ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5919
    Dolar
  • Euro
    34,8601
    Euro
  • Altın
    2.504,820
    Altın
  • Bist-100
    9.680,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
29 Mayıs 2020 Cuma - 12:11

Başkan Kılıç'tan 1 yıl raporu... BORÇ 255 MİLYON TL'YE İNDİ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, pandemi sürecindeki çalışmalar ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Buca Belediyesi'nin 400 milyona yakın borcunu 255 milyona düşürdüklerini belirten Başkan Kılıç, "Salgın sürecinde 300 bin maske dağıttık. Sosyal yardımlarla ve dezenfeksiyon çalışmalarıyla da yurttaşların zorlu süreci rahat atlatmalarını sağlamaya gayret ettik" dedi. Başkan Kılıç, Buca Cezaevi ve Buca Metrosu'ndaki son durum hakkında da açıklamalarda bulundu

Başkan Kılıç tan 1 yıl raporu... BORÇ 255 MİLYON TL YE İNDİ

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, koronavirüs pandemisi sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ve ilçe gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Online basın toplantısı düzenleyen Başkan Kılıç, belediye olarak gerçekleştirdikleri sosyal yardımları açıklarken, ilçede çözüm bekleyen Buca Cezaevi konusu ve Buca Metrosu ile ilgili soruları da yanıtladı.
VAKA SAYISINDA KORKULAN OLMADI
Yakın zamanda hayatın normale dönmesini dileyen Başkan Kılıç, "Zor bir süreç yaşıyoruz. Buca Belediyesi olarak tüm olanaklarımızı bu sürece özgülemeye çalıştık. İlçede çok ciddi bir dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdik. Salgının ortaya çıktığı Wuhan'da bu dezenfekte çalışmalarının olumlu onlamda çok etkili olduğuna dair bilgiler var. Biz de bu konuya büyük önem verdik. Sürecin başında nüfus yoğunluğu nedeniyle İzmir genelindeki vakaların yüzde 30 veya 40'nın Buca'da olabileceği tahmin ediliyordu. 800 binlere yaklaşan nüfusa sahibiz. Bunun çoğunluğu ikametgahı Buca'da olup Kemalpaşa'da, Atatürk Organize Sanayi'de çalışan vatandaşlarımız. Yani orta ve orta gelirin altındaki vatandaşlarımızın yoğunluğu fazla. Bundan dolayı dolaşımın yüksek olmasından kaynaklı vaka sayısının da fazla olması bekleniyordu. İzmir'de normal vaka sayısında bile çok arka sıralardayız. Dezenfektasyondan dolayı mı bilemeyiz ama bir vatandaşımız bile bu çalışma sayesinde salgından korunduysa bizim için ne mutlu" dedi. 
"300 BİN MASKE DAĞITTIK"
İlçede 300 bine yakın maske dağıttıklarını belirten Başkan Kılıç, "Sosyal yardımlarla vatandaşın bu süreci rahat geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Şirinler Pazaryeri'nde her gün  10 bine yakın maske dağtımı yapıyoruz. Talep de çok fazla oluyor. Erzak konusunda da ciddi manada olan talebe yanıt verdik. Haziran ayının 15'i gibi 25 bine yakın erzak dağıtmış olacağız. Sokağa çıkma yasağı dönemlerinde ekmeğe ulaşım noktasında çok ciddi çalışmamız oldu. Normalleşme sürecine de girdik. Parkların kosalanması sekteye uğramıştı. Çünkü personel konusunda sıkıntılar çekiyorduk. 12 yaşından küçük çocuğu olan kadın çalışanlara izin verdik. Karantinaya giren, izinli olan ve rapor alan personel oldu. Ondan dolayı ciddi sıkıntıya girdik. Seferberlik başlattık ve bu konuda da gereken çalışmayı gerçekleştirdik" diye konuştu.
CEZAEVİ ACİLEN KALKMALI
Buca Cezaevi'nin kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Kılıç, "Cezaevinin benim döneimde kalkmış olması çok da önemli değil. Önemli olan bir an önce kalkması. 21. yüzyıldayız. Kent estetiğine ve ulaşıma vurduğu darbe var. Bunları bir kenara bırakırsak bile bir hukukçu olarak söylüyorum. İnsanlık açısından, insan haklarına uymayan bir yapı. Bunun artık dünyada örneği yok. Parti ayrımı gözetmeksizin bu sorunun çözümü için çalışıyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz. Destek veren AK Parti milletvekilleri Atilla Kaya ve Hamza Dağ'a teşekkür ediyorum" yorumunu yaptı.  
BUCA METROSUNDA SORUN YOK
Buca Metrosu için son aşamaya geldiklerini ifade eden Başkan Kılıç, "Tunç başkan da çok kararlı. Pandemi bittikten sonra temeli atılacaktır diye düşünüyorum. Buca Metrosu yürüyor, sorun yok. Büyükşehir'le çalışmalarımız harika. Büyükşehir Belediyemiz Buca'ya ciddi önem veriyor. Tunç başkanla senkronize çalışıyoruz. Gayet iyi gidiyor. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.  Başkan Kılıç, Buca'da tramvay yapılmasının gündemde olmadığını buna ihtiyaç da bulunmadığını sözlerine ekledi.
BORCU 255 MİLYON TL'YE DÜŞÜRDÜK
Belediyenin ekonomik durumu ile ilgili de bilgi veren Başkan Kılıç şöyle konuştu: "Buca Belediyesi'nin borcu 400 milyona yakındı. Şirket veya belediye ayrımı yapmıyorum. Sonuçta hepsi bizim borcumuz. Bu borcu 255 milyon TL'ye düşürdük. Buca Belediyesi küçülmedi, borçlanmadı, aksine büyüme içerisinde. İller Bankası ödeneğinde kesintiler oldu. Ancak buna hazırlıklıydık. Belediyede mali disiplini sağlamış durumdayız. Vergi ayı olduğu için Nisan ayı ödeneği yarı yarıya düştü. Belediyecilik sadece personel maaşını ödemek değildir. Biz maaşları, ikramiyeleri ödemekten sıkıntı yaşamadık. Hizmetleri de yerine getirdik. Sahada olan personelimize 400'er TL pandemi tazminatı ödedik. Taksi bagajına sığmayan boyutta erzak desteği de sağladık." 
 

 
İstanbul’un Fethi'nin 567. yılı törenle kutlanıyor
 
Kamyondan kilolarca uyuşturucu çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta örnek dayanışma... O borçlar da ödenecek!
Konak Belediyesi bakkalların veresiye defterlerindeki borçları kapatmaya ...
Bayraklı’da camiler dezenfekte edildi
Koronavirüs salgını dolayısıyla ülke genelinde bir süredir toplu ibadete ...
Soyer'den çağrı... ''İthalatçı politikaları bırakın''
İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı kursa katılarak eğimlerini tamamlayan ...
 
Soyer'den tarım ve kooperatifçilik vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kooperatifleri desteklemeye ...
3 ay hizmet gelmedi... Muhtar çileden çıktı!
İzmir'in Tire ilçesine bağlı Gökçen Mahallesi'nin Muhtarı Mestan Kurt, ...
AK Parti Gaziemir'den Başkan Arda'ya istifa çağrısı
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Serdar Muçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Çiğli’de camiler ibadete hazır
Çiğli Belediyesi tarafından, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinin normalleşme ...
Çeşme’de cami temizliği seferberliği
Öğlen ve ikindi namazlarıyla birlikte cuma namazlarının camilerde cemaatle ...
Karabağlar’da camiler ibadete hazırlanıyor
Karabağlar Belediyesi, 29 Mayıs’tan itibaren yeniden açılacak camileri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri