ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
4 Ocak 2024 Perşembe - 13:42

Başkan İduğ'dan Bornova Anadolu Lisesi açıklaması...

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Anadolu Lisesi koruluğunda 'Mülteci anaokulu' inşaatı başlatıldığı iddiaları sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan İduğ, "Koruluk alanda inşaat yoktur, bir ağaç bile kesilmemiştir. İnşaatın yapıldığı alanın 7 metre kayması vardır. İnşaatı durdurma kararı aldık. İnşaatın yeniden proje ile devam etmesi mümkün. Mühürleme yok. Hatanın düzeltilmesi ile ilgili bir durum var" dedi. 

Başkan İduğ dan Bornova Anadolu Lisesi açıklaması...

SONKALEİZMİR-Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Anadolu Lisesi koruluğunda 'Mülteci anaokulu' inşaatı başlatıldığı iddialarıyla ilgili başkanlık makamında basın toplantısı düzenledi. Başkan İduğ, Bornova Belediyesi'nin ruhsatını verdiği alanla ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapılan açıklamalara da değindi. 



"İNŞAATI DURDURMA KARARI ALDIK"

Söz konusu alanla ilgili 2022 yılının Ekim ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ruhsat başvurusu yapıldığını belirten Başkan İduğ şöyle konuştu:

"Bakanlık tarafından İzmir'in 11 ilçesinde okul bahçelerinde tesis kazandırma projesi 5 Aralık'ta ruhsat vermemizle sonlandı. İmar alanı içerisindeki bir yerle ilgili belediyeye müracat edilirse ruhsat verilir. Eğitime destek veren, eğitim anlamında taleplere jet hızında cevap veren bir kurumuz. Okullara tesis kazandırma konusunda kim talep ederse olumlu cevap veriyoruz. Buradaki bina okulun ihtiyaçlarını karşılayacak, modern bir bina. Ancak proje bakanlık ve valilik tarafından yapıldığı için bizden bağımsız bir gelişme. Ölçümleri yaptığımızda 7 metrelik kayma olduğunu tespit ettik. İnşaatı durdurma kararı aldık. İnşaatın yeniden proje ile devam etmesi mümkün. Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Ağaç kesme yoktur. Koruluk alanda inşaat yoktur, bir ağaç bile kesilmemiştir. İnşaatın yapıldığı alanın 7 metre kayması vardır. Mülteci, Suriye konusuna ben girmem. Böyle bir konu bana aktarılmadı. Bornova Anadolu Lisesi, ortaokulu devre dışı kalmış sadece lise eğitimi kalmış. Kıymetli bir lisedir. Anaokulu ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Projeden vazgeçilerek oranın laboratuvara dönüştürülmesini istiyoruz. Hepsi yasal yapılmıştır.

"MÜHÜRLEME YOK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "İnşaatın mühürlenmesi için Bornova Belediyesi'ne resmi yazı gönderdik" açıklamasını değerlendiren İduğ şöyle devam etti;

"Mühürleme yok. İnşaattaki hatayla ilgili düzeltme talebimiz var. O kaymanın önüne geçmek için. Ruhsatta hepsi yasal. İmar alanı içerisinde. Eğitim alanı içerisinde, sıkıntı yok. 11 ilçede uygulanan bir çalışma. Okulun laboratuvara dönüştürülmesi konusunda mezunların talepleri oldu. Görüşmelerimiz var. Yeni dersliklerin kurulmasını talep ediyorlar. Sanıyorum ki çok amaçlı bir bina yapılarak konu çözülmüş olur. Mühürleme yok. Hatanın düzeltilmesi ile ilgili bir çalışmamız var. İnşaatı durdurduk. Bizdeki ölçülere göre yapılmasını talep ettik. Bir mühürleme değil ama düzeltmeye ihtiyaç olduğunu belirttik."

GENEL BAŞKAN ÖZEL İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

Başkan İduğ, konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:

"Sayın genel başkanımızın bu konudaki görüşme şöyledir. Doğru bir şekilde yapılıyor mu diye soru sordu. Yanlış tarafı bildirdik. Böyle bir görüşmemiz oldu. Sayın genel başkanımızın Bornova Anadolu Lisesi mezunu, sayın Tunç Soyer de öyle. İnşaat koruluk alana yapılmıyor. Ruhsatı Bornova Belediyesi verdiği için biz hedefe girmiş olduk. Bu bizim asli görevimiz. Bu konuda herhangi bir algı üretildiğini düşünmüyorum. Anaokulu ifadesi var. O bölgede anaokuluna ihtiyaç bizce yok. Mevlana Mahallesi ve çevresinde Bornova Belediyesi'ne ait olan arazileri tahsis edebiliriz. Anaokulu yapılmak istenen her yerde destekçiyiz. Açarız Bornova'nın arazilerini. Nereyi arzu ederlerse Milli Eğitim Bakanlığı'na da gereken tahsisleri yapabiliriz. Okulun bahçesine anaokulu konusu gündeme geldi. Oraya bir bina yapılıyor. Oraya anaokulu için çocuk gitmez. Faydalı bir laboratuvar haline getirilebilir. Eğitim için Bornova Belediyesi elinden geleni yapıyor. Eğitim alanı olduğu için, fen lisesi, meslek okulu gibi benzeri şeyleri kapsıyor. Bize gelen bu şekildeydi. Düzeltme yapılmazsa ruhsat iptal edilebilir. Düzeltme olduğu takdirde her şey yasal olarak devam eder."

 
İçinde öğrencilerin olduğu servis kaçırıldı!
 
Karşıyaka'da son aday Evren!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 20 bin öğrenciye 20 milyonluk destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk ve ortaöğretimde eğitim gören çocuklara ...
Milli Kütüphane Caddesi çiçek açtı!
Kemeraltı’ndaki altyapı ve üst yapıya yönelik yenileme çalışmaları kapsamında ...
Programı tamamlayan 47 şoför işbaşı yaptı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, şoför alımlarında ...
 
Karşıyaka'da binlerce yurttaşa ayni ve nakdi destek...
Sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı hizmetler üreten Karşıyaka ...
Kemalpaşa'da zabıtadan etiket denetimi!
Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ...
Bayraklı Kent Meydanı’na Kuvayı Milliye ismi verilecek!
İzmir’in en büyük Kent Meydanı’nı Bayraklı’ya kazandırmak için hazırlıklarını ...
 
Gaziemir Belediyesi sağlık hizmetleriyle yüzleri güldürüyor
Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan ...
Batur’dan AKUT’a teşekkür plaketi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamında konuk ettiği AKUT Arama ...
Torbalı’nın yeni salonuna tam not...
Torbalı Belediyesi’nin Erdemoğlu Holding (Merinos-Sasa) işbirliğiyle Cumhuriyet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri