ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2220
    Dolar
  • Euro
    34,7443
    Euro
  • Altın
    2.399,860
    Altın
  • Bist-100
    10.257,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
20 Kasım 2023 Pazartesi - 14:34

Başkan Cemil Tugay'dan 'Büyükşehir' sorusuna net yanıt: Herhangi bir taahhütte bulunulmadı!

CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği kurultay öncesinde İzmir'den "değişim" hareketinin fitilini ateşleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir adaylığı ile ilgili soruya, "Kurultay sürecinde gerçekten hiç kimseyle hiçbir şeyin görüşmesini, pazarlığını yapmadım. Böyle bir taahhütte bulunulmadı. Asla böyle bir şey yok. Mevcut olan Karşıyaka Belediye Başkanlığımın devamıyla ilgili de hiç kimse bana bir söz vermedi. Böyle bir şey de yok" dedi.

Başkan Cemil Tugay dan  Büyükşehir  sorusuna net yanıt: Herhangi bir taahhütte bulunulmadı!

SONKALEİZMİR- CHP'deki kurultay sürecinin İzmir'deki en önemli aktörlerinden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, BİR TV'de canlı yayına katılarak, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Değişim için yola çıktığında İzmir'de yalnız kaldığının anımsatılması üzerine Tugay, "Evet yalnızdım. Özellikle kurultay delegesi olup da tarafını net olarak değişimden yana belirten kişi olarak ister istemez yalnızdım. O süreçte çeşitli siyasiler görüşmelerimizde 'seni destekliyoruz' dese de bunu kamuoyuna açıkça duyurmadılar. O nedenle uzun süre yalnız bir görüntü verdim. Ama ben yalnızlığı siyasi temsilciler arasında yalnızlık olarak tanımlamıyorum. Halk ya da kamuoyu, seçmenler ve parti tabanı nezdinde yalnız olduğumu hiç hissetmedim. Zaman içinde de çoğaldık çoğaldık ve kazandık" dedi.

Başkan Tugay, Özgür Özel'in genel başkanlık koltuğuna oturduğu kurultayın ardından CHP'de köklü değişimler beklediğini belirtirken, "Uygulamalara çok yansıyacak. Yerel seçimlere kısa bir vade var. Belki bu değişimin hissedilmesi biraz daha sınırlı olacak. Ama yerel seçimlerden hemen sonra çok önemli kararların alınacağı bir tüzük kurultayı var. O süreçte partimizde bir gençleşme olacağı, temsiliyetlerde kadınların oranının artacağı, söylemlerde daha sosyal demokrat kimliğin öne çıkarıldığı, Atatürkçü laik çizgimizin altının daha net çizildiği bir siyasi tavır konuşulacak. Parti örgütleriyle daha içiçe, daha yakın, bir genel merkez oluşacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

"BİR TAAHHÜTTE BULUNULMADI..."

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda kulislerde adınız geçiyor, kabul eder misiniz?" sorusuna Tugay, şu yanıtı verdi:

"Ben belediye başkanlığım süresince hep şöyle baktım olaya; görevimin başladığı ve bittiği tarih var. O tarihler içinde bana verilen sorumluğu en iyi şekilde yerine getirmektir görevim. Partimin ideolojik sınırları içerisinde mutlaka bunu yapmalıyım. Ama belediye başkanlığı aynı zamanda halkı hiçbir şekilde ayırt etmeden, herkese eşit hizmet götürmeyi sağlamak zorunda olduğunuz bir görevdir. Bunun da gereğini yerine getirmeye çalıştım. Bu değişimle ilgili tartışmaların olduğu kurultay sürecinde gerçekten hiç kimseyle hiç bir şeyin görüşmesini, pazarlığını yapmadım. Böyle bir taahhütte bulunulmadı. Asla böyle bir şey yok. Mevcut olan Karşıyaka Belediye Başkanlığımın devamıyla ilgili de hiç kimse bana bir söz vermedi. Böyle bir şey de yok. Bugünkü içinde bulunduğumuz durumda bazı partililerimizin İzmir'de büyükşehirle ilgili beni uygun gördüklerine dair teveccühlerini tabii ki duyuyorum. Bundan dolayı da gurur ve onur duyuyorum. Böyle bir görev, elbette ki çok değerli, onurlu.. Ben İzmir'in hemen her yerinde yaşamış. Neredeyse ayağının basmadığı toprak olmayan bir insanım. Bu anlamda büyük bir onur olur. Ama ben şu anda böyle bir çalışma içerisinde değilim."

"ŞU AN İZMİR'DE BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR"

Tugay, ısrarlı sorular üzerine şöyle devam etti: "Bunu daha önce pek çok kez ifade ettim. Şu anda İzmir'de bir büyükşehir belediye başkanımız var. Onun devam edip etmeyeceğiyle ilgili bir karararın hem kendisi, hem parti tarafınca verilmesi lazım. Eğer devam etmeyecekse, adaylar arasında benim adım geçiyorsa, ben de şehrimize neler yapabileceğimizi, neler vaadedebileceğimizi söyleyebilirim."

"ANKETLERİN SONUÇLARI SAĞLIKLI GÖSTERGELER OLACAK"

CHP'nin kurultayla genel başkanını değiştirerek başarılı bir parti içi demokrasi sınavı verdiğini vurgulayan Cemil Tugay, bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini dile getirdi. Tugay, buna rağmen İzmir'den az sayıda siyasetçinin ayrım peşinde olduğunu belirtirken, "Bundan üzüntü duyuyorum. Bazı insanlar ben varsam parti var. Ben yoksam yok anlayışı içinde. Bu doğru değil. CHP'liysek biz sonuna kadar başarısı için çalışmalıyız" dedi.

Daha önce, İzmir'deki milletvekili listelerinde CHP kamuoyunun, örgütlerin sesine kulak verilmediğini ileri süren Tugay, belediye başkanlığı için yapılacak anketlerin önemine işaret etti. Partide bu anketleri yapacak ve yorumlayacak profesyonel ekipler bulunduğunu vurgulayan Tugay, "Anketler yapılacak, yapılıyor ve sonuçları sağlıklı göstergeler olacak diye düşünüyorum. Tabii ki anket herşey demek değil. Geçen gün bir kamuoyu araştırmacısı ile konuştuğumda, Ekrem İmamoğlu başkanımız İstanbul'da aday olduğunda tanınırlığının düşük olduğu bilgisini vermişti. Ancak o kampanya süreçlerinde kendisini tanıtma imkanı buldu. Beylikdüzü'nde yaptıklarıyla ilgili şeyler konuşulduğunda bir anda çok büyük bir destek aldı. Anketleri doğru değerlendirmek lazım. Ki profesyonel olarak bunu doğru değerlendirecek insanlar olduğuna eminim genel merkezimizde. Burada sayısal destek kadar kişilerin algıları, onlara duyulan güven, geçmişte yaptığı çalışmaların doğru değerlendirilmesi gibi kriterler etkili olacaktır. Mesela, İzmirliler bir belediye başkanından ne ister, ne bekler.. Bu sorunun cevabını her bir İzmirli verebilir kendi adına. Önce temel belediyecilik hizmetlerinin aksatılmadan verilmesi. Üzerine, İzmir'in vizyonunu geliştirecek ama halkın direkt kendisine temas edecek projeler yapması beklenir. Ben öyle düşünüyorum. Bu çerçevede kırsal alanda bir spor tesisi ihtiyacı da görülmelidir. Şehir içinde ulaşımla ilgili problemler de net olarak anlaşılmalıdır. Altayapı ile ilgili ihtiyaçlar da doğru değerlendirilmelidir. Çevre temizliği ile ilgili problemler de hakkınca değerlendirilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır."

"İZMİR ARTIK BU SORUNLARI KONUŞMAMALI"

Belediyelerin geçen dönemde pandemi, deprem gibi olumsuz şartlar altında çalıştığını vurgulayan Tugay, "Ama artık gelecek dönemde, kentsel dönüşüm olsun, körfez temizliği olsun, çöp bertarafı olsun, ulaşım, trafik problemleri olsun.. Bu gibi konularla ilgili hepimiz belediyelerimize yardımcı olacak projeler geliştirmeli ve İzmir'in artık bu tür sorunları konuşmayacağı bir noktaya gelmesini sağlamaya çalışmalıyız" dedi.  

 

 
Saadet Partililerden İsrailli yöneticiler hakkında suç duyurusu!
 
İYİ Parti'de Ümit Dikbayır hamlesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarımada’dan ‘Özel’ ziyaret...
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve CHP Karaburun İlçe ...
Aytun Çıray'dan dikkat çeken yazı: Erken seçimi zorlayacak, yerel seçim zaferi şart!
İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili ve İYİ Parti eski Genel Başkan ...
Özgür Özel, Hikmet Çetin ile görüştü
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ile bir araya geldi.
 
Davutoğlu yine ortaya çıktı... Tüm partilere çağrı yaptı!
Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’nın 2'nci Olağan İl Kongresi’nde konuşan ...
CHP'den iddialı 'yerel seçim' çıkışı
Partisinin Niğde teşkilatını ziyaretinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Ümit Özdağ'dan İzmir mesajları... Çarpıcı Akşener yorumu...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde ...
 
AK Parti İzmir'de yerel seçim zirvesi
AK Parti İzmir'de 31 Mart 2023 Yerel Seçimleri öncesi istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı. 
AK Partili Bursalı'dan 50+1 yorumu: ''Halkın sesine kulak vermeliyiz"
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk ...
AK Partili Kasapoğlu: "Türkiye dopingle mücadelede kararlı"
Kanada Montreal’de düzenlenen WADA (Dünya Dopingle Mücadele Ajansı) Mütevelli ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri