ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2860
    Dolar
  • Euro
    34,7840
    Euro
  • Altın
    2.397,840
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
2 Kasım 2023 Perşembe - 22:08

Başkan Günel: Hizmet götürmediğimiz mahalle kalmadı!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Pera Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıda, vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Ömer Günel, “Görevde olduğum süre boyunca sizlerin ödediği vergilerle elde ettiğimiz kaynakları en doğru şekilde kullandık. Kuşadası’nda hizmet götürmediğimiz mahalle kalmadı” dedi.

Başkan Günel: Hizmet götürmediğimiz mahalle kalmadı!

Katılımcı demokrasiyi kent geneline yaymak amacıyla Kuşadası Kent Konseyi tarafından kurulan Mahalle Meclisleri, Pera Düğün Salonu’nda ‘Mahalle Meclisi Üyeleri soruyor, Başkan Ömer Günel cevaplıyor’ başlıklı toplantı düzenledi. Toplantıya, Başkan Ömer Günel ile birlikte belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver   katıldı. Yoğun ilgi gören toplantıda, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum ve iş birliği içerisinde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Ömer Günel, Kuşadası’na 4,5 yılda rekor yatırım yaptıklarını söyledi. Toplantıda Mahalle Meclisi Üyeleri, Başkan Ömer Günel’e sorumlu oldukları bölgelerde Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ileride yapılacak olan alt ve üstyapı yatırımları, yaşama geçirilmesi planlanan sosyal donatı alanları ve tesisler, park ve yeşil alanlar ile doğalgaz hattı çalışmaları hakkında sorular sordu.

“KENTİ ORTAK AKILLA YÖNETİYORUZ”

Kuşadası Kent Konseyi’nin çalışmalarını çok önemsediğini belirten Başkan Ömer Günel, “Kuşadası ile ilgili verdiğimiz karar ve yapacağımız çalışmalarla ilgili sizlerden gelen talepleri dikkate alıyoruz. Ayrıca ben yıl boyunca tüm planlamalarımı mahalle muhtarlarımızın istekleri ve hemşehrilerimin Güvercin Masa’ya yaptıkları başvuruları inceleyerek yapıyorum. Her ay sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Amacımız Kuşadası’nı ortak akılla yönetmek” dedi.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Toplantıda Başkan Ömer Günel, ilk olarak Mahalle Meclisi üyelerinin kent genelinde gerçekleştirilen alt ve üstyapı yaptırımlarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Görevde oldukları 4,5 yılda Kuşadası’na yaklaşık 1 milyon 536 bin metrekare yeni yol kazandırdıklarını ifade eden Başkan Ömer Günel, “Şu an kentimizin birçok mahallesinde alt ve üstyapı yatırımlarımız devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, belirledikleri bölgelerde sıcak asfalt, kilit parke ve sathi kaplama çalışmaları gerçekleştiriyor. Buradan Davutlar Mahallesi’ne de bir müjde vermek istiyorum. Çok yakında Davutlar’da taziye evi yapımına başlayacağız. Bir sonraki dönemimde bölgenin jeotermal kaynaklarını kullanarak sizlerin faydalanabileceği günübirlik tesisler kurmayı planlıyorum. Ayrıca Türkmen Mahallesi’nde de kadın danışma merkezi ve kreş yapımına başlıyoruz” diye konuştu.

“DOĞALGAZ HER MAHALLEYE ULAŞACAK”

Toplantının ilerleyen bölümünde Kuşadası Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyeleri tarafından Başkan Ömer Günel'e doğalgaz yatırımlarıyla ilgili sorular yöneltildi. Kuşadası’nda doğalgaz hattı yatırımlarının hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Ömer Günel, "ENERYA ile sürekli temas halindeyiz. Yaptığımız toplantılarda yeni yatırım bölgeleri belirliyoruz. Ben göreve geldiğimde Kuşadası’nda 6 bin olan doğalgaz abone sayısı, 4,5 yılda 46 bine çıktı. Kuşadası’nda doğalgaz her mahalleye ulaşacak” dedi.

 ADALI KART GELİYOR 

Çok yakında ‘Adalı Kart’ ismiyle Kuşadalılar için özel bir projeyi yaşama geçireceklerini belirten Başkan Ömer Günel, “Bu kart, hemşehrilerime Kuşadası Belediyesi tesislerinde özel indirimler sağlayacak. Ayrıca belediyemizin sosyal yardımları da yine Adalı Kart üzerinden yapılacak. Özel gün ve haftalarda çeşitli meslek grupları ve emeklilerimize Adalı Kart ile tesislerimizde ikramlarda bulunacağız. Kısacası Adalı Kart Kuşadalılara birçok avantaj sunacak” diye konuştu.

KIRSAL MAHALLELERE YENİ YOLLAR YAPILACAK

Kuşadası’nda kırsal mahalle statüsüne geçen Kirazlı, Yaylaköy, Caferli, Yeniköy, Çınar ve Soğucak’a toplamda 50 bin metrekare daha sathi kaplama yol yapılacağının müjdesini de veren Başkan Ömer Günel, “Ana yollar ile bahçe ve tarlalara giden yolları da yenileyeceğiz. Böylece köylümüzün ve çiftçimizin ulaşımını konforlu bir hale getirip, kolaylaştıracağız” dedi.

 
İzmir açıklarında 76 kaçak göçmen kurtarıldı
 
Bebeği poşete koyup çöpe atmışlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemişli üreticiye küçükbaş hayvan ve yem bitkisi tohumu dağıtıldı!
“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda Türkiye’ye örnek bir kalkınma ...
Süs bitkisi üreticilerinden KDV çağrısı!
Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi Fuarı 18’inci kez açıldı. Açılış ...
İzmir depreminde hayatını kaybeden ikizlerin adı parkta yaşayacak!
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden 15 yaşındaki ...
 
Bayraklı’nın yeni anaokulu yola çıkıyor!
Bayraklı Belediyesi, Postacılar’da yapımını tamamladığı ve yakın zamanda ...
Menemen'e Fitnes Center geliyor...
Menemen Belediyesi, Halil Alkaya Pazar Yeri’nin üst katına fitness center ...
Karşıyaka’da çocuklar KARGEM ile geleceğe hazırlanıyor!
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdüren Karşıyaka ...
 
100. Yıl Sanat Merkezi yola çıkıyor!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın vizyon projelerinin başında gelen ...
Başkan Batur'dan eski jandarma arazisi çağrısı: Acilen boşaltılsın!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin 15 milyonluk kamulaştırmasının ...
Bornova’da 500 bin euroluk iklim projesi...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediye Meclisi Kasım ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri