ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2161
    Dolar
  • Euro
    35,0808
    Euro
  • Altın
    2.472,160
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
15 Nisan 2020 Çarşamba - 17:27

Başkan Batur: Hizmet hamlesi kaldığı yerden devam edecek!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevdeki ilk yılının "kentsel dönüşüm, tarihi yapıların restorasyonu, pazar yerleri, kültür merkezleri ve çok amaçlı tesis" projeleriyle geçtiğini anlattı. Hizmet hamlesinin koronavirüs salgınının sona ermesiyle kaldığı yerden devam edeceğini belirten Başkan Batur, özellikle 'altın üçgen' dedikleri Kemeraltı, Agora ve Kadifekale'yi içine alan kültür turizmi projesine işaret etti. Batur, "Bu kente en büyük faydamız bu proje olacak" dedi.

Başkan Batur: Hizmet hamlesi kaldığı yerden devam edecek!

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Narlıdere'de dört dönem boyunca yürüttüğü başarılı çalışmaların ardından 31 Mart'ta Konak'a kaydırılan ve rekor oyla tekrar Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, görevdeki 1 yılını değerlendirdi. Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden beri makamını terk etmeyen ve hemen her gün, başta temizlik olmak üzere, belediyenin tüm birimlerini ziyaret ederek çalışanlara moral veren Batur, dinamik görüntüsüyle dikkati çekti. Başkan Batur, internet üzerinden, online röportajla, Konak'taki ilk yılını SONKALEİZMİR'e anlattı.

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM İÇİNDE...
"İzmir'in kalbi" olarak anılan Konak'ta yaklaşık 1 milyon 200 bin yurttaşa hizmet verdiklerini aktaran Başkan Batur, "20 yıllık Narlıdere hizmetinden sonra Konak tarihinde en yüksek oyla başkanlığa seçildik. Bizim için ayrı bir şeref ve onur oldu. Konaklılar'a minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Konak, bana hizmet noktasında çok ayrı bir heyecan verdi. Burası, yapılacak çalışmaların ve hizmet noktasında beklentinin çok olduğu bir ilçe. Büyükşehir ile uyum içinde, hizmetlerin vatandaşa yansıtılması özlemi var" diye konuştu.

TOPLANACAK İLK MECLİSE O KONU GELECEK
Başkan Batur, göreve gelir gelmez sivil toplum örgütleriyle ve esnafla temas sağladıklarını, halka dokunmaya gayret ettiklerini belirtirken, daha sonra iki ana çalışma konusu tespit ettiklerini anlattı. Bunlardan birincisinin eskiyen ve dönüşüm bekleyen yapılar olduğunu vurgulayan Başkan Batur, "Kentsel dönüşüm için ilk olarak 200 hektarlık Gültepe planlarını önümüze aldık. Bu imar planlarının dönüşüme uygun revizesini yaptık. Vatandaşların daha yaşanır bir mekana taşınması ama komşusunun değişmemesi, yani 'yerinde dönüşüm' ilkesini temel aldık. Yeşil alan, rekreasyon, sosyal tesis alanlarını yüzde 100 artırdık. Muhtarlar talep ediyordu ama yapalım desek 1 metrekare yer yoktu. Revizeleri bitirdik, Büyükşehir'e gönderdik. Nisan ayında tamamladık. Onaylanacaktı ama koronavirüs nedeniyle iptal oldu meclislerimiz. İlk Meclis'te onaylanacak şekle geldi. İnşallah, koronavirüsten kurtulur kurtulmaz ilk meclisimizde bu konuyu ele alacağız ve hemen çalışmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.


EN ÖNEMLİ SIKINTI GÖRSEL KİRLİLİK
Batur, şöyle devam etti: "Bunun yanında Beştepeler bölgesi var. Dönüşüm yapılacak o bölgenin de plan çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Temmuz'da meclise getireceğiz. Ayağını yere basan ve vatandaşı incitmeyen bu proje, kentin görsel kirliliğini ortadan kaldıracak. Ki Konak'ın en önemli sıkıntılardan biri bu görsel kirlilik. Çalışmalarımız hızlanacak."

ALTIN ÜÇGEN ÇOK ÖNEMLİ
İkinci önceliklerinin ise "tarihi misyon" olduğunu dile getiren Başkan Batur, Konak'ta 3 bin 580 tarihi tescilli bina olduğunu, bunların bakım ve onarım beklediğini vurguladı. Başkan Batur, "Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ile birlikte 'altın üçgen' dediğimiz Kemeraltı, Agora ve Kadifekale üçgenindeki alanın ayağa kaldırılması çok önemli. Bizim turizm açısından İzmir'e yapacağımız en önemli katkılardan biri bu çalışma olacak. Bu kente en büyük faydamız bu olur. Büyükşehir, TARKEM, Kemeraltı Derneği ve Konak Belediyesi, hepimiz omuz omuza verdik, çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.

DEVLET BABA, YEREL YÖNETİM ANA
Tarihi misyonu olan binaların bazılarının onarıldığını, bazılarının da ihaleye verildiğini belirten Başkan Batur, "Yeniden ihaleye çıkacağımız değerler de var. Ama yatırımları maalesef biraz öteliyoruz. Çünkü bu Koronavirüs salgını nedeniyle ufukta ekonomik kriz görünüyor. Belediye gelirleri konusunda sıkıntılar yaşayacağız. Bu hayatın gerçeği. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıp asrın felaketi olan, dünyanın başına kabus gibi çöken koronavirüs salgınının bitmesi için çalışıyoruz. Daha sonra bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu işi hep birlikte dayanışma içerisinde aşacağımıza inanıyorum. Devletimiz baba, yerel yönetimlerimiz anadır. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.


ZİHİNSEL ENGELLİLERİ UNUTMADI
Abdül Batur, Konak Belediyesi olarak, engelliler, gençler, kadınlar ve çocuklara pozitif ayrımcılık uygulamaya çalıştıklarını kaydetti. Bu kesimlere yönelik özel projeler yaptıklarını anlatan Başkan Batur, "Engelli köyümüzü bitirdik. 6 yaşından 35'e kadar zihinsel engelli çocuklarımıza bu köyün içinde eğitimleri verilecek. Yeteneklerini kazanmaları noktasında çok güzel bir tesis yaptık. İzmir'de örnek bir tesis oldu. Kısmetse bu işler bittikten sonra yapıp bitireceğiz" diye konuştu.

BAKANLIKLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Batur, 1 yıllık kısa bir süreye sığdırdıkları diğer projeleri ise şöyle anlattı: "Toros pazaryerini açtık, hizmete başlattık. Semt merkezi, kreşlerimiz, nikah salonlarımız ile komplike bir tesis. Orası da hazır. Bu beladan (koronavirüs) sonra açılacak. Spor salonu bitmek üzere. Yine çok önem verdiğimiz Roman vatandaşlarımız ve onların problemlerine yönelik Hilal'de ihale ettiğimiz gençlik merkezi binamız var. Onun restorasyonunu yapıyoruz. Roman Gençlik Merkezi olacak orası. Devlet Demiryolları Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Kemer İstasyonu'nu tahsis etti Konak Belediyesi'ne. O binayı da madde bağımlılığıyla mücadele merkezi haline getiriyoruz. Orman Bakanlığı'na yaptığımız müracatla Aydın Erten rekreasyon alanı olarak gözüken yeri de aldık. Orman Bakanılığı'na teşekkür ediyorum. Orayı Mayıs ayında açacaktık maalesef henüz çalışma başlatamadık... Umarız salgından sonra hızla işe koyuluruz."
(DEVAM EDECEK)
 

 
Aynı aileden 3 kuşak hasta kurtuldu
 
CHP'li Beko'dan tepki... "Bu emek düşmanlığıdır"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de doktor danışma hattı devrede
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde ...
İzmir, sağlıkçıları yalnız bırakmıyor! Karabağlar Belediyesi yurt tahsis etti
İzmir Tabip Odası'nın sağlık çalışanları için acil konaklayacak yer talebine ...
Başkan Soyer devreye girmişti.. Sağlık çalışanlarına 2 tesis daha...
İzmir Tabip Odası'nın "Sağlık çalışanlarımız araçlarda yatıyor, kalacak ...
 
Çiğli Belediyesi’ne galoşsuz girilmiyor
Koronavirüs salgınına karşı etkili mücadele yöntemlerini en üst seviyede ...
Konak’ta pazarlara yasak ayarı
Konak’ta pazarların kurulma günleri, hafta sonları uygulanacak sokağa ...
İZSU'da e-randevu dönemi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü şubelerde oluşabilecek ...
 
Bornova'da aile içi şiddete karşı önlem
Koronavirüs salgını nedeniyle evde geçirilen süre arttığından aile içi ...
Çeşme'de personele koronavirüs eğitimi...
Belediye personeli sosyal mesafe kuralına uyarak, “Ellerimizi iyice yıkayalım”, ...
Can dostlara gönülden destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma çağrısına “BizVarız” ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri