmekci 5 Mayıs 2020 Salı 20:33

Kaymakamlık kararını kiniyoruzz

Yorumu oyla      0      0  
Derya babaç 1 Mayıs 2020 Cuma 23:28

Şu gaziemire daha sizin gibi bir başkan gelmedi sizinle gurur duyuyoruz sag olun var olun basarilariniz dileyiyle

Yorumu oyla      0      0  
Derya babaç 1 Mayıs 2020 Cuma 23:28

Şu gaziemire daha sizin gibi bir başkan gelmedi sizinle gurur duyuyoruz sag olun var olun basarilariniz dileyiyle

Yorumu oyla      0      0  
Haşgeşli 1 Mayıs 2020 Cuma 15:03

Bakanım sizden Allah razı olsun siz ve ekibinizle şimdiye kadar yaptıklarınız yapıcaklarınızın kanıtıdır. Biz size inandık ve oyumuzu size verdik hiç de pişman değiliz sizin seçim sürecinde söylediğiniz bir siz var biz iyi insanlarız evet siz gayet iyi ve temiz insanlarsınız Allah sizden binkere razı olsun

Yorumu oyla      0      0  
Ayşe bilik 1 Mayıs 2020 Cuma 14:31

Tebrik ediyorum çalışmalarınız çok güzel tebrik ederim adaletten ayrılmmamanız dileğiyle iyilikler dilerim

Yorumu oyla      0      0  
Beyhan bas 30 Nisan 2020 Perşembe 21:44

Allah razı olsun başkanım çok güzel isler başardı bu kisa süre rabbim yardımcınız olsun

Yorumu oyla      0      0  
İlknur 30 Nisan 2020 Perşembe 19:20

Bende işsizim 2 aydır kiradayim geçim kaynağım yok gelirim yok. Tek başıma yaşıyorum kiradayim kira elektrik fatura market pazar alış verisi tüm bu yazdıklarım para olmayınca zor. Zar zor idare ediyom.market pazar vede elektrik fatura kira tüm bunlar sıkıntıdayım yardimci olsanız. Aydın Mahallesi oturuyom

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta memurlara hem sözleşme hem destek!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 1 Mayıs öncesi memurunu sevindirdi. ...
Bornova’da yoksullukla mücadele hamlesi... Sosyal Bilim Kurulu kuruldu
Bornova Belediyesi, sosyolog, psikolog, biyolog, kimyagerler ve fizikçilerden ...
Çiğli'de dip bucak temizlik... Gümrükçü yine dayanamadı...
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarafından “Temiz Kent, Temiz Çevre, ...
 
Böyle olur İzmir'in gıda paketi! Bezelye, enginar...
Koronavirüs salgınında da üreticinin yanında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Narlıdere’de 1 Mayıs’a ‘sosyal mesafe’ ayarı!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, ...
Mansur Yavaş, Mersin'den 50 ton limon alacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye ...
 
Başkan Sandal: Yardımlar için gerekirse makam aracımı veririm
Hafta başında kriz belediyeciliği ile ilgili yönergeyi uygulamaya koyan ...
Gaziemir’de bin 200 aileye gıda yardımı
Gaziemir Belediyesi,Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik dar boğaza ...
Maskematik Karşıyaka'ya da geldi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metro ağı dışında kalan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri