ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3721
    Dolar
  • Euro
    34,9916
    Euro
  • Altın
    2.326,010
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
3 Kasım 2022 Perşembe - 09:26

Başkan Batur’dan Kadın Kuruluşları Birliği’ne tam destek...

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin dönem açılışı toplantısında, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle güçlü işbirlikleri yaptıklarını vurguladı. Başkan Batur, “Hep birlikte, omuz omuzayız, Her zaman yanınızdayız. Yerel yönetim ve kadın kuruluşları bir arada olduğu sürece yapamayacağımız hiçbir şey yok” dedi.

Başkan Batur’dan Kadın Kuruluşları Birliği’ne tam destek...

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin (İKKB) “Kadınlar ve Çocuklar için Neler Yapabiliriz?” temalı dönem açılış toplantısına ev sahipliği yaptı. Kadın ve çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kadın kuruluşlarının dayanışmasının sağlanması, kadının sosyal, siyasi ve ekonomik statüsünün iyileştirilmesi amacıyla çatısı altındaki 50 dernekle birlikte çalışmalarını sürdüren İKKB’nin toplantısına, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da konuk oldu. İKKB 2022-2023 Çalışma Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Özkan’ın yönettiği toplantıya birliğin yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kadın kuruluşlarıyla güçlü işbirlikleri

Toplantının açış konuşmasına yapan Başkan Batur, kentin, kentlinin temsilcisi olan sivil toplum kuruluşlarıyla önemli çalışmalara imza attıklarını ve yeni projeler yapmaya devam edeceklerini söyledi. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle güçlü işbirlikleri kurduklarını ifade eden Başkan Batur, “Birlikte Konak, anlayışıyla yola çıktığımız Konak’ta, üç buçuk yıl içerisinde yaptığımız çalışmaların hep sivil toplum odaklı olmasına özen gösterdik. Kenti, kentliyi, bulunduğu toplumu temsil eden sivil toplum ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu amaçla bir Arge Müdürlüğü kurduk. Müdürlüğümüzün önceliği sivil inisiyatifle belediyeyi bir araya getirmek. Özellikle de kadın kuruluşlarıyla yaptığımız çalışmalarda, onların öneri ve projelerinin hayata geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Öncelik dar gelirli bölgelerde

Okul öncesi eğitime yönelik Minikler Konağı projesini özellikle ihtiyacı olan bölgelerde başlattıklarına dikkat çeken Başkan Batur, kadın derneklerinden projelerinde dar gelirli bölgelere öncelik vermelerini istedi. Başkan Batur, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Konak, ekonomik sıkıntı içerisinde olan, dar gelirli bölgelerin en sık olduğu ilçelerden biri. Bu sebeple sosyal projelerin önemi çok büyük. Okul öncesi eğitimde bu bölgelerimize öncelik veriyoruz.  Özellikle de bu bölgelerimizdeki kadınların ekonomik girdileri ve özgürlüklerinin sağlanabilmesi için kadın derneklerinin projelerine ayrıca önem veriyoruz. Bu bölgelerdeki vatandaşlarımızın daha yaşanır şartlara ulaşması başlıca görevlerimizden.Sizlerden ricamız, özellikle bu bölgelerde proje üretmeniz.”

“Aydınlık günler yakın”

İstanbul Sözleşmesi’nin önemine de vurgu yapan Başkan Batur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Parametrik olarak bakıldığında kadına şiddetin en fazla olduğu noktalar da buralar. Kadına yönelik şiddet yirmi yılda çok ciddi noktalara geldi. Bir de İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede yok ettiler. Ama aydınlık günler yakın, her şey çok güzel olacak. Hep birlikte, omuz omuzayız. Her zaman yanınızdayız. Yerel yönetim ve kadın kuruluşları bir arada olduğu sürece yapamayacağımız hiçbir şey yok.”

Kadınlardan Batur’a dayanışma ve destek teşekkürü

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülsen Özkan da Başkan Batur’a kadın sivil toplum kuruluşlarına ve birliğe verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Yeni dönemde, çalışmalarına Konak’tan başlayacaklarını belirten Özkan, “İzmir Kadın Kuruluşları Birliği olarak kurulduğumuz günden bu yana, çok değerli başkanlarımızla çok önemli işlere imza attık. Her gelen başkan güzel bir iz bıraktı. Kadına her alanda eşit statü,  kadının karar mekanizmalarında etkin bir konumda olması, kadın kuruluşları arasında dayanışmayı sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu dönem de çalışmalarımıza, İzmir’e gelen ve yaşayanların en çok temasta olduğu Konak ilçesinde başlamayı düşündük. Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur bize olan desteğini ifade ederek bizleri çok mutlu etti. Kendisine gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 
TikTok’tan itiraf: Verilerinize erişiyoruz!
 
Akaryakıta bir zam daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda yol yenileme çalışmaları sürüyor!
Kuşadası Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen yol yapım, bakım ...
Foça'da "Ukrayna nereye gidiyor?" söyleşisi...
Foça’da düzenlenecek söyleşide, Kiev’de yaşayan Cumhuriyet gazetesi köşe ...
Utku Gümrükçü: Rant çetelerine izin vermeyeceğiz!
Çiğli Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşiminde ...
 
Yangına dirençli köy projesi başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye Ormancılar Derneği ve Ege Orman Vakfı ...
Gültepe dayanışması Türkiye’ye örnek olsun!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma ...
İZKİTAP'a büyük ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
 
Temizlik seferberliği... Menemen'de sahaya indiler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz İzmirimiz” ...
Konak’ta "Spor Müzesi" kuruluyor
Konak Belediyesi İzmir’e bir butik müze daha kazandırmak için harekete ...
Mahmure Hanım'ın adı bu atölyede yaşayacak!
Karşıyaka Belediyesi, ilçeye bir merkez daha kazandırdı. İsmini ‘Karşıyakalı’ ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri