ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
26 Aralık 2023 Salı - 14:03

Başkan Kılıç'tan o iddialara tepki: 'Deli saçması'

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, görev süresinde hayata geçirilen çalışmalarla bilgi verip, "Yarının Bucası" sloganıyla hedeflerini anlattı. Geçirdiği kaza ile ilgili iddialara tepki gösteren Başkan Kılıç, kendisini evden 112 Acil Ambulansı'nın aldığına dair belge paylaşıp, "İddialar deli saçması" dedi. Başkan Kılıç, belediyenin ekonomik durumu ile ilgili ise "Borç, göreve geldiğimizde bütçenin iki katıydı. Şu an borcumuzun bütçeye oranı devlet borcunu çıkarırsanız yüzde 15-20'dir" dedi.

Başkan Kılıç tan o iddialara tepki:  Deli saçması

SONKALEİZMİR-Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kaynaklar Buca Belediyesi Bağ Evi'nde gazetecileri konuk etti. Görev süresindeki çalışmalarla ilgili sunum yapan Başkan Kılıç, "Yarının Bucası" sloganıyla ikinci dönem hedeflerini anlattı. 

Pandemi, afetler ve ekonomik sıkıntılarla geçen süreçte Buca'de önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Erhan Kılıç şöyle konuştu:

"İmar planlarına ihtiyacı olduğunu düşünüyorduk. Bunda ne kadar haklı olduğumuzu depremler sonrası gördük. Çalışmalarımızın yoğunluğunu imar planlarına ayırdık. Dönüşümünü beklediğimiz 20 bin bağımsız bölüm var. Depreme dayanıklı kent için çalışmamız gerekiyor. Buca Cezaevi'yle ilgili 'Hizmetin siyaseti olmaz' şiarıyla yola çıktık. El birliği ile Buca'nın göbeğindeki yakışmayan cezaevini kaldırdık. Adnan Kahveci imar yolunu trafiğe açtık. Barış Pazarı'na yeni yer belirledik. Otopark ile beraber gayet güzel bir yol oldu. Menderes Caddesi'nin yükünü kapatıyor o yol. Fen işlerimiz çok iyi çalıştı. Buca için en önemli çalışmalardan biri temizlik araçları. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer yardımcı oldu. Temizlik ihalesinden kurtulduk. Kendi araçlarımıza sahip olduk. Belediyemize ciddi bir ekonomik katkısı oldu. Temizlik ile ilgili şikayetler düştü. En yüksek şikayet yolların durumu.."



SARI MASA İLE 76 BİN TALEP KARŞILANDI

Başkan Kılıç şöyle devam etti:

"Pandemi döneminde açtığımız dijital dershaneden on binlerce öğrencinin faydalandı. Buca Belediyesi Lokantası kısa sürede hizmete girecek. Öğrenciler için önemli katkı sağlayacak. Sanat atölyeleri ve hobi kursları da düzenliyoruz. Çocuklarımız için çalışmalar yaptık. En önemlisi annelerimiz için. Kreşlerimiz tam gün çalışır hale geldi. 4-6 yaş arası çocuklarımız tam gün kaldı. Buca Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi uluslarası birçok yarışmada ödüller kazandı. 71 altın, 53 gümüş, 41 bronz madalya kazandılar. Dünyada tanınır hale geldi merkezimiz. Sarı Masa Çözüm Merkezi'ni kurduk.2 yılda 76 binden fazla talebi yerine getirdik. 50 binden fazla kişi başvurmuş. Bazı kişiler birkaç kez talepte bulunmuş. 76 bini yerine getirildi başvuruların. İstihdam merkezi pandemide ön plana çıktı. CV havuzu oluşturduk. 2 bin 415 kişinin iş sahibi olmasını sağladık. Spora çok önem veriyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması için birçok alanda hizmet veriyoruz. Sporium Kompleksi'nin temelini attık, inşaatı sürüyor. Taziye evleri önemli. Ciddi bir ihtiyaçtı. İhtiyaç olan bütün mahallelere yapmaya çalışıyoruz. 



"FORBES KÖŞKÜ HİZMET ALANI OLACAK"

Buca'nın beton denizi haline gelmesini istemiyoruz. Çiftçilerimize ciddi desteklerde bulunduk. 6 bin 300 üreticiye destek verdik. Buca'ya hasıl tesisi kazandırdık. Süt üretimini yüzde 30 artırırken, maliyeti de düşüren bir yem üretiliyor. Bucalılar için çok önemli tarihi tren istasyonu ve tren hattımız var. Bunu Devlet Demiryolları'ndan kiraladık. İhalesi, projesi bitti. Yer teslimi yapıldı. 4-5 ayda çok güzel bir yürüyüş yolu oluşturuyoruz. Tam kentin göbeğinde. 
Forbes Köşkü'nü talep etmiştik. Bakan imzasını atıp onayını verdiğinde bize geçecek. Forbes Köşkü'nü hak ettiği noktaya getireceğiz. Buca'ya yakışır bir hizmet alanı olarak vatandaşımıza sunmayı düşünüyoruz. Şimdiye kadar 10 bin 200 engelli aracını tamir etmişiz. Birçok ilçeden Buca'ya gelmek yerleşmek isteyen engelli vatandaşımız var.  Trafik için en önemli çözüm metro. Buca Metrosu çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Portakal Vadisi bitmek üzere. Fırat Yaşayan Parkı'nı açtığı Büyükşehir Belediyemiz. 


BENZİNLİKLERDEN GELİR ELDE EDİLECEK

Buca'da tartışmalara neden olan benzinliklerle ilgili konuşan Başkan Erhan KIlıç şunları kaydetti:

"Hiçbir satış yapmadan 500 milyon değerinde kamulaştırma yaptık.  Buca Belediyesi'nin 3 benzin istasyonu var. Biri Kaynaklar yolu üzerinde ikisi ise merkezde. Merkezdeki istasyonlardan bahsediyorum. Bu istasyonlar 2007'de BUCAMAR tarafından önce 10 yıl, sonrasında uzatma ile 15 yıllığına bedelinin tamamı peşin alınmak suretiyle bir şirkete kiralanıyor. 2010 veya 2011'de belediyemiz tarafından dava açılıyor. Kiralamaların iptali için. Yerel mahkeme lehimize karar veriyor önce. Sonra üst mahkeme bozuyor. Davalar devam ediyor. En son Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na gidiyor mahkeme. Orada da 2022'nin sonunda karar veriliyor. Bunları Buca Belediyesi'ne kazandırmak istiyoruz. Belediye şirketimiz BUCAMAR işletsin istiyoruz. Buca Belediyesi benzinliklerden gelir elde edecek. 


"MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK"

Sunum yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kılız belediyenin mali durumu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Borçlanma olur. Yatırımları öne çekmek için yapılır. Göreve geldiğimizde bütçenin hemen hemen iki katıydı. Ödedik. Şu an borcumuz devlet borcunu çıkarırsanız yüzde 15-20'dir bütçeye oranı. İşçimize bir delikli kuruş borcumuz yok. Mali disiplini sağladık. Önümüzdeki dönem için 2 milyar 700 milyonluk bir bütçe öngörümüz var. Gerçekleşen bütçemizin yaklaşık 3'te 1'i yatırıma ayrılır."

KAZA İDDİALARINA TEPKİ GÖSTERDİ


Buca'daki siyasi tablo ve yaşadığı kaza ile ilgili soruları yanıtlayan ve 'Dövdüler' iddiasına tepki gösteren Erhan Kılıç, kendisini evden 112 Acil Ambulans'ın aldığına dair belge de gösterdi. Kılıç şunları kaydetti:

"Bütün örgütün tamamına kucak açtık. Hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesle olması gereken teması kurduk. Buca'da büyük ayrılıkların, kavgaların olduğu nokta yok. Küskünlük yok. Herkes birbiriyle dost, siyasetini yapıyor. Buca'daki siyaset olması gerektiği noktada gidiyor. Adaylaşırsam ciddi bir oy alacağımı düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalar bunu gösteriyor. Tüm siyasi partilerden oy alacağım. Sağlık durumumun adaylıkla ilgili engeli yok. Adaylıkla ilgili sorun olacağını düşünmüyorum. 2 haftadır belediyedeyim. Spekülasyon yapılıyor, sonra gerçek olmadığı ortaya çıkıyor. Bacak kırığım ile ilgili deli saçması sepekülasyonlar var. Böyle bir şey olur mu mümkün değil. Düştüm, ambulans geldi. Hastaneye gittik."
 


 

 
Adalet Bakanı'ndan Can Atalay açıklaması!
 
Altınordu 100 yaşında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı parklarıyla güzel!
Bayraklı Belediyesi, ilçedeki parkların sayısını artırıyor. Bu kapsamda ...
Akademisyenler Yüzyılın Ekonomisi'ni anlattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri ...
Beyaz Baretli Kadınlar 5. yaşında...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Balçova Belediyesi'nin, inşaat ...
 
13 kütüphanede 35 bin eser Karşıyakalılarla buluşuyor!
Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki kütüphanelerdeki kayıtlı eser sayısı, ...
Seferihisar ilk dijital kütüphanesine kavuştu!
Seferihisar’ın lavantası ile meşhur Turgut köyünde, ilk dijital kütüphane ...
İzmir’in dayanışma noktalarında okuma yazma eğitimleri başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bizİzmir Dayanışma Noktaları'nda kadınlara ...
 
Gaziemir'de çocuklara kodlama eğitimi!
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği STEM ve Robotik Kodlama Kursu’nda ...
İzmirli kadınlar 2 Ocak’ta buz pistinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin buzda kaymayı bilmeyen kadınlar için oluşturduğu ...
Konak İş Eğitim Merkezi'ne tam not...
Konak Belediyesi'nin istihdama can suyu katacak Konak İş Eğitim Merkezi'ni ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri