ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,5717
    Dolar
  • Euro
    52,9494
    Euro
  • Altın
    6.589,940
    Altın
  • Bist-100
    14.030,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/27°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/26°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Ümit Özdağ'dan 'Bahçeli' sorusuna yanıt: 'Açıklaması çok tehlikeli'
Ümit Özdağ'dan 'Bahçeli' sorusuna yanıt: 'Açıklaması çok tehlikeli'
Trump İran'a saldırı için yine tarih verdi
Trump İran'a saldırı için yine tarih verdi
Türkiye'den Yunanistan'a çok sert yanıt
Türkiye'den Yunanistan'a çok sert yanıt
Marketlerde tarihi geçen ürünler için özel reyon
Marketlerde tarihi geçen ürünler için özel reyon
8 Kasım 2025 Cumartesi - 11:44

Başkan Işık'a eleştiriler... "Gaziemir'in hakkını savunamıyor"

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Yaşadı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi arasında yapılan protokolle, Buca'da bulunan 27 bin metrekare fidanlık alana karşılık ilçeye yapılması planlanan Kültür Merkezi'nin yapılmamasına yönelik eleştirilerde bulundu. Yaşadı, "Gaziemir’in hakkı yine yok sayıldı! Gaziemir’in hakkını savunamıyorsunuz" dedi. 

Başkan Işık a eleştiriler...  Gaziemir in hakkını savunamıyor

Yaşadı yaptığı açıklamada, "İlçemizde Eski Tansaş yeri olarak bilinen arazi için “Sanat Merkezi yapacağız” denildi, yapılmadı. “Büyükşehir’e satacağız” dendi, o da olmadı. Şimdi de “Gece Pazarı olacak” deniyor. İşte tam da bu tablo, CHP’li yerel yönetim anlayışının ne kadar kısa vadeli, vizyonsuz ve tutarsız olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Üstelik İzmir Büyükşehir Belediyesi, maliyet bahanesiyle Gaziemir için verdiği sözü tutmazken, Konak’ta kültür merkezi yapacağını duyurdu. Biz de şimdi anladık neden Gaziemir'e yapılmadığını, Sayın Belediye Başkanı Ünal Işık… Gaziemir’in hakkı yine yok sayıldı! Gaziemir’in hakkını savunamıyorsunuz." dedi.

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Yaşadı, Atıfbey Mahallesi’nde, ilçenin kalbinde yaklaşık 3 yıldır belirsizlikle atıl kalan, Eski Tansaş yeri olarak bilinen Gaziemir Belediye arasası üzerinden Gaziemir Belediyesi'ne yüklendi. Başkan Yaşadı, yaptığı açıklamada, "Gaziemir Belediyemizin Buca’daki arsası karşılığında, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Atıfbey Mahallesi’nde yapılacağı vaat edilen Sanat Merkezi projesi, ilçemizin kültürel geleceği açısından tarihi bir fırsattı.
Zemin etüdü yapılmış, mimari projeleri hazırlanmış, her şey hazırken… Ancak ne oldu? Gaziemir verdi, ama karşılığında hiçbir şey alamadı! Bugün geldiğimiz noktada açıkça söylüyoruz: Gaziemir’in hakkına el koydular. Bu proje, Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Ünal Işık’ın göreve gelmesiyle birlikte bahanelerle durduruldu, ardından da iptal edildi. Oysa bu proje, Sayın Ünal Işık'ın Meclis Üyesi olduğu dönemde başlatılmış, kendisi de hiç bir itiraz da bulunmamıştı. Projeyle Gaziemir’i kültür ve sanatın kalbi haline getirecek, gençlerimize nefes, sanatçılarımıza alan olacaktı. Ancak bugün gelinen noktada, “Sanat Merkezi yapacağız” denildi, yapılmadı. “Büyükşehir’e satacağız” dendi, o da olmadı. Şimdi de “Gece Pazarı olacak” deniyor. İşte tam da bu tablo, CHP’li yerel yönetim anlayışının ne kadar kısa vadeli, vizyonsuz ve tutarsız olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bir yönetici başlar, diğeri gelir ve bir öncekinin projesini çöpe atar. Kamuda devamlılık vardır ama bunlar da ne ararsın! Sonuçta olan yine Gaziemir’e oldu; zaman kaybı, kaynak kaybı, fırsat kaybı!" dedi.

Gaziemir’in hakkını savunmaya ne zaman başlayacaksınız?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin maliyet bahanesiyle Gaziemir için verdiği sözü tutmazken, Konak’ta Basmane Çukuru’na kültür merkezi yapacağını duyurduğunu belirten AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Yaşadı, "Demek ki mesele maliyet değil, mesele öncelik meselesi! Konu Gaziemir olunca rafa kaldırılan projeler, sıra Konak’a gelince hemen gündeme alınıyor. Üstelik Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Ünal Işık, bu vizyonsuzluğa karşı çıkmak bir yana, 'Gaziemir kıyıda kalıyor, burada sanat merkezi olmaz' diyerek, sadece projeyi değil, Gaziemir halkını da küçümsüyor! Bu sözlerle Gaziemirli hemşehrilerimizin emeğine, değerine, potansiyeline haksızlık ediyor. Ve şimdi biz de soruyoruz: Biz de şimdi anladık neden yapılmadığını, Sayın Belediye Başkanı Ünal Işık… Gaziemir’in hakkını savunamıyorsunuz. Gaziemir için bir arpa boyu yol alamıyorsunuz. Hep bahaneye sığınıyorsunuz. Peki, Gaziemir’in hakkını savunmaya ne zaman başlayacaksınız?" dedi.

 
Parfüm deposunda feci yangın: 6 kişi hayatını kaybetti!
 
Atatürk Efes Selçuk’ta şiirler ve şarkılarla anılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşu Buluşmaları’nda 26 mahalle bir araya geldi
Konaklıların Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu ve bürokratlarıyla birebir görüşerek ...
Gençlerin eliyle daha yeşil bir Bornova
Bornova Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin gençlik ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işsizliğe karşı sanayi sitesinde kurs merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ilk kez bir sanayi sitesinde ...
 
Balkon ve bahçe bitkileri bu festivalde
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Sevginin en saf hali küçücük ellerde sergiye dönüştü
Kültürpark Atlas Pavyonu prestijli sergilerin yanı sıra Yuvamız İzmir ...
Mine Söğüt, Yaşayan Kütüphane Sohbetleri’ne konuk oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "Yaşayan Kütüphane" yaklaşımı ile başlattığı ...
 
Buca’da pilates kurslarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi'nin sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir kent hedefiyle ...
Bornova Kent Konseyi’nden Engelli Politikaları Çalıştayı
Engelli bireylerin kent yaşamına tam ve eşit katılımını sağlamak ve Bornova’yı ...
Hasan Türkmen vefatının 7. yılında dualarla anıldı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in merhum oğlu Hasan Türkmen’in ...
 
urit,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri