ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
5 Aralık 2023 Salı - 13:19

Başkan Kırgöz 'Devam' dedi...

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yeni dönem belediye başkan aday adaylığını Atatürk Meydanı'nda coşkulu bir kalabalık önünde açıkladı. Görev süresindeki çalışmaları ve hizmetleri de anlatan Başkan Kırgöz, "Tıkır tıkır çalışan, ekonomisi güçlü, geleceğe güvenle bakan itibarlı bir Dikili Belediyemiz var. Büyük gurur duyuyoruz. Göreve geldiğimde İzmir’in en borçlu ikinci belediyesiydik, şimdi en borçsuz ikincisiyiz. 5 yıl daha desteğinizle bu ilçeyi yönetmeye talibim" dedi.

Başkan Kırgöz  Devam  dedi...

SONKALEZİMİR-Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yeni dönem adaylığını miting gibi bir açıklama ile duyurdu. Dikili Atatürk Meydanı'nda coşkulu bir kalabalık toplanırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dev fotoğrafları asıldı. "Dürüst başkan", "İnancımız tam Kırgöz ile devam' pankartları açıldı.

İlk olarak kürsüye çıkan CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, aday adaylarına başarı dilerken Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

"EN BORÇSUZ İKİNCİ BELEDİYE OLDUK"

Eşi ... ile birlikte alkışlarla kürsüye çıkan Başkan Kırgöz görev süresindeki hizmetleri anlattı. Kırgöz'ün konuşmasından satır başları şöyle:

***Görev geldiğimizde 56 milyon lira gerçekleşmiş bütçesi, 96 milyon lira borcu olan, işçilerin maaş ve ikramiye alacaklarının bulunduğu bir belediyeydik. Geldiğimiz noktada 2023 yılı gerçekleşen geliri 300 milyon lira borcu 62 milyon lira olan, sivil toplum kuruluşlarına borcu günü gününe ödenen bir belediyeyiz. Tıkır tıkır çalışan, ekonomisi güçlü, geleceğe güvenle bakan itibarlı bir Dikili Belediyemiz var. Büyük gurur duyuyoruz. Göreve geldiğimde İzmir’in en borçlu ikinci belediyesiydik, şimdi en borçsuz ikincisiyiz.

***Dikili Belediye İş Merkezi... Bu bina 8 yıl boyunca yıkılmayı bekledi. Yıkmayı dahi beceremediler, burada bırandalarla rezilliği örtmeye çalıştılar. 6 içinde yıkıp yapacağız dedik. Bürokratik engellerden dolayı 9 ayda yaptık. 9 buçuk milyon liraya mal ettik. 5 yıl gibi sürede kendi kendini amorti eden iş merkezi kazandırdık.

KÜLTÜR MERKEZİ 78 MİLYON TL MALİYETLE YAPILDI

***Dikili Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi... Maalesef bir kültür merkezi yoktu. Hızlı bir şekilde 78 milyon liraya mal ettik, çok büyük bir eksiği kapatmış olduk. 5 yılda altındaki iş yerlerinden kendisini amorti edecek. Bunca kuraklığa rağmen sizleri hiç susuz bırakmadık. 170 kilometre temiz su iletim hattını yeniledik. İzmir Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Kent merkezinin tamamının yollarını yeni baştan dizayn ettik. Dikili'yi tozdan, topraktan çamurdan kurtardık. Eksiğimiz var mı var.. Kalan sürede bunları da tamamlayacağız.

"SÜLÜKLÜ DERESİ SORUNU BİTTİ"

***Sülüklü Deresi için söz verdik. Dikili'yi bu utançtan kurtaracağım dedim. Yüzlerce evin kanalizasyonu dereye akıyordu. Bir buçuk yıl kamulaştırmalar, derenin DSİ planlarına işlenmesi gibi her şeyi çözdük, projelendirdik. Büyükşehir'e projeyi teslyim ettik. Sülüklü Deresi sorununu ortadan kaldırdık.

"5 YILDA 26 PARK YAPTIK"

***Dikili'ye toplam 90 km asfalt serimi gerçekleştirdik. Mezarlık yolunu açtık. Çiftçilerimizi üreticilerimizi ihmal etmedik. Kamusal kadastro olan tüm yolların düzenlemesini yaptık. Dikili, Bademli, Çandarlı balıkçı esnafımıza destek olduk. Pazarcı esnafımızın yanında olduk. Yeni pazarlar sunduk, şartlarını iyileştirdik. Dikili 1888 yılında kurulmuş, 2019 yılına kadar 131 yıl. Bu sürede 21 park yapılmış. Biz 5 yılda 26 yeni park yaptık. Diğer 21 parkın da 28'ini yıkıp yeniden revizyonunu gerçekleştirdik.

29 YENİ ARAÇ ALINDI

***Taziye evimizi yaptık, peyzaj çalışmaları devam ediyor. 29 yeni araç aldık 5 yılda. Son 30 yılda 35 araç alınmış. Biz 29 yeni araç aldık. Bunların ikisi binek araç. Diğerleri ağır vasıta ve iş makinası.. Dikili Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi bitti sayılır, açılışını bekliyoruz. Dikili'nin tüm tarihini görebileceğiniz bir çalışma. Çandarlı Kapalı Pazaryerini tamamen kapalı hale getirdik. Zeminini tamamen söküp modern hale getirdik. Yağmurlu havalarda su birikintilerini de çözmüş olduk.

Dikili'nin düğün sorununu biliyorum. Arsa sorunun çözdük. Yeni yılda ihaleye çıkıp, önümüzdeki sezona bu eksiği de gidermiş olacağız. Büyük bir otogar sorunu var. Arsa sorununu çözdük. Büyükşehir proje ihalesi için hazırlanıyor. Yapım ihalesi gelecek. Önümüzdeki dönemde Dikili'nin modern bir otogarı olacak.

"DİKİLİ'NİN KEYFİNİ SÜREN DEĞİL DERDİNİ ÇÖZEN BAŞKAN OLDUM"

***Son iki yılda 15 bin vatandaşımıza kıyafet yardımı yaptık. 9 bin 710 vatandaşımıza alışveriş kartı ve gıda yardımında bulunduk. Ne yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, kaç paraya yaptığımızı anlattım. Hesap verdim. Bilmiyorum daha önce yaptıkları ile ilgili hesap veren biri oldu mu? Tüm bunları pandemiye rağmen, en ağır ekonomik krize rağmen yaptık. Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, sosyal demokratlar, halkçı belediyeler, sorunu çözmek için hiçbir bahane ardına sığınmayız. O hizmeti vatandaşa götürmek için ya bir yol buluruz ya da yeni bir yol yaparız. Tüm bunları nasıl yaptık. Bu gücü nereden aldık? Bunları yaparken yüzünü aydınlığa dönmüş, tavrını demokrasiden, Atatürk'ten yana koymuş, çalışandan, üretenden, doğruluktan yana olmanın insan olmanın, delikanlılığın kitabını yazmış siz saygıdeğer Dikili halkından aldım..

Dikili için gecemizi gündüzümüze kattık. Dikili'nin keyfini süren değil, dertlerini çözen başkan olduk. Kavgadan beslenen değil, hizmetten beslenen olduk. Halkçı belediyeciliği süslü laflarla değil, hizmetlerle yaptık. Süslü lafların daniskasını da biliriz ama icraat önemli.

Bu ilçeyi bir 5 yıl daha yönetmeye talebim. "

 

 
Arkadaşını sopayla öldürüp 3 yıl emekli maaşını çekti!
 
Altınordu kaçamıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meslek Fabrikası’ndan İzmirli Kahve’ye!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın yetiştirdiği baristaların ...
Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi yeniden 1 numara olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Yaşayan Körfez programı ...
Bayraklı’da Engelliler Günü etkinliği!
Bayraklı Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. ...
 
Batur: Konak Engelsiz Yaşam Köyü örnek model!
Dünya Engelliler Günü kapsamında Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde düzenlenen ...
Karşıyakalı çocuklara diş taraması!
Karşıyaka Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde anaokulu öğrencilerinin ...
Kuşakları bir araya getiren çalışma: 7’den 70’e Gaziemir!
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 7’den 70’e Gaziemir projesiyle belediyenin ...
 
Başkan İduğ, engelli bireylerle buluştu!
Bornova Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel bireyler ve ...
Başkan İlkay Girgin Erdoğan 'devam' dedi!
Karaburun Belediyesi’nin 121 yıllık tarihinde, 2019 yerel seçimlerinde ...
Konak Afet Merkezi göreve hazır!
Konak Belediyesi’nin doğal afetlerde hızla bölgeye ulaşarak can kurtarmak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri