ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5380
    Dolar
  • Euro
    34,9982
    Euro
  • Altın
    2.434,350
    Altın
  • Bist-100
    9.770,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    18/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Polat: Asgari ücretli zam bekliyor, paralar köprü işletmecilerine akıyor!
CHP'li Polat: Asgari ücretli zam bekliyor, paralar köprü işletmecilerine akıyor!
Çorlu tren kazası davasında karar!
Çorlu tren kazası davasında karar!
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
11 Ocak 2023 Çarşamba - 14:50

Başkan Kılıç, 'Yarının Buca'sını' anlattı...

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, görev süresinde hayata geçirdikleri projeleri ve planladıkları hizmetleri gazetecilere anlattı. "Yarının Buca'sı" sloganıyla hedeflerini anlatan Başkan Kılıç, mali durum ile ilgili "Şu anki borcumuz 373-380 milyon civarı. Büyük bölümü 10-15 yıla yayılan borçlar, faizleri de içerisinde. Çalışmamızı engelleyecek borcumuz sıfırlanmış durumda. Buca Belediyesi'nin borcu yok denecek kadar azdır" dedi.

Başkan Kılıç,  Yarının Buca sını  anlattı...

SONKALEİZMİR-Kaynaklar'daki Buca Belediyesi Bağ Evi'nde gazetecileri konuk eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, görev süresindeki çalışmaları ve hedeflerle ilgili bilgi verdi.

Başkan Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, belediyenin mali durumu ile ilgili şunları söyledi:

 "Göreve geldiğimizde gerçekleşen bütçemiz 209-219 milyon civarındaydı. Gelecekteki projeleri öne çekmek amacıyla belediyeler borçlanır, doğaldır. Borçlanabiliyorsan iyidir. Eğer yatırıma döndürebiliyorsan. İki katına yakın borç yükümüz vardı. 2022 yılında gerçekleşen bütçemiz yaklaşık 900 milyon olacak. Şu anki borcumuz 373-380 milyon civarında. Büyük bölümü 10-15 yıla yayılan borçlar, faizleri de içerisinde. Çalışmamızı engelleyecek borcumuz sıfırlanmış durumda. Buca Belediyesi'nin borcu yok denecek kadar azdır. Borç bütçenin iki katı fazlayken şu anda 4'te 1'lerde. Mali disiplini sağlamadan bir şeyler yapmak gerçekten çok zor. Biz Buca Belediyesi olarak geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Buca Belediyesi İzmir'in en büyük bütçesine sahip belediye. Sadece üniversitede 100 bin öğrencimiz var. Bunun sirkülasyonunu düşünün. 40-50 bin civarı resmiyette mülteci var. Gündüz nüfusu 800-900 bin kişi. Bütçe çok önemli. Buca Belediyesi'nin bu yükü kaldırabilmesi için iyi bir mali disipline ihtiyaç vardı. Bunu tam sağlayamadık belki ama hali hazırdaki gelirlerimize göre bütçemiz yakın zamanda yerine oturacaktır."



TARIM VE HAYVANCILIĞA BÜYÜK DESTEK!

Pandemi ve deprem sürecindeki zorlukları anımsatan Başkan Kılıç, Buca'daki çarpık kentleşmeye dikkat çekti. KIlıç şöyle konuştu: 

"Bucamız'da ne yazık ki 1950'li yıllardan itibaren çarpık kentleşme ve nüfus artışı problemleri var. Şu an hali hazırdaki Buca'ya evrilmiş durumdayız. Kent merkezinin bulunduğu alan ile bu mevkinin tamamı üzüm bağları ile doluydu. Plansız büyüme ile bu hale gelmişiz. Halen elimizde bir seçenek var. 15 bin 16 bin hektarlık alanımız var. Bu alanlar şu an görmüş olduğunuz hobi bahçeleri adı altındaki doğa katlimına maruz kalmış. Biz burada tarımla da vatandaşın para kazanabileceğini göstermeye çalıştık. Çiftçimize destek olmaya çalışıyoruz. Kırıklar ve Doğancılar köyünde önce ürün temin ediyoruz. Ada çayı, salep gibi... Tüm çalışmaları birlikte yapıyoruz. Ardından da alım garantili bir çalışma yapıyoruz. Çok iyi verim aldık. Büyükbaş hayvancılıkta en önemli gider kalemlerinden biri yem. Yem maliyetini yüzde 30 düşürüp süt üretimini yüzde 30 artıran bir hasıl bu. Şu anda günlük 5 ton üretim kapasitesine ulaştık. Büyükbaş hayvan çiftçilerinin ihtiyacını karşılayacak düzeyde."

"TAZİYE EVLERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Başkan Kılıç şöyle devam etti: 

"Sosyal yardım konusunda Buca kendini aştı. Ova bölgesinde ulaşmadığımız vatandaş hemen hemen kalmadı. Sayısal olarak rakamlardan tanelere böldüğünde hanelere girişlere baktığınızda o bölgenin büyük çoğunluğuna ulaştık. 200 bine yakın bir nüfus var. Şu ana kadar büyük bir yatırım olmamış. Genel başkanımız geldiğinde açılışını yaptık. 1300 metrekare kapalı alanda hizmet alanı, sosyal market ve kurs markezi aştık. Bine yakın öğrencimiz kurs merkezinden hizmet alıyor. Bir kurs merkezi daha açıyoruz. 3 bin öğrenciye ulaşacağız. O bölge için çok önemli. Taziye evi ihtiyacı vardı. Her şey yolunda gidiyor. Vatandaşlarımızın acı günlerinde yanlarında olduğumuzu göstermeye çalıştık. Buca'da 253 park var. Hiçbirinin altyapı çalışması yoktu. Büyük bir çoğunluğu yüzde 80'e yakın kısmının sulama sistemleri tamamlanacak."


BUCAKUT'un AFAD'dan akreditasyon belgesi aldığını söyleyen Başkan Kılıç, "Allah göstermesin bir afet olduğunda tam olarak hazırlıklıyız" dedi. Sarı Masa uygulaması ile gelen şikayetleri çözüme kavuşturduklarını vurguluyan Başkan Kılıç, "En fazla gelen taleplerden biri veterinerlik işleri ve yol sorunları. Vatandaşlar taleplerini iletiyor. Memnuniyet oranı yüzde 80'lerde. Bunu daha da geliştireceğiz. 18 bin 165 kişi son 78 ayda Sarı Masa'yı kullanmış. Güncel değeri 250 milyon olan kamulaştırma yaptık. Hiçbir şey satmadık. İlana çıktığımız da satılmadı" diye konuştu. 

"BUCA CEZAEVİ YAKIŞMIYORDU, KALDIRDIK"

Buca Cezaevi'nin kaldırılması sürecine değinen Başkan Kılıç şöyle konuştu:

"Buca'da hizmetin siyaseti olmaz şiarıyla yola çıktık. Kolay kolay kalkacak değildi Buca CEzaevi. 4 bin 500'e yakın. 3700 tutuklu hükümlü. 700-800 de kapalıda hükümlü vardı. Şakran Cezaevi örneğini vereyim. 10-15 sene sürdü Şakran Cezaevi'nin gitmesi. Hükümetin tüm Türkiye'de cezaevi yapma projesi vardı. Biri de İzmir'deydi. O yapılmadan Buca Cezaevi'nin kalkması çok zçordu. Cezaevi Buca'nın göbeğe insani, görsel ve trafik açısından yakışmıyordu. En sonunda kaldırdık. Adnan Kahveci Caddesi çok önemli. Burayı kesintisiz ulaşıma açacağız. Metro çalışması başlıyor. Durak, Menderes Caddesi'nin içinde olacak. Bu cadde 7-8 ay trafiğe kapatılacak. O zaman yeni açacağımız yolun önemi anlaşılacak.

BUCA'YA YEPYENİ BİR MEYDAN GELİYOR

Başkan Erhan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

"Buca'da istasyon ve demiryolu var.  Çizgi halinde Buca'yı ikiye ayırıyor. Burayı yürüyüş yolu ile güzel bir hale getirmeye çalışıyoruz. İstasyonun olduğu sokağı da bir kültür sokağı haline getirmeyi planlıyoruz. Buca'nın bir meydanı yok. Deprem olduğunda yer yok. Çevik 1'deki stadın alım sürecini başlattık. Orayı bir meydan olarak kazandırmak istiyoruz.

BUCA'DAN DÜNYAYA: BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Buca Belediyesi Bilim Sanat Merkezi'ne ayrı parantez açan Başkan Kılıç, "Ulusal çapta hiçbir yarışmaya katılmıyoruz. Tek katıldığımız Teknofest. Onu de her yıl kazanıyoruz. Geçen yıl biyoloji, bu yıl kimya dalında ödül aldık. Koronavirüsün mutasyonlarının yüzde 99 tahmin eden bir yapay zeka çalışması yapıldı. TÜBİTAK kendi bünyesine aldı. Çocuklarımız için bilim sanat merkezi yapıyoruz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz olacak. Benim dönemimin en önemli projelerinden biri buydu. Aynısını gençler için de yapıyoruz" dedi. 

"DUMLUPINAR MAHALLESİ TÜRKİYE'DE ÜNLÜ OLACAK"

Buca'nın planlamasıyla ilgili konuşan Başkan Kılıç, "Dumlupınar Mahallesi levanten evleri ve köşkleri ile ünlü mahalle. 39 hektarlık bir alan. Koruma amaçlı imar planını başlattık. Dumlupınar Mahallesi Türkiye'de ünlü bir yer olacak. Meydanla birleştiğinde farklı bir yere gelmiş olacaksınız" dedi. Buca'nın trafiğini rahatlatacak yollar ve imar planlarıyla iligii çalışmasını anlatan Başkan Kılıç, "Yaşanabilir Buca için en önemli kriter imar planlarıdır" dedi.


 

 
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında karar!
 
Tematik Kadın Forumu’nda sanat ve kadın tartışıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’nın sokaklarına modern dokunuş!
Bayraklı Belediyesi tarafından sürdürülen yol yenileme seferberliği kapsamında ...
Gaziemir'de örnek dayanışma!
Gaziemir Belediyesi, ekonomik zorluk yaşayan ailelere, çocuklara, engellilere ...
Arıcılığın sorunları Bornova’da konuşuldu
Arıcılığın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla Kayadibi’ne kurduğu ...
 
Eflatun Nuri ödülleri sahipleri ile buluştu!
Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte düzenlediği ...
Başkan Soyer: Gazeteciler bu ülkenin vicdanıdır
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 23’üncüsünü düzenlediği Barış Selçuk ...
Gazete sayfalarından tarihe yolculuk!
Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
Soyer: İzmir geleceğin Türkiye’sinin inşa edildiği yer olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18'incisini düzenlediği “Tarihe Saygı ...
Kuşadası'nda otizm merkezi için hayırsever desteği!
Kuşadası Belediyesi ile hayırsever iş insanı Ali Bekmezci arasında ‘Kuşadası ...
Gazeteci Sedat Sözer'in adı ölümsüzleşti...
İzmir basınında aldığı görevlerle kente değerli hizmetleri bulunan Karşıyaka ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri