ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4289
    Dolar
  • Euro
    34,7326
    Euro
  • Altın
    2.425,970
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
5 Nisan 2024 Cuma - 14:56

Başkan Lal Denizli'den ilk lansman!

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 13. kez kapılarını açıyor. 18-21 Nisan arasında meraklılarıyla buluşmaya hazırlanan festivalin lansmanı Çeşme’nin ilk kadın Belediye Başkanı Lal Denizli tarafından İstanbul’da yapıldı. Lal Denizli, seçimler sebebiyle festivale bir buçuk ay gibi kısa bir sürede hazırlandıklarını belirterek “Bu yılki Alaçatı Ot Festivali’nde ilk zamanlardaki ruhu yakalayarak üzerine kendimizden de bir şeyler katmayı amaçladık' dedi. 

Başkan Lal Denizli den ilk lansman!

‘Öz’e Dönüş’ konseptiyle 18-21 Nisan tarihleri arasında 13’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanan Alaçatı Ot Festivali’nin lansman toplantısı İstanbul’da yapıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin yönetiminde yapılan lansman toplantısına müzisyen Ayhan Sicimoğlu, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Farklı coğrafyalarından yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlaması beklenen festivalin bu seneki teması ‘Şevketi Bostan’lı lezzetler olarak belirlendi. Ünlü şeflerin özel tariflerinin gastronomi meraklılarıyla buluşacağı etkinlikte aynı zamanda 18 Nisan Perşembe akşamı Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, 19 Nisan Cuma günü Edis ve 20 Nisan Cumartesi günü Mor ve Ötesi sahne alacak. Jüri başkanlığını Ayhan Sicimoğlu’nun üstlendiği ‘En Güzel Ot Yemeği’ ve ‘En Çok Ot Çeşidini Toplama’ yarışmalarının sunuculuğunu ise Doğa Rutkay üstlenecek. Çeşitli söyleşilere, atölyelere ve sergilere de ev sahipliği yapacak olan festival bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

"İLK ZAMANLARDAKİ RUHU YAKALAYARAK ÜZERİNE KENDİMİZDEN DE BİR ŞEYLER KATMAYI AMAÇLADIK"

Ot Festivali’nin son dönemde özünden uzaklaştığını ifade eden Lal Denizli, “Böyle bir sorumluluğu aldığımda henüz başkan bile değildim. Seçildikten sonra Ot Festivali’ni hayata geçirmemem söz konusu olamaz diye düşündüm. Bu nedenle de hızlıca bir komite kurarak çalışmalarımıza başladık. Bu yılki Alaçatı Ot Festivali’nde ilk zamanlardaki ruhu yakalayarak üzerine kendimizden de bir şeyler katmayı amaçladık. Bu dar zamanda ortaya tam da istediğimiz gibi bir şey çıktı. Önümüzdeki sene için daha farklı planlarımız var. Festival alanının, yani tüm Alaçatı’nın kullanıldığı bir versiyon hayata geçirmek istiyoruz. Bunu bu sene kısmi olarak önümüzdeki sene de tamamıyla hayata geçireceğiz. Güzel konserlerimiz olacak. Gastronomiyle özdeşleşmiş yeme içme alanlarımız olacak. Bölgeye ait otların ön planda olduğu bir festival bizi bekliyor. Bu senenin otu Şevketi Bostan. Şevketi Bostanlı lezzetlerin ünlü şefler tarafından hazırlanacağı ve yarışmaların yapılacağı bir festival olacak” dedi.

"GASTRONOMİ ALANIDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Gastronomi alanında büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Biliyorsunuz yanı başımızda Urla’da üç restoranımız Michelin yıldızı aldı. Çok kıymetli şeflerin hayata geçirdiği restoranlar. Biz de Çeşme’de aynı başarıyı elde edecek girişimlerde bulunmak veya girişimleri desteklemeyi arzu ediyoruz. Gastronomi, turizmin en önemli rotalarından biri. Önümüzdeki dönemde en büyük planlarımızdan biri Agro Turizm dediğimiz, tarım turizmini gastronomiyle birleştirecek bir anlayışla hareket etmek olacak. Çünkü tarım anlamında bölgemiz gerçekten çok elverişli. Çeşme’nin toprakları çok verimli. Özellikle sakız, enginar, kavun, beyaz soğan, anason ve üzüm gibi tarımsal alanları daha da kalkındırmak için büyük yatırımlar düşünüyoruz. Aynı zamanda susuz tarımın elverişli olduğu sakız, susam gibi tarımsal alanlar sürdürülebilirlik açısından da önemli. Komşumuz Sakız Adası bugün dünyaya ihraç edilen sakızların yüzde 80’ini karşılıyor. Bir ada olarak bunu başarabiliyorlarsa biz de sakız konusunda önemli adımlar atarak bu konuda ülkemizi temsil edecek girişimlerde bulunabiliriz” diye konuştu.

“TEŞVİK PAKETLERİYLE ÇİFTÇİLERİMİZİN KALKINMASINI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

Yerel üreticilere de büyük önem verdiklerini ifade eden Denizli, “Yerel üreticilerin bazı dönemlerde yeterince ilgi görmediklerine ilişkin şikayetleri var. Bizim birincil önceliğimiz her şeye rağmen tarımı ayakta tutmaya çalışan çiftçilerimizi teşvik paketleriyle bölgemizde kalkınmasını sağlamak. Bu anlamda festivalde de görünürlüklerini artırmayı arzuluyoruz” dedi.

ALTYAPI ÖNCELİKLİ KONULAR ARASINDA YER ALIYOR

Yeni dönemde hayata geçirmeyi hedefledikleri yatırımlardan da söz eden Lal Denizli, “Çeşme’de altyapı öncelikli konulardan biri. Çeşme’de altyapı alanında özellikle kanalizasyon ve atık sularla ilgili ciddi bir eksik var. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile çok uyumlu bir bakış açımız var. O nedenle altyapıya ilişkin çalışmalarımız çok verimli olacak. Aynı zamanda doğalgaz eksiğimiz var. Halkın en çok beklediği alanlardan biri olan doğalgazda belli bir aşamaya gelindi ancak biz bunu nihayete erdirmek istiyoruz. Barınma, çevre ve plaj temizliği, yol çalışmaları da en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor.

“KISIRLAŞTIRMAYI ARTIRACAĞIZ”

Sokak hayvanlarıyla ilgili de çalışmalar hayata geçireceklerini aktaran Denizli, “Sokak hayvanlarıyla ilgili en büyük problem kısırlaştırmanın düzenli bir şekilde yapılmaması. Bu dönemde kısırlaştırmayı artıracağız. Aynı zamanda hayvan yaşam alanı projemiz de var. Mevcut Çeşme Belediyesi’nin barınak olarak kullandığı alanı yaşam alanına dönüştüreceğiz. Burada sokak hayvanlarının tedavilerinin, beslenmelerinin en iyi şekilde yapılmasını sağlayacağız. Hayvan düşmanlarına son derece karşıyız. Bu dünyada yaşayan tek canlılar insanlar olmadığı için diğer canlılara aynı saygıyı göstermek en önemli önceliğimiz. Hayvanları Çeşme’de güzel bir zaman bekliyor” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de 1 milyar TL'lik satış!
 
Özgür Özel'den Hatay tepkisi: Hukuka uyun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Başkan Ünsal personelle buluştu...
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, görevinin ilk gününde kurum ...
Başkan Uzun personelle bayramlaştı...
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, belediye personelinin Ramazan Bayramı’nı ...
İzmir'de bayram öncesi sıkı denetimde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri Ramazan Bayramı öncesi ...
 
Başkan Sengel'den anlamlı çağrı... ''Tebrik çiçeği yerine eğitime destek''
31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından bir kez daha Efes Selçuk’un belediye ...
Başkan Önal’dan dayanışma çağrısı: Tebrik çiçekleriniz desteğe dönüşsün
Yerel seçimlerin ardından Bayraklı Belediye Başkanlığı mazbatasını alarak ...
Foça'da yeni dönem... Fıçı mazbatasını aldı!
Foça'da yerel seçimi zaferle bitiren CHP'li Saniye Bora Fıçı, mazbatasını ...
 
Mutlu’dan Konak’ta ilk iş can dostlar için meslek odası ile işbirliği
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediye çalışmalarında ...
4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü PAKO’da kutlandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde PAKO ...
Kuşadası'nda mezarlıklar bayrama hazır!
Kuşadası Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi kent genelindeki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri