ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3778
    Dolar
  • Euro
    34,7353
    Euro
  • Altın
    2.434,720
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
19 Eylül 2022 Pazartesi - 10:39

Başkan Batur'dan denetleme!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin fen işleri ile park ve bahçeler müdürlüklerinin koordineli olarak yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Batur, “Teknik ekiplerimiz mahallelerimizde aynı anda, koordinasyon içinde hareket ederek hem hızlı hem de verimli çalışıyor. Çalışmaların yapıldığı mahallerimizde biz de sahadayız, yapılan işi yakından takip ediyoruz. Vatandaş ne istiyorsa, neye ihtiyacı varsa, ona göre hizmet üretiyoruz” dedi.

Başkan Batur dan denetleme!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin hizmetlerini yerinde denetlediği saha gezilerine devam ediyor. Daha önce Göztepe, Güzelyalı ve Alsancak bölgelerindeki çalışmaları inceleyen Başkan Batur, bu kez Çahabey, Güngör, Piri Reis, Kemal Reis, Güneşli ve Altay mahallelerindeki çalışmaları denetledi. Teknik ekibiyle birlikte sahaya inen Başkan Batur, özellikle fen işleri ile park ve bahçeler müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla yenilenen parklar ve parkların etrafındaki sokak, kaldırım çalışmaları hakkında bilgi aldı. Mahalle muhtarlarının da eşlik ettiği Başkan Batur, yapılan çalışmalar hakkında yurttaşın ve esnafın da fikrini sordu.

Başkan Batur, “Teknik ekiplerimiz mahallelerimizde aynı anda, koordinasyon içinde hareket ederek hem hızlı hem de verimli çalışıyor. Bir yeri defalarca kazmıyoruz. Özellikle parklarda, ekiplerimiz alana birlikte giriyor, işi birlikte tamamlıyor; böylece hızlı ve özenli bir şekilde halkın kullanımına sunuyoruz” dedi.

Parklarda çevreci sistemler kullandıklarını, bazı parklarda oyun ve dinlenme alanlarıyla yeşil alanları çoğalttıklarını aktaran Batur şunları söyledi:

“Çalışmaların yapıldığı mahallerimizde biz de sahadayız, yapılan işi yakından takip ediyoruz. Vatandaş ne istiyorsa, neye ihtiyacı varsa, ona göre hizmet üretiyoruz. Parklarımızda çocuklarımız daha çok oyun alanı istiyor. Emeklilerimiz daha çok dinlenme alanı istiyor. Civardaki esnafımız ve vatandaşımız daha çok yeşillik istiyor. Biz bunları dikkate alıyoruz, vatandaşın bir dediğini ikiletmemeye çalışıyoruz. İmkan dahilinde elimizden gelen ne varsa yapıyoruz.  Bazı parklarımızda oyun ve spor alanlarını iki katına çıkardık. Çocuklar için oyun alanı yoksa oyun alanı kazandırdık. Yeni yeşil alanlar oluşturduk. Su tüketimini azaltmak için çevreci sulama sistemleri yerleştirdik. Gölgelik dinlenme alanları oluşturduk.”

NELER YAPILDI?

Çahabey Mahallesi’nde yer alan ve daha önce içinde çocuk oyun alanı bulunmayan 349 Sokak Parkı mahalle sakinlerinden gelen talep doğrultusunda yeniden projelendirildi. Parkta, 23 metre uzunluğunda bir oturma duvarı da bulunan, çocukların gönüllerince ve güvenle oyun oynayabileceği bir oyun alanı oluşturuldu. Şehit Astsubay Çavuş Ömür Cebeci Parkı’nda ise parkın içinde yer aldığı Çahabey Mahallesi ile komşu üç mahalleden daha gelen istek üzerine baştan sona yenilendi, içindeki spor ve oyun alanlar iki katına çıkarıldı. Daha önce tek olan çocuk oyun alanı sayısı da ikiye yükseltildi.

Öte yandan Güneşli Mahallesi’ndeki Ali Melek Parkı’nda yer alan çocuk oyun alanı da iki katına çıkarıldı. Parka yeni nesil oyun grupları kazandırılırken talepler dikkate alınarak spor alanı oluşturulması için projelendirme yapıldı ve yapımına başlandı. Yeni oluşturulan yeşil alanlarda su tüketimini azaltmaya yönelik otomatik su sistemleri kuruldu. Enerji tüketimini azaltmak için eski tip aydınlatmaların yerine az enerji tüketen led aydınlatma sistemi getirildi. Altay Mahallesi’ndeki Ayla Ökmen Parkı ile Piri Reis Mahallesi’ndeki Bizim Hüseyin ve Abdi İpekçi Parkları tamamen yenilendi.

 
Kent içi ulaşım ve geleceği masaya yatırıldı!
 
CHP'li Bakan: Emniyet'in siber birimi Süleyman Soylu'nun şahsi ve siyasi hedefleri için mi kullanılıyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent içi ulaşım ve geleceği masaya yatırıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, ARK Fuarcılık iş birliğiyle ...
Raylı Sistemlerde Sürdürülebilirlik ve Yerlileştirme konuşuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, ARK Fuarcılık iş birliğiyle ...
Torbalı'da Keşkek Festivali coşkusu!
Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen Keşkek Festivali büyük ilgi gördü. 
 
Bornova’da birlik ve dayanışma buluşması!
Bornova protokolü Belkahve’deki Ata Evi’nde biraraya geldi. Bornovalı ...
Kavacık Üzüm Festivali, binlerce kişiyi ağırladı
Karabağlar Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve Coğrafi İşaret ...
Kavacık’ta 10. Üzüm Festivali coşkusu!
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Kavacık Üzüm Festivali, ...
 
İnciraltı'nda temizlik harekatı!
Çevre bilinciyle ilgili farkındalık yaratmak için Ağustos ayında 30 ilçede ...
Ajda Pekkan ve Sıla Çeşme'yi salladı!
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği 15-16 Eylül kutlamaları tarihi görüntülere ...
Bayraklı denize açıldı!
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bayraklı sahilde renkli etkinliklere ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri