ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3654
    Dolar
  • Euro
    34,7292
    Euro
  • Altın
    2.410,360
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
5 Ocak 2023 Perşembe - 14:26

Başkan Arda'ya belediye önünde büyük destek...

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 15 gün hapis ceza alan Gaziemir Belediye Başkan Halil Arda'ya büyük destek geldi. İlçe belediye başkanları, CHP il ve ilçe örgütü üyeleri, çalışanlar ve Gaziemirliler belediye binası önünde toplanıp Başkan Arda'ya destek verdi.

Başkan Arda ya belediye önünde büyük destek...

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla, siyasi yasak ve hapis cezası talebiyle yargılandığı davada karar belli oldu. Mahkemede Başkan Arda'ya Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi, hükmün açıklanması 5 yıl geriye bırakıldı. Başkan Halil Arda, dava sonrasında Gaziemir Belediyesi Hizmet Binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Başkan Arda’nın eşi Deniz Arda, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve ilçe yöneticileri, Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, CHP’li belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, belediye çalışanları ve Gaziemirliler katıldı.



“Vicdanlara sığmayan kararı kabul etmiyoruz”
Dava süreci boyunca kendisine destek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Murat Aydın'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Mevlana’nın güzel bir sözü var; ‘Ayağınıza batan dikenler aradığınız gülün habercisidir.’ Çok önemli bir görevi icra ediyoruz. CHP’nin sandıkta kazandığı başarıyı içlerine sindiremeyenler; 4 yıldır Gaziemir Belediyesi’nde canla başla çalışmamızı, başarımızı içine sindiremeyenler, tüm CHP’li belediye başkanlarına yönelik baskıyı yargı eliyle yapmaya çalıştılar. Bir siyasi davada, asla kabul etmeyeceğimiz bir suçlamayla karşı karşıya kaldık. Karar aşamasında davanın hâkimini ve savcısını değiştirdiler. Çünkü gidişat bizim lehimizeydi. Bu, AKP iktidarının bugüne kadar başvurduğu bir yöntem… Bir ceza aldık, 1 yıl 15 gün. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Vicdanlara sığmayacak bir karar. Bu cezanın siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Asla üzgün değilim. Gaziemir’e hizmet etmemi hiçbir güç engelleyemeyecek” diye konuştu.
Yüksek Seçim Kurulu’na hakaretten yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dava sürecine değinen Gaziemir Belediye Başkanı Arda, “İstanbul’da yapılmaya çalışılan şeyi yakından takip ediyoruz, Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza tamamen siyasidir. Bu cezalar, CHP’li belediye başkanları üzerinden yürütülmeye çalışılan bir olumsuz algı çalışmasıdır” dedi.



“Görevimizin başındayız”
Dava süreciyle ilgili bilgi paylaşan Başkan Arda, “Dava süresince söz konusu hesabın bize ait olmadığını dile getirdik, Emniyet’in siber suçlar birimi bunun olmadığını rapor etti. İddia makamı, benim de onayım olduğunda Amerika’dan bilgi istenebileceğini söylediğinde ‘gereği neyse yapın’ dedik. Amerika’ya 2 defa yazıldı, 2 defa cevap geldi. Bizim suçluluğumuzla ilgili hiçbir dayanak yoktu. Bugün, hâkimin değiştirilmesiyle siyasi bir karar verileceğini biliyorduk. Aleyhime karar verildi. Bu, burada bitmeyecek. Görevimizin başındayız” ifadelerini kullandı.



“Canla, başla, aşkla çalışmaya devam”
“Gaziemir Belediyesi’ni nasıl yönettiğimizi çalışanlarımız biliyor. Yaşadığımız bu zor dönemde borçları kapatarak, çalışanlarımızın maaşlarını ödeyerek, yatırım yaparak hassasiyetle görevlerimizi yapıyoruz” diyen Başkan Arda, sözlerini şöyle tamamladı:
“Çok onurlu bir yılı hep birlikte yaşayacağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşkuyla kutlayacağız. Tıkır tıkır çalışmaya, teker teker yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bu görevi yapmaktan bizi alıkoyamayacak. Hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlar için de çok üzgünüm. Onlar da bizim yanımızda yer alsınlar, Gaziemir için çalışma konusunda bize destek olsunlar. Şimdi görevimin başına dönüyorum. Bu defter burada kapandı. Gaziemir için canla başla, Tunç başkanın dediği gibi ‘aşkla’ çalışmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımız birer birer hayata geçiyor, projelerimiz hızla devam ediyor. Gaziemir için çalışmaya devam.”

 
Sinan Ateş'in eşinden suikastçılara rest!
 
Dj Solak, ilk Ep'si için gün sayıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal’dan kentsel dönüşüm müjdesi!
İlçe genelinde planlama çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi; 60 ...
Toprak Dede'nin adı Narlıdere'de yaşayacak!
Narlıdere Belediyesi, Limanreis Mahallesi Ayvalık Sokak’ta yapımı tamamlanmak ...
Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden karakılçık ekimi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kaybolan atalık karakılçık ...
 
Atıl durumdaki Çeşme Gümrük Binası kurtuluyor...
Çeşme’nin tarihi değerlerine sahip çıkan Başkan Oran, yıllardır atıl durumda ...
Soyer'den Gürçeşme çıkarması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Gürçeşme'de yapımı süren ...
Konak Belediyesi can dostların yanında...
Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi bir yılda yaklaşık 8 bin can dostun ...
 
Bornova’da 8 Çocuk Oyun Aktivite Merkezi...
Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için hayata geçirdiği ...
Buca'da can dostlara özel hizmet
Can dostlarının her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olan Buca Belediyesi, ...
Büyükşehir'den öğrencilere beslenme desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi en az 50 bin ilk ve ortaokul öğrencisinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri