ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3496
    Dolar
  • Euro
    35,0999
    Euro
  • Altın
    2.307,710
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
10 Mart 2023 Cuma - 18:01

Başkan Gümrükçü'den Harmandalı çıkışı: ACİLEN KAPATILMALI!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir'de uzun süredir tartışmalara neden olan Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi ile ilgili yeni çağrı yaptı. SONKALE TV canlı yayınında konuşan Gümrükçü, "Çöp atmışız, elektriğe çevirmemişiz, kapatmamışız. Bu projeler yapıldığında İzmir'in nüfusu 1 buçuk milyondu. Bugün 4 buçuk milyonluk bir İzmir var. Olası bir depremin bu tesisi yerle bir etmesi ve aşağısında yaşayan insanlara zarar vermesi gibi bir gerçeklik var. Bu tesis acilen kapatılmalıdır" dedi

Başkan Gümrükçü den Harmandalı çıkışı: ACİLEN KAPATILMALI!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, SONKALE TV canlı yayınında Mustafa Akbaş'ın konuğu oldu. İlçe ve kent gündeminin yanı sıra genel siyasete dair değerlendirmeler yapan Gümrükçü, yurttaşlardan Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi ile ilgili gelen sorulara da yanıt verdi. 



"TOPRAK KAYMASI TEHLİKESİ VAR"

Harmandalı çöp tesisinin İzmir'in sorunu haline geldiğini söyleyen Gümrükçü şunları kaydetti:

"Harmandalı bir sorun. Çiğli'nin yıllardır süren bir sorunu. İzmir'in sorunu haline geldi. 2010 yılında kapatılması gereken bir tesisti. Yaklaşık 11 yıldır fazla durmuş halde. İçindeki çöp dağları, elektrik tesisinin de yeni kurulduğunu farz ederek bir işe yaramamış. Oraya çöp atmışız, elektriğe çevirmemişiz, kapatmamışız. O zaman bu projeler yapıldığında İzmir'in nüfusu 1 buçuk milyondu. Bugün 4 buçuk milyonluk bir İzmir var. Son göç dalgası da ne kattı bilmiyoruz. Bütün İzmir'in çöpünün bir yerde toplanması yanlış. Bergama'ya, Menderes'e, Yarımada'ya yeni çöp tesisi kurulması gündemdeydi. Bir kısmı açıldı, bir kısmı açılacak diye umuyoruz. İzmir depreminin öncesi ya da sonrasında başlayan bir toprak kayması süreci var. 2, 3 yıldır devam ediyor. Bir başka olası depremin bu tesisi yıkması, yerle bir etmesi ve aşağısında yaşayan insanlara zarar vermesi gibi bir gerçeklik var. Bu tesis acilen kapatılmalıdır. Biz bunu 4 yıldır söylüyoruz. Son 6 aydır yüksek sesle söylüyoruz. Umuyorum, bu Harmandalı konusu hızlı bir şekilde bir risk faktörü olmaktan çıkar. Elektrik üretiminin zararı yok. Oradaki yükün artırılması riski büyütüyor. Menderes sürecini Çiğli olarak dört gözle bekliyoruz."



2018'DE KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI DESTEKLEMİŞTİ

7 Ocak 2018'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak lanse ettiği konuşması anımsatılan Utku Gümrükçü, gelinen süreçteki izlenimlerini anlattı. CHP liderinin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı süreci yakından takip eden ve yaşananları anlatan Gümrükçü şöyle devam etti:

"Her parti üyesi kendi genel başkanını cumhurbaşkanı olarak görmek ister. Bizim sayın Kılıçdaroğlu ile de farklı bir ilişkimiz var. Onun liderliği, kapsayıcılığı, toplumun her kesimi ile konuşabilen bir kişi olması, İnsanları sağcı solcu, oralı buralı diye ayırmadan ekonomik, demokratik talepleri üzerinden siyaset üretmesinden kaynaklı adaylığını o yıllarda netleştirmişiz kafamızda. Ve de ifade etmişiz. Bugün geldiğimiz noktada toplumun yarısından fazlasının kabullendiği, görünenin, gönülden geçenlerin somutlaştığı bir süreç oldu. 

"BİR SONRAKİ ZİYARETİMİ ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE YAPACAĞIM"

İyi takip ettiğimiz birkaç gün, Kemal beyin liderliği, seçimi kazanamama düşüncesinin yıkılması ve masanın Ekrem ile Mansur beyle güçlendirilmesiyle taçlanan güçlü bir enerjiye dönüştü. Genel başkanımızın partimizin grup toplantısındaki konuşması daha da üzerine koydu. Bir hafta önce 'Dağılıyor mu?' algısı 'Kesinlikle kazanıyoruz' düşüncesine döndü. Bunu da yapan, masayı kuran, adalet yürüyüşünü yapan, İstanbul ve Ankara'yı kazandıran stratejiyi ortaya koyan sayın Kılıçdaroğlu'ydu. Onun liderliğinin de sınandığı ve başarıyla çıktığı bir süreç oldu. Bu ülkede bir değişim olacağı görünüyor. Büyüyen bir toplumsal talep var. Biz de bunlara şahit olduk. Benim için de tarihi bir onur. umuyorum 14 Mayıs'ta iktidar değişikliği olacak. Grup toplantısında da söyledim. 'Bir sonraki ziyaretimi size Çankaya Köşkü'nde yapacağım' dedim. Güldü, 'Bekliyorum' dedi. Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi kendi genel başkanını Çankaya Köşkü'ne taşıyacak."

"İZMİR'İN TAMAMI RİSKLİ"

İzmir'in depremlere hazırlıklı olmadığını belirten ve kentsel dönüşüm mesajı veren Gümrükçü sözlerini şöyle tamamladı:

"Körfez dediğimiz yer, genelde derelerin getirdiği topraklarla oluşmuş dolgu bölgeler. Çiğli, Bayraklı, Karşıyaka, Güzelyalı öyle... Sahil şeridinin tamamı böyle oluşmuş. Bu zeminler depremin hızını artıran, kendi içinde sıvılaşma dahil deniz suyunun yükselmesinden kaynaklı risk artıran bir faktör. 'Keşke şurada otursam da denize baksam' dediğimiz yerlerin hepsini etkileyecek bir süreç. Bu Hatay'da çok net ortaya çıktı. İzmir'in tamamı riskli. 'Ben orada oturmuyorum' diyerek içinizi rahatlatmayın. 1999 afet yönetmeliği öncesi yapılmış evlerin tümü dirençliliği sağlamıyor. Eviniz 1999'dan önce yapıldıysa riskli bir yerde oturuyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız'ın verisidir bu. İzmir'in binaların yüzde 50'si 1999 öncesi yapılmış binalar."

ÇAK VE MAK GÜÇLENECEK

Başkan Gümrükçü, Çiğli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çiğli Arama Kurtarma (ÇAK) ile Mahalle Arama Kurtarma (MAK) ekipleriyle ilgili bilgi vererek iki birimi de güçlendirmek istediklerini ifade etti. Başkan Gümrükçü, yurttaşları gönüllü destek vermeye davet etti.

 
Tekerlekli sandalye basketbolda heyecan başladı
 
Başkan Selvitopu'dan dikkat çeken açıklamalar... CUMHURBAŞKANINA EKSİK BİLGİ VERMİŞLER
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yadigar çeliktaş 11 Mart 2023 Cumartesi 20:43

Çok teşekür ederim sayın başkanımız Utku ğümrükçü harmandalı hakkındatüm gerçekleri dile getirmiş ama yıkılan evsiz kalanlar unutmuş. Söylemeyi. Bizler ne olucaz evlerimiz ne zaman verilcek ve bu sesizlik niye bilmiyorum bu konuda bizi bilgilendirsinler bizler üç senedir bekliyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de kantinlere denetim
Çiğli Belediyesi, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak ...
Ömer Günel: "Kuşadası'nda vitesi 6'ya taktık"
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler ...
Başkan Tekin'den Osmaniye’ye ziyaret!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, depremin vurduğu Osmaniye'yi ziyaret etti. 
 
Başkan Sandal'dan İZDEDA'ya ziyaret...
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İZDEDA'yı ziyaret ederek, yürütmesi ...
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı açıklandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında ...
Dirençli kent İzmir için el ele!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilçe belediye başkanlarıyla ...
 
Başkan Sengel'den promosyon müjdesi...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 8 Mart sebebiyle ...
Bornova'da depremzedelere sanat terapisi!
Bornova’da kalan depremzedelere her konuda destek olmak için çalışmalar ...
Depremde kadın olmanın zorluğunu anlattılar!
Karabağlar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri