ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
1 Şubat 2024 Perşembe - 19:55

Başkan Batur’dan anlamlı veda...

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, son kez katıldığı Konak Belediyesi Meclis toplantısında bir veda konuşması yaptı. Başkan Batur, Konak’ta belediye başkanlığı yapmaktan onur duyduğunu ve Konak Belediye Meclisiyle birlikte tarihe geçecek çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Başkan Batur’dan anlamlı veda...

- Adaylık süreciyle ilgili de etik ilkeleri ön planda tuttuğunu belirten Başkan Batur, “Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığı sürecimizden sonra Konak’la ilgili bir dönüş beklendi. Ama biz böyle bir beklenti içerisinde değildik. Bunu da partinin üst kademesindeki yöneticilere ilettik. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan birisini aynı yere dönmesinin ilkesel olarak çok da doğru olmadığını düşündüğümüz için ilkeli bir duruşla bugün itibariyle son kez meclis toplantımıza katılmış bulunuyorum” dedi.

Konak Belediye Meclisi şubat ayı birinci olağan toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Oturumu yöneten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis açılışında, katıldığı son meclis toplantısı olduğunu ifade ederek duygulandıran bir veda konuşması gerçekleştirdi. Tüm meclis üyelerine, belediye bürokratlarına, çalışma arkadaşlarına ve Konaklılara teşekkürlerini ileten Başkan Batur, “Biliyorsunuz 2019’da başladığımız seçim sürecinden sonra Konak Belediye Başkanlığını beş senedir yürütüyorum. Bu süreç içerisinde Konak’ta çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik.  Bu başarılı çalışmaların gerçekleşmesinde, ana çalışmamız olan kentsel dönüşüm başta olmak üzere diğer bütün çalışmalarda emeği geçen çok değerli meclis üyesi arkadaşlarıma ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum” diye konuştu. 

“İlkeli duruş sergiledik”

İzmir Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı sonrasında mevcut görevde devam etmenin etik olmadığını ve bu görüşü parti yönetimiyle paylaştığını açıklayan Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığı sürecimizden sonra Konak’la ilgili bir dönüş beklendi. Ama biz böyle bir beklenti içerisinde değildik. Bunu da partinin üst kademesindeki yöneticilere ilettik. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan birisini aynı yere dönmesinin ilkesel olarak çok da doğru olmadığını düşündüğümüz için ilkeli bir duruşla bugün itibariyle son kez meclis toplantımıza katılmış bulunuyorum.”

“Vatandaşa ulaşan başarılı olacaktır”

Başkan Batur, İzmir’e hizmet etmek için yola çıkan adaylara başarı dileklerini ise şu sözlerle iletti:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olarak yola çıkmıştık. Partimizin değerlendirmesiyle, bir diğer arkadaşımız Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görevlendirildi. Cemil Bey’e ve ilçelere aday olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu sürecin centilmence geçeceğine, vatandaşa ulaşan, vatandaşın onayını alan ve ortaya koyduğu projelerde kendisini anlatabilenlerin başarılı olacağına inanıyorum.”

“Konak’ta uyumlu bir yapı oluşturduk”

Başkan Batur, Konak Belediye Meclisinin uyumuna da bir kez daha dikkat çekerek, “Bu beş yıl içerisinde Konak’ta gerçekten çok uyumlu bir meclis yapısı oluştu. Cumhuriyet Halk Partisi grubuna, Adalet ve Kalkınma Partisi grubuna, Milliyetçi Hareket Partisi grubuna, geçmişte İYİ Parti grubunda olan şimdi ise bağımsız olan değerli arkadaşlarıma, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde, muhalefetin yapılacağı noktada da muhalefetin yapıcı muhalefet olarak bizleri uyarmasıyla ve bu uyarılara dikkat eden bir belediyecilik anlayışıyla Konak’a hizmet etmeye çalıştık” dedi.

“Bu meclis tarihe geçti”

Konak Belediye Meclisinin son beş yılda başta kentsel dönüşüm planları olmak üzere tarihe geçecek işlere imza attığına vurgu yapan Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Konak, İzmir’in kalbi. Bu süreçte Konak’ın tarihine geçecek, Konak’ın tarihinde iz bırakacak en önemli çalışma olan kentsel dönüşümle ilgili 300 hektar Gültepe, 200 hektar Beştepeler ve 100 hektar da Gürçeşme planları olmak üzere 600 hektarlık bir alanın planlama çalışmalarını hayata geçirdik. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın bir yol haritasını da hayata geçirmiş olduk. O yüzden bu meclis, tarihe geçen bir meclistir.”

“İzmir’in hafızası”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 30 yıllık belediyecilik yaşamının getirdiği tecrübeye vurgu yaparak bu tecrübeyi paylaşmaktan mutluluk duyacağını ifade etti ve şunları söyledi:

“Kentsel dönüşüm, yıllardır beklenen bir çalışmaydı. Bunun yanında çeşitli projelere imza attık. Halkımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütleriyle, demokratik kitle örgütleriyle, kadın kuruluşlarıyla iç içe çalıştık. 25 senelik bir belediye başkanı olarak İzmir’in tarihine geçmiş olduk. Bana bu imkanı sağlayan, öncelikle partimizin kademelerinde geçmişte görev yapan tüm Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize; bizi bu görevlere getiren değerli Narlıdere ve Konak halkına teşekkürlerimi ifade ederim. Bundan sonraki süreçte biraz dinlenme fırsatı bulacağız. 1994 yılında İzbeton Genel Müdürlüğünden başlayarak 30 yıldır belediyecilik yapıyorum. İzmir’in hafızası olan bir belediye başkanıyım. Tecrübemizi paylaşacak konumdayız.” 

“Güzel işlere imza attık”

Sözlerini teşekkürlerini ileterek noktalayan Başkan Batur, “Bu süreçte belediyede çalışan arkadaşlarımız benim için çok önemli. Başkan yardımcılarımıza, müdür arkadaşlarımıza, temizlik görevlisinden, fen işleri ve park bahçelere sahada çalışan, emek veren, ter döken tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ederim. Sendikalarımıza teşekkür ediyorum. Uyum içinde sözleşmelerimizi imzaladık. Emekçilerimize çok daha fazla imkan vermek isterdik. Özellikle gelirlerin azaldığı ve giderlerin çok fazlalaştığı son yıl içinde bile emekçilerimizin hak edişlerini zamanında ödedik. Aday adaylığımızda İzmir kamuoyundaki tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalarımıza, muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Benim için yeni bir dönem başlıyor.  Meclis üyesi arkadaşlarım kardeşlerim gibi oldu. Bir kez daha bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekküre ediyorum. Bundan sonraki yaşamınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Beni bu noktaya getiren hem Narlıdere’deki vatandaşlarımıza, Konak’ta bizlere güvenip bu noktaya getiren, bu koltuklarda oturmamızı sağlayan tüm Konaklı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sizleri kırdıysak, hem meclis üyesi hem bürokrat arkadaşlarıma sürçü lisan ettikse affola. Hakkınızı helal edin. Arkadaşlarımızla beraber güzel işlere imza attığımıza inanıyorum” dedi.

Meclis’ten Başkan Batur’a teşekkür

CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve ilçe yöneticileri ile gençlik kolları, MHP Konak İlçe Başkanı Ali Eren ve ilçe yöneticilerinin de takip ettiği meclis oturumunun sonunda başta parti grup başkanvekilleri olmak üzere meclis üyeleri de Başkan Batur’a teşekkürlerini iletti.

 
Hamza Dağ'dan emekçilere söz... 'Kimse işten çıkarılmayacak'
 
Başkan Selvitopu: 6 Şubat acıları bir daha yaşanmasın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Engin'den seçim mesajı: Köstek değil destek olacağız!
Narlıdere Belediyesi Şubat ayı meclisinde konuşan Başkan Engin, 5 yıllık ...
İzmir İtfaiyesinden yangına 6 dakikada müdahale!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Tarihi ...
Başkan Günel: Karaova Mahallesi'nin her karışını yenileyeceğiz!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Karaova Mahallesi’nde bulunan site ...
 
Kuşadası, 5 yıl önceye göre 7 kat daha yeşil!
Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Türkiye’nin en önemli turizm ...
Kemalpaşa'da karne etkinlikleri sona erdi!
Kemalpaşa’da okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklar için karne ...
Çocuk şefler Karşıyaka'da mutfağa girdi!
Karşıyaka Belediyesi'nin kente kazandırdığı Cordelion Mutfak Sanatları ...
 
Yurttaşların çözüm kapısı: Sarnıç Toplum Merkezi!
Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşlara çok yönlü hizmet sunmak amacıyla ...
Efes Selçuk'ta Filiz başkan alkışlarla karşılandı...
Efes Selçuk Belediyesi emekçileri Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’i alkışlarla ...
Doğal Yaşam Parkı’na haftada bir gün mola!
İzmir Doğal Yaşam Parkı, hayvanların periyodik kontrollerinin yapılıp, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri