ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,4215
    Dolar
  • Euro
    51,2225
    Euro
  • Altın
    6.418,210
    Altın
  • Bist-100
    12.698,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/20°
    ADANA
  • ANKARA
    8/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/15°
    IZMIR
  • KONYA
    5/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
MHP'de 'ajan' krizi istifa getirdi
MHP'de 'ajan' krizi istifa getirdi
İran'ın nükleer kalbini vurdular!
İran'ın nükleer kalbini vurdular!
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu!
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu!
4 cezaevi sevk aracı kaza yaptı: Çok sayıda yaralı var!
4 cezaevi sevk aracı kaza yaptı: Çok sayıda yaralı var!
27 Mart 2026 Cuma - 20:23

Başkan Günel'den mektup var... Adalet, özgürlük ve eşitlik vurgusu yaptı!

Başkan Ömer Günel, el yazısıyla Silivri’den kaleme aldığı mektubunda, Aydınlılara seslendi.

Başkan Günel den mektup var... Adalet, özgürlük ve eşitlik vurgusu yaptı!

Mektubunda, hukukun dayandığı temel ilkeler olan ‘adalet, özgürlük ve eşitlik’ kavramlarına vurgu yapan Başkan Ömer Günel, “Haklının değil de güçlünün hukuku işlemeye başladıysa, himayesine gireceğimiz güçlüler arayan fırıldaklara mı dönüşeceğiz? 6 metrekarede bir saat geçirmeye cesareti olmayan onursuz korkaklar olarak mı yaşayacağız? Bize inanan güvenen insanlara ihanet edip, bir de onlara iftiralar atan, kumpaslar kuran sefiller mi olacağız? Asla!” dedi.

Başkan Ömer Günel, Silivri Cezaevi’nden Aydınlı hemşehrilerine bir mektup daha gönderdi. Mektubu, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Başkan Ömer Günel’e destek olmak amacıyla kurulan ‘Adalet ve Dayanışma’ çadırının önünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Gürbilek okudu. Başkan Ömer Günel’in mektubunu dinlemek için meydanı dolduran coşkulu kalabalığın arasında CHP Aydın İl Örgütü Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tahsin Demirtaş, Kuşadası Belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile Duygu Günel de yer aldı. Aydın’dan gelenler ile Kuşadalıların ilgiyle dinlediği mektupta, Başkan Ömer Günel, hukukun dayandığı temel ilkeler olan ‘adalet, özgürlük ve eşitlik’ kavramlarına vurgu yaptı.

Başkan Ömer Günel’in mektubunda kullandığı ifadeler şu şekilde:

Kıymetli Kuşadalılar. Aydınlılar, yol arkadaşlarım,

Sevgili eşim Duygu’dan, avukatlarımdan desteklerinizi, fedakarlıklarınızı ve mesajlarınızı alıyorum. Minnettarım. Tek tek hepinizi sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum.

Ben bu mesajı neden 4 duvar arasından neden Silivri'den yazıyorum. Neden?

Ben neden kentimden, insanlarımdan, çocuklarımdan, karımdan, sevdiklerimden koparılarak buraya getirildim. Neden?

Bir Şafak operasyonuyla alınarak, 4 gün boyunca, benim sokaktaki can dostlarımıza dahi reva görmediğim, insan onuruna aykırı koşullarda tutularak çıkarıldığım ifade sürecinde; iddialar ve sorular, var olmayan deliller karşısında hissettiklerim, dört gün nezarette hissettiklerimden daha ağırdı.

Tahmin ediyor ve biliyordum. Ama inanmakta zorlanıyordum. Ve gözlerimle şahit oldum

Aydın'daki kötü kişinin kötü bir kurgusuyla, senaryosu ile karşılaştım. Tüm bu senaryolar Ağustos 2025'e kadar karşılık bulmamışken; o hainliğin, korkaklığın, kaypaklığın, ihanetin tarihe geçtiği o tarihten hemen sonra belli ki karşılık bulmuş.

Oysa hukuk, beklediğimiz alıştığımız o hukuk 3 temel ilkeye dayanmıyor muydu?

O ilkeler:

-Adalet

-Özgürlük

-Eşitlik değil miydi?

Bağımsız ve tarafsız yargı sisteminin, masumun güvencesi kötülerin düşmanı değil miydi? Peki şimdi bu olanlar karşısında masumu, doğruyu, iyiyi kim koruyacaktı.

Haklının değil de güçlünün hukuku işlemeye başladıysa, himayesine gireceğimiz güçlüler arayan fırıldaklara mı dönüşeceğiz?

6 metrekarede bir saat geçirmeye cesareti olmayan onursuz korkaklar olarak mı yaşayacağız!

Bize inanan güvenen insanlara ihanet edip, bir de onlara iftiralar atan, kumpaslar kuran sefiller mi olacağız!

Asla!

Asla!

Asla!

Seçimlerde demokratik yarış yerine olası rakipleri saf dışı bırakmak için yargıyı kullanan Aydın'daki kötüye teslim mi olacağız! Asla!

Siyasal kayırmacılık ve yandaşlığı bugün yöntem olarak görenler, masumiyet karinesini yok sayanlar bugünün güçlüsüne teslim olup, ona hizmet edenler, inanın ki sarsılan toplumsal inanç bir gün sizin de yargıcınız olacak.

İç ahlakını yitirmiş bir sistemden Adalet beklemek nafiledir. Sokağın sesi gür olmalıdır. Millet iradesine inancımız tamdır. Kuşadası ve Aydın'daki tüm hemşehrilerime ve yol arkadaşlarıma güvenim tamdır. Uydurulmuş bile değil, uydurulmaya çalışılmış delillerle, beni, bizi burada tutmak hukuk meselesi değil, vicdan ve ahlak meselesidir.

Şimdiki zamanda; şafak operasyonları, tutuklamalar, peşin cezalandırmaya ve yeni nesil işkenceye dönüşmüştür. Delil elde etmenin iftiraya zorlamanın yöntemi olmuştur.

Oysa hiçbir yargıç iyi bir insandan daha kötü olamaz.

Ve küçük bir umutları daha ve küçük bir umuttan daha güçlüsü yoktur. Ailem, yol arkadaşlarım, sizlere emanet. Ben ve Masum insanlar sizlere emanet.

Ve hepimiz Allah'a emanet.

Saygı ve sevgiyle

Ömer Günel

“SİZLERE ÖMER’İN SELAMINI GETİRDİM”

Başkan Ömer Günel’in mektubunun okunmasının ardından eşi Duygu Günel de bir konuşma yaptı. Konuşması’nda Aydınlılara Başkan Ömer Günel’in selamlarını getirdiğini belirten Duygu Günel, “Ben her hafta perşembe günü Silivri’ye Ömer’i ziyaret etmeye gideceğim. Her hafta Ömer’den sizlere bir mektup getireceğim. Aslında burada sadece Ömer için toplanmıyoruz. Hukuk ve adalete bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir. Bu nedenle her Cuma saat 17.00’de sizleri buraya bekliyorum” diye konuştu.

 
Cittaslow Ulusal Ağ Toplantısı öncesi Başkan Tugay’a ziyaret
 
İran'ın nükleer kalbini vurdular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cittaslow Ulusal Ağ Toplantısı öncesi Başkan Tugay’a ziyaret
Cittaslow (Sakin Şehir) hareketinin Türkiye’deki gelişimine yön veren ...
15. Uluslararası Alaçatı Ot Festivali ilk kez 'uluslararası' ünvanıyla ziyaretçileri ağırlayacak
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 15’incisi düzenlenecek Alaçatı ...
Tugay: Optic World yeni iş birliklerine ve güçlü ortaklıklara vesile olacak
Optik sektörünün önemli buluşmalarından Optic World İzmir - 3. Optik, ...
 
Başkan Duman’dan Tiyatrolar Günü daveti
Buca’da perdeler Dünya Tiyatrolar Günü için açılacak. Buca Belediye Başkanı ...
Market'in Balçova hizmete başladı: Uygun fiyat, sağlıklı ve güvenilir gıda bir arada
Balçova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ...
Efeler'de kritik konferansa trol saldırısı!
Efeler Belediyesi'nin, kent tarımının kalbi Büyük Menderes için düzenlediği ...
 
Cemil Tugay, festivalde Tire’de
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, festival açılışı için ...
Bayraklı'daki hayvan bakımevinde kapsamlı yenileme
Bayraklı Belediyesi; sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli koşullarda ...
Kuşadası'nın dünyaca ünlü plajları turizm sezonuna hazırlanıyor
Kuşadası Belediyesi, turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte plajlarda ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 26 20 4 2 62 18 44 64
2 Fenerbahçe 27 17 9 1 61 28 33 60
3 Trabzonspor 27 18 6 3 53 29 24 60
4 Beşiktaş 27 15 7 5 49 31 18 52
5 Rams Başakşehir 27 12 7 8 44 30 14 43
6 Göztepe 26 11 10 5 30 20 10 43
7 Samsunspor 26 8 11 7 29 31 -2 35
8 Kocaelispor 27 9 6 12 23 32 -9 33
9 Gaziantep FK 27 8 9 10 36 46 -10 33
10 Corendon Alanyaspor 27 6 13 8 33 32 1 31
11 Çaykur Rizespor 26 7 9 10 32 36 -4 30
12 Tümosan Konyaspor 27 7 9 11 31 39 -8 30
13 Natura Dünyası Gençlerbirliği 27 6 7 14 28 37 -9 25
14 Hesap.com Antalyaspor 27 6 7 14 25 43 -18 25
15 Kasımpaşa 27 5 9 13 23 38 -15 24
16 Zecorner Kayserispor 27 4 11 12 21 48 -27 23
17 ikas Eyüpspor 27 5 7 15 19 38 -19 22
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 27 4 5 18 24 47 -23 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri