ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4623
    Dolar
  • Euro
    34,8139
    Euro
  • Altın
    2.477,730
    Altın
  • Bist-100
    9.530,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
Hastane randevularında yeni dönem!
Hastane randevularında yeni dönem!
6 Temmuz 2022 Çarşamba - 09:31

Başkan Gümrükçü, Çiğli'nin geleceği ile ilgili planları anlattı...

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir'in hızlı gelişen bölgelerinden Çiğli'nin nüfusunun önümüzdeki 20 yıl içerisinde 210 binden 500 bine çıkabileceğini söyledi. İlçenin yıllardır süren imar sorununa dikkat çeken Gümrükçü, "Çiğli'nin 8 ayrı yerinde imar sorunu var. Bunların tamamı ile ilgili dosyamızı hazırladık. Başvurduk ya da başvuru aşamasındayız" dedi. Gümrükçü, kentin trafik planlaması ile ilgili de önemli bilgiler verdi. 

Başkan Gümrükçü, Çiğli nin geleceği ile ilgili planları anlattı...

SONKALEİZMİR (ÖZEL RÖPORTAJ) - İzmir Depremi sonrası konut talebinin en fazla arttığı bölgelerden olan Çiğli'de Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, geleceğe dönük planları SONKALE'ye anlattı. Gümrükçü, ilçenin yıllardan beri çözüm bekleyen sorunları ile ilgili yol haritasını çizerken, trafikten, imar sıkıntısı olan bölgeler ve halkın taleplerine kadar önemli mesajlar verdi.

"GÜNLÜK 300 BİNE ULAŞAN HAREKETLİLİK"

Çiğli'nin İzmir'in metropolün dışındaki üç büyüme aksından biri olduğunun altını çizen Gümrükçü şöyle konuştu:

"Menemen, Çiğli, Foça, Aliağa'dan Bergama'ya kadar uzanan bölge ilk aks. Buca, Gaziemir, Torbalı, Menderes ikinci. Yarımada bölgesi ise Seferihisar, Urla, Güzelbahçe... Çiğli bunların arasında en gelişime açık yer. Her yıl nüfusu resmi olarak 5 bin artıyor. Bayraklı'da depremden etkilenen ya da ikinci ikametinde bulunup adresini Çiğli'ye taşımayanlar var.  Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işçi nüfusuyla birleştiğinde günlük 300 bine ulaşan günlük hareketlilik var. Çiğli bir aktarma, ulaşım merkezi. Demiryolu, karayolu, otobana sahip. Yeni Foça'ya Aliağa'ya çok kısa sürede ulaşılabiliyor. Tramvay da bu ulaşım merkezi konusunu destekleyecek. Tramvay sonrası iki eksikliğimiz kalacak. Bir vapur iskelesi ile deniz ulaşımı. İkincisi de Çiğli'nin eski havacılık geçmişini de destekleyen mevcut 2 askeri pistten birinin haftanın belirli günleri sivil ulaşıma açılması. Bu da oluştuğunda kara, deniz, hava ve demiryolu ile tüm ulaşım alanları netleşmiş bir Çiğli olacak. Bunu destekleyecek toplu ulaşım projeleri de olmalı. Çalışmaların yanında kentin kolay erişilebilir olması konusu var. Kolay erişilebilir olduktan sonra kolay yaşanabilir olması lazım. Belirli imar planlarının netleşmiş, düzgün kentleşmenin önündeki engellerin ortadan kalkması gerekiyor."

(Başkan Gümrükçü, SONKALE'den Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı)

"GEÇMİŞTEN BUGÜNÜ YAKALAYACAĞIZ"

Çiğli'nin mevcut halkı ile yeni gelenlerin birçok talebi olduğunu dile getiren Gümrükçü şöyle devam etti:

"Her yeni gelenin yol, park, sosyal yardım gibi talepleri oluyor. Çiğli, ağırlıklı olarak orta ve alt gelir seviyesine, emekli ve ücretli işçilere yakın bir yer. Dolayısıyla hem ucuz konut ihtiyacını kendi içinde çözebilecek hem vatandaşın parkıyla, otoparkıyla, yoluyla, sosyal donatısı tamamlanmış yaşam alanı oluşturacak. Kentleşmenin önündeki imarsız alanlar gibi sorunları çözebilecek bir yerel yöneticilik yapmamız lazım. Geçmişten bugünü yakalayacağız. O artış hızını göğüsleyecek bir belediyecilik ve kentleşme anlayışımız olacak. Artı geleceğin de planını yapmak zorunda kalacağız. İşimiz biraz zor. Bu bizi metropolün en büyük ilçelerinden biri olmaya götürüyor. Aynı zamanda bu tip sorunların 20-30 yıldır çözülememiş olmasından dolayı metropolün en fazla çalışması gereken belediyesi noktasına taşıyor."

"NÜFUS 500 BİNİ BULABİLİR"

İlçenin 8 ayrı bölgede imar sorunu yaşadığını vurgulayan Başkan Gümrükçü kentsel dönüşüm ile ilgili de önemli hazırlık yaptıklarını söyledi. Gümrükçü şunları söyledi:

"Çiğli'nin imar sorunu yaşayan 8 yeri ile ilgili dosyamızı hazırladık. Başvurduk ya da başvuru aşamasındayız. Köyiçi Çiğli'nin kalbi. Güzeltepe 30 yıldır süren sorun. Çiğli'nin denizle buluşması dediğimiz kıyı kesimi Harmandalı... Adı çoğu zaman çöple olumsuz anılan ancak metropolün en hızlı büyüme potansiyeli olan yer. Kat karşılığı oranlarının İzmir'de en düşük olduğu yer. Maliyetler artıyor ancak burası halen ucuz konut yapılabilir durumda. Bunun gibi 7-8 yeri içinde barındırıyor Çiğli. Bunlar çözüldüğünde nüfusun resmi olarak 300 bini görmesi doğal. Üst ölçekli planlarda '2 buçuk katı kadar artar' diyor. Demek ki Çiğli'nin nüfusu 500 bini bulabilir. Bu 20 yıl içinde olabilir. Bu 500 bine yönelik altyapıyı oluşturmamız lazım. Belli başlı sorunlarımız var. Altyapının birincisi imar planı. İkincisi yağmur suyu, pis-temiz su ayrıştırılması ve döşenmesi. Üçüncüsü telefon, doğalgaz, internet hattı oluşturulması... Hali hazırda bu imalatlar devam ediyor. Onların yarattığı bazı sıkıntıları göğüslemek ve düzeltmek gibi bir görevimiz var."

"KÖYİÇİ ÇİĞLİ'NİN KALBİ"

Çiğli Köyiçi ve Güzeltepe mahalleleriyle ilgili konuşan Başkan Utku Gümrükçü sözlerini şöyle tamamladı:

"30 Ekim Depremi'nden sonra kentsel dönüşüm konusu ortaya çıktı. Bunlar altyapı ve ciddi personel gerektiriyor. Kentsel dönüşümde imar müdürlüğünü de rahatlatmak için yapı kontrol müdürlüğü kurma kararı aldık. Önümüzdeki süreçte bunun altyapısı gelişecek. Köyiçi, Çiğli'nin kalbi.. Bir anlamda Kemeraltı'nı andırır ama otopark yapabilecek bir yeri yok. Çiğli'nin meydanı yok. Köyiçi'nde pazaryerimiz, yeşil alan yok. İmar planında yeşil gözükmedikçe nereye yapabileceksin? Bunları da çözebilmek için imar planını çözmemiz lazım. Güzeltepe'de yıllardır yurttaşlarımız derme çatma evlerde oturuyorlar. O bölgenin de düğün salonuna, kreşe, pazaryerine ihtiyacı var. Güzeltepe kentsel dönüşümü ile tüm bu alanları çözüme kavuşturacağız."

 
Bamba'dan Altay'a tepki!
 
Bayraklı’yı birlikte güzelleştireceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'e 17 milyon liralık yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menderes’in çağdaş bir ...
Karşıyaka'da kentsel gıda ve kent tarımı konuşulacak!
Karşıyaka Belediyesi; kentsel tarım, gıda sistemleri ve gıda haklarının ...
Başkan Gümrükçü'den flaş çıkış: 'Körfez Geçişi değil, Çiğli'ye feribot iskelesi istiyoruz'
Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğu ...
 
Başkan Erdoğan'dan Kaynarpınar’a arıtma müjdesi!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın, Belediye yöneticileri ...
Buca'da bayram denetimleri...
Buca Belediyesi Veterinerlik İşleri ve Zabıta Müdürlükleri’ne bağlı ekipler, ...
Başkan İduğ'dan bütçe ve mali disiplin tavsiyesi!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, üyesi olduğu 2. Sanayi Sitesi ...
 
Genç Mimarlar Ulusal Kuşadası Yaz Okulu'nda buluştu!
Kuşadası Belediyesi Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Mimarlar Odası Kuşadası ...
Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Mordoğan'da kanalizasyon sorunu bitiyor!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Görme engelli kanocular körfezde yarıştı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Körfez ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri