ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5107
    Dolar
  • Euro
    34,8880
    Euro
  • Altın
    2.455,550
    Altın
  • Bist-100
    9.891,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
CHP'li Nalbantoğlu'dan meclise ''mali müşavirler'' çağrısı!
CHP'li Nalbantoğlu'dan meclise ''mali müşavirler'' çağrısı!
CHP lideri Özel, motosiklet sözünü tuttu!
CHP lideri Özel, motosiklet sözünü tuttu!
30 Haziran 2022 Perşembe - 22:17

Başkan Kırgöz'den 3 yıllık hizmet raporu...

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 3 yıllık görev süresindeki hizmetleri ve planlanan projeleri anlattı. Atatürk Meydanı'nda toplanan yüzlerce yurttaşa tek tek yapılan hizmetleri anlatıp mali durumla ilgili hesap veren Başkan Kırgöz, "Çocuklardan, gençlerden, kadınlardan, halktan ve doğadan yana olup herkesin daha mutlu olduğu bir kent sözü vermiştim. Sözümü tutmuş olmanın gururunu yaşıyorum" dedi. Kırgöz, desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti.

Başkan Kırgöz den 3 yıllık hizmet raporu...

SONKALEİZMİR-Dikili Atatürk Meydanı'nda "Doğası temiz, modern Dikili" sloganıyla düzenlenen sunuma CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Başkan Kırgöz'ün eşi Nesrin Kırgöz, CHP Dikili ilçe örgütü ve yüzlerce yurttaş katıldı. Başkan Adil Kırgöz, meydanı dolduran yurttaşlara yaptıkları icraatlarla ilgili tek tek hesap verdi. Başkan Adil Kırgöz şöyle konuştu:

"Sorunları birikmiş bir belediyede hizmete başladım. Ne yapacağımızı bilerek dersimize çalışıp gelmiştik. Dikili'yi doğası temiz, modern, çalışanı, esnafı, halkı mutlu bir kent haline getirmek istedik. Çocuklardan, gençlerden, kadınlardan, halktan ve doğadan yana olup herkesin daha mutlu olduğu bir kent sözü vermiştim. Bugün sözümü tutmuş olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Kentin ihlal edilmiş birçok soruna el attık. Sayın Tunç Soyer ve değerli ekibine teşekkür ediyorum. Biriken sorunları çözmek için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Daha güzel bir Dikili ve Türkiye için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Büyük usta Nazım'ın dediği gibi en güzel günler, daha yaşamadıklarımız."



"542 BİN LİRA AKARYAKIT GİDERİ FARKI VAR"

Belediyenin mali yapısı ile ilgili bilgi veren Kırgöz şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimizde 56 milyon lira bütçe, 91 milyon lira borç vardı. İşçilerin 6 aylık maaş alacakları, memurların sosyal denge tazminatları duruyordu.  Şu an 119 milyon  bütçe, 74 milyon borç var. Borçların tamamı kamu kurumlarına. Piyasa ve işçi borcumuz yok. Kamu kurum borçlarını da yapılandırdık, bugüne kadar da günü gününe ödedik. Mali disiplini ve tasarrufu esas alan, hesap verilebilir bir yönetimden yana olduk. Belediyemizin personel sayısı 532 kişiydi, bugün itibariyle de 540 kişi. Yani 8 kişi artmış. Emekli olanların ve ayrılanların yerine gerektiği kadar personel aldık. İşçi ödemeleri 4 milyon 672 bin TL, bütçeye oranı ise 44.27. Ekonomik koşulları anlatmak için size sadece bir fatura örneği vereceğim. Geçen yıl Mayıs ayı akaryakıt gider faturamız 197 bin 434 lira. Bir yıl sonra 738 bin 664 lira. 542 bin lira gibi sadece akaryakıttan oluşan fark var. Hangi şartlarda hizmet ettiğimizi, üretim yaptığımızı anlamanız açısından bunu anlatıyorum. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen işlerimizi planladığımız şekilde sürdürüyoruz. Dikili'yi şantiyeye çevireceğimizi söylemiştim, onu yaptık. Geldiğimiz noktada ise bu görüntüden sıyrılıp yeni modern görüntüsüne kavuştu. Her geçen gün daha mutlu bir kent haline dönüştüğünü görüyoruz."



İŞTE HİZMET RAPORU...

Başkan Kırgöz'ün 1 buçuk saat süren sunumundan satır başları şöyle:

**İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte temiz su altyapısını 170 kilometre ile tamamen yeniledik. Su baskınlarına karşı yağmur suyu altyapısı değiştirildi. Çandarlı Temiz Su Arıtma Tesisi tamamen hizmete girdi.

** Sülüklü Deresi ıslah çalışmalarına ayrı parantez açmak istiyorum. Burası Dikili'nin kanayan yarasıydı. Ara yoldan düşük kotta oldukları için ana şebekeye bağlanamıyordu. Onlarca evin kanalizasyonu bu dereye akıyordu. Atık sular da denize açık olarak deşarj oluyordu. Bu kabul edilebilir değildi. Mülkiyet, işgal ve plan sorunları çıktı. 2 yıla yakın bir arkadaşımız bu işle uğraştı. Projelendirdik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıktı. Yapımı tam bitmedi. Şu an demir korkulukları yapılıyor. Büyük bir sorunu giderdik. O bölgedeki insanlara verdiğimiz sözü de tutmuş olduk.



**Atatürk Caddesi asfaltlandı, refüj ve kaldırım yenileme çalışmaları sürüyor. Şehit Sami Akbulut Caddesi pırıl pırıl şekilde vatandaşların hizmetine sunuldu. Uğur Mumcu Caddesi sıkıntılı bir haldeydi. Kaldırımı, yolu hepsi yenilendi. Çevre yolu ve 390 sokağın yapımını tamamlayarak Dikili'nin şehir içi trafiğini rahatlattık. 

**Devlet Hastanesi yolu için Büyükşehir'i aradık, ertesi gün iş makinalarını gönderdiler. Dikili'ye verilen önemi, iyi ilişkilerin sonucu bu. 

** Bademli Köprüsü'nü yaptık. Eskiydi, yıkılma tehlikesi vardı. Trafiğe kapalı levhası vardı. Kurduğumuz güzel ilişkilerle Bademli'ye yenileyip teslim ettik.


** Dikili'de bir ilk... 5900 metre bisiklet yolunun yüzde 98'ini tamamladık.

** Deliktaş Mahallesi'ne mezarlık yolu açtık. İnsanlar bin bir güçlükle cenazesini taşıyordu.

**Sevgi yolunu ranta değil, halka açtık. Kadın Hakları Parkı'nda ilçemize ilk kadın heykelini kazandırdık. Çocuk Hakları Parkı'nı hizmete açtık. 

** Dikili Belediyesi kurulduğu günden bu yana 21 park açılmış. Biz 3 yıl içerisinde 20 yeni park yaptık. 

** Kent merkezinde ne varsa arka mahallelerde o olacak dedik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. İBB ile kreşimizi açtık. Roman Kültür Merkez ve Kadın Dayanışma Ek Hizmet Binamızı açtık. Burada hemşerilerimize Yağcıbedir halı dokuma, ıslak keçe, okuma-yazma gibi kurslarımız var.

** 380 bin metrekare kilit parke, granit taşı döşemesi, 65 kilometre asfalt kaplama, 75 kilometre üretim yolu, 60 kilometre sathi kaplama yaptık.

** İlçemize 1100 oturma kapasiteli plaj sporları tesisi kazandırdık.

** Dünyada beşincisi düzenlenecek olan Dünya 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Sporun her dalına destek oluyoruz, sporu bu ilçede daha görünür kılmak istiyoruz. Merkez mahallerimizdeki muhtarlarımızın büroları yoktu, yaptık ve teslim ettik. Can dostlar için 2 yeni ameliyathane 1 muayene odası yaptık, 56 adet nekahat kafesini barınağımıza kazandırdık. 

** Hizmet filomuzu yeniledik, maliyeti yaklaşık 10 milyon lira… Bulunduğumuz meydandaki bina 8 yıl boyunca yıkılmayı bekledi, 9 ayda yıkımını gerçekleştirdik, 12 ayda yapımını tamamladık. Kendi öz kaynaklarımızla belediyemize iş merkezi kazandırdık, hiçbir borcu yok. 

** Büyük ihtimalle, yaptığımız işlerin toplu açılışını Ağustos ayı içerisinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğiz. 

** İlçemizde kış sezonunda hiçbir sosyal etkinlik yapamıyoruz, bir konferans salonumuz yok. Önceliğimizdi ama büyük maliyet gerektiriyor. Finansımızı hazırladık, ihalesini yaptık, yakın zamanda hayata geçecek. 

** Dikili Belediyesi için ömür boyu kazanç… Az sayıda belediyenin yapabildiği 1.4 megawattlık güneş enerjisi projesi için İller Bankası ve Dünya Bankası ile görüşme yaptık, krediler açıldığı an hemen protokolü imzalayacağız. Dikili Belediyesi’ne her ay ciddi bir gelir kazandıracak.
 

 

 
Denizlerde ayyıldızlı bayrak daha yukarı!
 
O öğretmen için savcı yine 79,5 yıl istedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Can dostların mamaları Kuşadası Belediyesi'nden!
Kuşadası Belediyesi, sokak hayvanları için kompost teknolojisi kullanarak ...
Çiğli Belediyesi'nin gençlik projesi'ne hibe desteği!
Çiğli Belediyesi, Dört Mevsim Derneği ve Kent-Lab iş birliğinde, kentleri ...
Çocuklar için "Efes Macerası" kitabı...
Selçuk Efes Kent Belleği’nin kentin kültürel mirasını çocuklara anlatmak ...
 
Bayraklı'da bayram hazırlığı...
Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğançay'daki ...
Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşam sokağa taştı
Karşıyaka Belediyesi, yaz ayları boyunca ilçenin farklı noktalarında düzenleyeceği ...
Menderes'te çocuklara bayram müjdesi....
Menderes Belediyesi’nce hayata geçirilen “Bir Çocuk Da Sen Giydir” projesiyle ...
 
Minik ressamlar tuval başında!
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Minik Ressamlar Atölyesi’nde çocuklar, ...
Başkan Yetişkin'den Samos ziyareti!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve beraberindeki heyet komşu ...
Başkan Soyer Brüksel'de sosyalist grup üyelerine hitap etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri